Vil du ha flere barn, statsminister?

Stillbilde fra video av Erna Solbergs nyttårstale.

Sørg for hele og faste stillinger, likelønn, god pensjon, bedre barselomsorg, en boligpolitikk med tanke på priser og stans raseringen av velferdsstaten. Da skal du nok se at det kommer flere barn.

Yasemin Yildiz
Om Yasemin Yildiz (4 artikler)
Yasemin Yildiz er tolk og oversetter tyrkisk, har studert Midtøsten- og Afrikastudier ved UiO. Hun er feminist, aktivist og humanist.
Johanne Vierhaug Lühr
Om Johanne Vierhaug Lühr (1 artikler)
Johanne Vierhaug Lühr sitter i landsstyret til Kvinnefronten og er lokallagsleder for Kvinnefronten i Oslo.

Nå har vi hørt på nyttårstalen din og vi har et par ord vi vil dele med deg. Du mener velferdsstaten har problemer. Og du mener hver enkelte kvinne skal vie sitt liv for å fikse det. Her har ditt resonnement trått feil på så mange punkter.

Vi skjønner at den tradisjonelle kvinnerollen med kjernefamilien gir klangbunn hos deg og dine meningsfeller. Men hvilke kvinner inkluderer du egentlig? Er det bare hvite kvinner født og oppvokst i Norge du snakker om?

LES OGSÅ: Til ungdommen — vent med å få barn!

Dine ord om hvor kvinnen egentlig skal befinne seg, nemlig med barna, viser ditt sanne ansikt som en som er mot full kvinnefrigjøring. Dette er bekymringsfullt for oss som er aktive i kvinnebevegelsen fordi det oppleves som du motarbeider oss.

Du glimret med ditt fravær. Hvordan skal kvinner stole på deg? Ved å igjen gå til angrep på kvinners menneskerettigheter så virker det som du har glemt våre demonstrasjoner sist. Det er ikke lenge siden kvinnebevegelsen arrangerte store, landsdekkende demonstrasjoner mot innskrenkingen i abortloven. Vi var mange tusen som gikk i gatene og tok til motmæle.

Du stiller spørsmål om hvordan dere kan legge til rette for at flere får barn tidlig. Her får du en oppskrift på det. From all of us to all of you: hele og faste stillinger, likelønn, god pensjon, ikke utarming av arbeidsmiljøloven, bedre barselomsorg, forskning på kvinnehelse, en regulert boligpolitikk med tanke på priser, klimavennlig politikk, tilrettelegging for mennesker med ulik funksjonsevne, stanse raseringen av velferdsstaten.

Vi vil ikke ha barn i studietiden. Da vil vi studere. Det er ikke til å komme unna, men slik samfunnet vårt er nå tar kvinner brorparten av tiden med barna og hjemmet. Du snakker om at vi skal ha solidaritet på tvers av generasjoner. Vi gjør allerede mye gratis arbeid med denne gruppa. Mener du virkelig at vi kvinner skal ta enda mer av arbeidet med våre foreldre? Holdningene dine gir oss skyldfølelse når vi egentlig burde fått applaus.

Erna Solberg — er du med oss? Vårt forslag til deg er at du følger vår oppskrift. Da får kvinner mulighet til å ta valg om barn eller ei på betingelser som ikke omhandler økonomi og strukturelle utfordringer. Bare ta kontakt hvis du lurer på noe mer. Fiks dette så skal du nok se at det kommer flere barn.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

5 kommentarer på Vil du ha flere barn, statsminister?

 1. Vi bør helt klart ha flere norske barn.

  • AvatarAndreas Moss // 2019-01-12 kl 14:58 //

   Jeg stemmer på færre.

  • Regjeringen bør styre landet slik at alle barn som fødes her i landet kan bli norske barn og få kunnskaper og kultur og utdannelse og oppdragelse og folkeskikk på langt bedre norske skoler enn nå i 2019.

 2. Statsminister Erna Solberg leverte tåkepreik og tåketaktikk da hun snakket om landet og barnefødsler.
  I en slik sammenheng bør en seriøs statsminister levre en pakke med løsninger i stedet for tåkepreik og utydelige ønsker.
  Hvor er den omfattende planen og analysene for å nå målet og levert av statsministeren og regjeringen og makt-elitene?
  Hvorfor skal alle andre gjøre arbeidet med planer og løsninger og forslag?
  Alle andre enn statsministeren. Hvorfor det?
  Det er da helt opp ned. Helt bakvendtland,
  Det er tragisk og patetisk nok når en norsk statsminister bare plaprer og skravler og sprer uansvarlig tåkepreik.
  Og det er like patetisk og trist at så få gidder eller klarer å avsløre tåkepreiket og tomheten og mangelen på seriøse planer og analyser fra regjeringen.

  Jeg mener at løsningen er at friske og intelligente og skoleflinke unge mennesker får ekte frihet til å lage barn. Den friheten har ikke de smarte og de intelligente og de skoleflinke nå, for dette er unge mennesker med forståelse og med ansvar og folk som ønsker å hjelpe sine barn.
  Det er de ansvarlige og de intelligente og de flinke som hindres å få barn fordi regjeringen har opp ned politikk.
  Resultatet blir at mange uansvarlige foreldre og primitive mennesker og folk med lite ansvar og lite kunnskaper lager mange barn.

  Hykleri og tåkepreik og opp ned politikk fra regjeringen. Patetisk og trist.

 3. AvatarCartmenez // 2019-01-14 kl 01:06 //

  Jeg ser ikke helt hvordan klimavennlig politikk skal hjelpe? Er det en ting som fører til økte kostnader er det jo dette? Skal Norge ha råd til alt på denne listen sier det seg jo selv at det er nettop mer Olje og Gas vi trenger til å hvertfall betale deler av dette….

Kommentarfeltet er lukket.