En julehilsen til regjeringen + en liten julegave

Siv Jensen og Erna Solberg med tilsendt julegave mellom dem. Foto: Pernille Ingebrigtsen/Artic Frontiers og Anders Aalbu/EU-delegasjonen

Kjære Siv Jensen og Erna Solberg: Dere har skapt et samfunn med mye privat rikdom og offentlig fattigdom. Til jul har jeg derfor har jeg sendt dere en bok om en med idealer som en bør tenke nøye på når vi vet det er over 100.000 fattige barn i Norge. 

Gunn Pound
Om Gunn Pound (13 artikler)
Gunn Pound er styremedlem i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon i Oslo.

Julen er en tid for refleksjoner og ettertanke. I år vil jeg på vegne av mange tusen nordmenn sende dere en julehilsen og julegave som jeg håper dere kan lære noe av. Julegaven er en bok om Robin Hood (i skrivende stund på vei i posten til Statsministerens kontor), for Robin Hood tok fra de rike og ga til de fattige. I disse tider er vi mange som tenker på de tusenvis av hjem hvor ingen pakker ligger under juletreet som de har fått av noen snille bønder. Vi tenker på de mange tusen hjem uten den deilige julelukten av ribbe, surkål, pinnekjøtt og kålrabistappe.

Over 100 000 barn i Norge møter i år julen uten pakker, juletrær, nisser, og de gode matluktene fordi de lever i fattigdom. Noen viktige unntak finnes. Familier som har anledning og overskudd til å stå i lange køer foran Bymisjonen, Frelsesarmeen og Fattighuset kan få litt av våre goder her. Dette er en viktig konsekvens av alle kuttene dere har stått for siden dere kom til makten i 2013.

LES OGSÅ av Gunn Pound: Kommuneadelen i Oslo sparker de som ligger nede

Jeg husker det så godt. På valgdagen 2013 satt jeg på flyet fra Bulgaria til Oslo. Etter landing ble det annonsert på høytaleren at Norge har fått ny statsminister — Erna Solberg. Mange i flyet klappet for de trodde vel som de aller fleste som stemte på dere at nå blir alt så meget bedre.

I de fem årene dere har sittet med makten har dere vært utrolig effektive. Dere har blant annet kuttet i så mange viktige velferdsgoder og dere har også greid å innføre skattelette som har svekket fellesskapet. Dere har skapt et samfunn med mye privat rikdom og offentlig fattigdom. Under deres regjeringstid har antall fattige økt med 21% og antall milliardærer med 81%.

Jeg nevner her noen av de viktigste kuttene i regjeringsperioden

–          Kutt i den økonomiske støtten til arbeidsledige (fjerning av feriepenger og innføring av karenstid for dagpenger fra åtte til 12 uker)

–          Kutt i fri rettshjelp

–          Kutt/innstramning i unges rett til startlån ved kjøp av sin første bolig

–          Kutt i bostøtte til uføre og reduksjon i barnetillegget til enslige uføre

–          Kutt i støtte til multihandikappede, uføre og kronisk syke

–          Kutt i gratis fysioterapi

–          Fjerning av øremerkede tilskudd til kulturelle opplevelser i eldreomsorgen

–          Økt makspris i barnehagene

Konsekvensen er som nevnt over et Norge med større klasseskiller.

Ved valgene må dere fortelle velgerne hva dere står for og hvem dere er – vær tydelig.

LES OGSÅ: Ny blåblå rekord: Over 100.000 fattige barn i Norge

Ikke fremstå som ulv i fåreklær. Vær ærlig! FrP har programfestet at de er et parti for folk flest. Er dere ærlig så programfester dere at FrP er partiet som flår folk flest.

I deres partiprogram bør det stå tydelig :

Vi (FrP/Høyre/Venstre) er et parti for rike og vi lover å gjøre de rike enda rikere (vi har så mange rike tanter og onkler pluss gode milliardærvenner)

Vi vil kutte i offentlige velferdsgoder som rett til gratis fysioterapi, bostøtte med mer.

Vi ønsker et samfunn med store forskjeller og er ikke innstilt på å bekjempe fattigdom da vi mener enhver er sin lykkes smed.

Vi er ikke de vanskeligstiltes parti og kan ikke love at folk med ekstra utfordringer vil få det bedre.

På denne måten unngår samfunnet frustrerte og skuffede velgere. Vi unngår også politikerforakt og får garantert flere til stemmeurnene. Politikerforakt og manglende engasjement oppstår når valgløftene brytes gang på gang og folk tenker: «Vi kan ikke stole på politikerne».

Ønsker dere alle i regjeringen god jul og et godt og fremgangsrikt nytt år 2019 med Robin Hood.

Med vennlig hilsen

Gunn Pound

 

Takk for din betaling
Hei Gunn,

Bare for å informere deg — betalingen din er bekreftet, og ordre #96689 behandles nå:

[Ordre #96689] (13. desember 2018)

Produkt Antall Pris
Robin Hood 1 kr 149
Delsum: kr 149
Frakt: kr 39 via Fastpris
Betalingsmetode: Kredittkort (Stripe)
Totalt: kr 188
Notat: Boka Robin Hood er en julegave til Regjeringen som etter svært manges mening fører en omvendt Robin Hood politikk. På vegne av mange ønsker jeg at vår regjering vil ta mer fra de rike og gi til de fattige. Slik Roobin Hood gjorde. Derfor skal boka sendes direkte til regjeringen på min regning.
Fakturaadresse

Gunn Pound
Ole Brumms vei 36
0979 Oslo
Norge
98039900

pound70@hotmail.com

Leveringsadresse

Statsministerens kontor Regjeringen
Postboks 8030 – Dep
Oslo
0030

Takk!

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

10 kommentarer på En julehilsen til regjeringen + en liten julegave

 1. Jeg har jo sett svineribbe i butikken til 50 kroner kiloen, julepølse til 18 kroner stk. og surkål til 6 kroner pakken.
  Det skulle ikke være noe problem å lage en topp julemiddag til rundt 40 kr./porsjon.
  Selv er jeg ikke akkurat fattig, men jeg er svært prisbevist!

  • Ja.
   Jeg tror at du nevner en vanlig pris på svineribbe. Jeg har sett prisen 39, men der var det tomt da jeg kom. Og da vet jeg ikke noe om kvaliteten.
   Regjeringen og flertallet på Stortinget tvinger oljeindustrien til å sløse bort veldig mye penger på såkalt elektrifisering.
   Så er det pengedryss over regnskoger i land med veldig mange rike folk som I Indonesia og i Brasil.
   Der i de landa har de rike penger nok til å passe sine egne regnskoger uten at pengene skal bli tatt fra de fattige her i landet.
   Snobbene her i landet sløser bort mye penger.
   Det bør ikke senzureres.

  • AvatarLene Marie Poppe Thorsen // 2018-12-14 kl 13:27 //

   Må huske at dem som er alene med et eller flere barn og minste sosial stønad eller uføre sitter igjen med veldig lite. 40kr per porsjon er faktisk ikke rimelig for en lommebok som kanskje har 15000 toppen, eller deromkring etter skatt. (Ikke iberegnet barnetrygd, men alle familier med barn får likt, så utelater denne) Og en har ikke mer i Desember enn noen annen måned. Har man så lite i utgangspunktet hjelper det fint lite med halv skatt heller, da halvparten av nesten ingenting ikke er nok til de fordoblede strømprisene engang.

   De fleste fattige i Norge er glad de kan sette middag på bordet hver dag. Jul er trist i slike situasjoner.

   • Nå kjenner jo jeg folk med uføretrygd som lever god, og har finansiert både enebolig og bil, og ellers det en trenger til livsoppholdet ved hjelp av uføretrygden.
    Jeg mener ikke at folk blir rike av trygden, men de greier seg godt.

    • AvatarLene Marie Poppe Thorsen // 2019-01-04 kl 01:01 //

     Det kommer helt an på hva lønnen din var da du ble uføretrygdet og i de 3 årene før du ble syk. For dem som ikke har hatt 100% stilling eller en jobb i det hele tatt som er tilfelle for mange unge har der ikke vært anledning til å opptjene seg høyere uføretrygd. Dermed blir man taper i et samfunn som glemmer sine sårbare.

     • Tja, jeg kjente en som ble uføretrygdet i relativ ung alder og som er død nå, han fikk faktisk et tillegg i uføretrygden fordi han var ung da han ble ufør.
      Bare for å ha sagt det, han jeg nevner hadde en alvorlig revmatisk sykdom som var helt åpenbar for alle som så mannen.

     • AvatarLene Marie Poppe Thorsen // 2019-01-04 kl 02:07 //

      Ja, hvis man er under 26 når man blir varig syk kan man søke om et tillegg som kalles ung ufør. Dette er ca 3000 mer utbetalt i mnd enn om en var 27 når det skjedde, eller man ikke er syk nok til å få tillegget. Det er ingen selvfølge at alle unge uføre får dette. Man skal ha stort behov.

     • De som ikke er «syke nok» bør egentlig arbeide og tjene sine egne penger…..

 2. AvatarJallaman // 2018-12-15 kl 09:38 //

  Forfatter fremstår som hun har begrenset innsikt i økonomi.
  For å ta et eksempel:
  «Under deres regjeringstid har antall fattige økt med 21% og antall milliardærer med 81%.»

  Det blir helt feil å sammenligne prosentsatser, slik som dette. Har man for eksempel 100 milliardær og så får man 100 milliadærer til så er det en økning på 100%. Men antall miliadærer i Norge er fremdeles på et svært lavt nivå sett opp i mot en befolkning på 5 millioner.

  Regjeringen har uansett berenset innflytelse på antall millidærer i Norge. Det er utvikling i internasjonale konjunkturer, oljepris etc som styrer dette. Økningen ville nok vært den samme med en AP regjering.

  Antall fattige har økt med 21%?
  Dette må en se opp i mot innvandringen til Norge. Tar man imot flere innvandrere som ikke snakker norsk og dermed vanskelig å få i arbeid vil ikke disse overraskende forbli relativt fattige.
  Jeg kan anbefale følgende kommentar:
  https://www.dagbladet.no/kultur/det-innvandringsdebatten-ikke-handler-om/67388785

  Til slutt vil jeg anbefale Radikal Portal å slutte å publisere banale og unyanserte fremstillinger. Verden er mye mer komplisert enn det innlegget over gir inntrykk av.

 3. Om jeg ikke husker feil å stjal vel Robin Hood tilbake skatt som Sheriffen av Nottingham hadde krevd inn fra befolkningen.
  Skatt er altså tyveri!

  Så fint at jeg er enig med Radikal Portal om noe 🙂

Kommentarfeltet er lukket.