Abid Raja møter seg selv i arbeidslivspolitikkens svingdør

Abid Raja. Foto: Akerhus Venstre

Etter utskjelling fra partilederen er Venstres Abid Raja sykmeldt. Partiet hans vil gi mer makt til sjefen og kutte i sykelønnsordninga han nå nyter godt av. En trist sak kunne vært enda tristere for Raja om partiet hans hadde fått viljen sin i arbeidslivspolitikken.

Jørund Hassel
Om Jørund Hassel (59 artikler)
Jørund Hassel er pensjonist og har tidligere jobbet i NSB. Han har hatt ulike tillitsverv i Norsk Jernbaneforbund og som distriktssekretær i LO Stat.

Venstres Abid Raja er sykmeldt. Angivelig på grunn av partileder og kulturminister Trine Skei Grandes bøllete oppførsel. Trist sak, men møter Abid Raja seg selv i Venstres svingdør hva angår Venstres holdninger til arbeidslivspolitikken?

Venstre er trolig landets mest arbeiderfiendtlige parti. Venstre har et særdeles svært anstrengt forhold til LO, de vil ha et løsarbeidersamfunn, fjerne stillingsvern, fjerne reguleringer på arbeidstid og så videre – spesielt for arbeidstakere i all hovedsak i ikke-akademiske yrker + skift- og turnusarbeidere. Dette for å nevne noe, og det de har bidratt til gjennom endringer i arbeidsmiljøloven i 2015 og i 2017.

LES OGSÅ av : Skal trygdede nok en gang betale for regjeringens skattekutt?

Venstre vil åpenbart ha et amerikanisert arbeidsliv. Det vil si et arbeidsliv hvor sjefen kan oppføre seg bøllete man bare vil, si opp arbeidstakere helt eller delvis uten grunn – og uten at det får konsekvenser.

Arbeidstakere som blir sykmeldte, for eksempel etter dårlig behandlet av slike sjefer, skal straffes med karensdager og andre straffetiltak, har vi fått høre fra både Venstre og Venstres ungdomsorganisasjon.

På toppen av dette vil stortingsrepresentant og tidligere HR-direktør, Margret Hagerup fra Høyre, at arbeidsgiver skal få ansvaret for og avgjøre sykemeldinger. Hva ville Trine Skei Grande svart på Abid Rajas sykemelding om dette hadde vært praksisen?

Men dette er visst «et moderne arbeidsliv» ifølge Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre – støttet av Kristelig Folkeparti.

Vi har i hvert fall fått erfare at i Fremskrittspartiet-, Høyre- og Venstre-regjeringen kan man bli mobbet for åpen mikrofon. Litt av et samarbeidsklima i den regjeringen!

Saken viser til overmål at arbeidsmiljøloven må reverseres til 1977-modellen. Tilsvarende må Lov om statsansatte reverseres til nivået som var i den opprinnelige Lov om statens tjenestemenn (tjenestemannsloven).

Norge trenger en ny regjering – i hvert fall gjør arbeidstakere det!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Abid Raja møter seg selv i arbeidslivspolitikkens svingdør

  1. AvatarKnut Konsulent // 2018-12-05 kl 18:41 //

    Det er bra å få dette frem. Jeg visste ikke dette om Venstre.

    Jeg har riktignok hørt at V er godt for små og mellomstore bedrifter, men at det skulle gå utover arbeidstageren var nytt for meg.

Kommentarfeltet er lukket.