Folkehav mot revidering av abortloven

8000 mennesker møtte opp på Eidsvolls plass for å vise motstand mot regjeringens åpning for forhandling om abortloven.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

av Tormod Fjeld Lie (tekst og foto)

Kvinnegruppa Ottar, kvinnefronten og Oslo kvinnesaksforening sto bak demonstrasjonen, som var et svar på at Erna Solberg tidligere i høst åpnet for å revidere abortloven. Hun gjorde dette for å dra KrF mot regjeringen, når dette partiet skulle gjøre retningsvalget sitt tidligere denne måneden.

Sofie Kolstad tok med sønnen på demonstrasjon.

— Kvinner skal ha lov til å bestemme over egen kropp, sier Sofie Kolstad, som har møtt opp sammen med sønnen. Hun mener det er medisinske og etiske dilemmaer knyttet til abortspørsmålet, men at kvinnenes selvbestemmelse må veie tyngst.

58 ulike organisasjoner var tilsluttet demonstrasjonen. Deriblant ungdomsorganisasjonene til de tre regjeringspartiene – FrP, Høyre og Venstre – som nå åpner for å revidere abortloven.

— Erna Solberg gjør bare jobben for partiet sitt, og for å få et flertall i regjeringen. Jeg skjønner at hun snur hver stein for å få det til å gå opp, men akkurat i denne saken kunne hun tenkt seg om to ganger, sier Sofie.

Etter at statsministeren kom med sitt tilbud om å revidere abortloven ble første demonstrasjon holdt 29. oktober. Den gangen kom 2000 personer for å vise motstand. Denne gangen har det firedoblet seg.

— Jeg håper det er nok. Forhåpentligvis er det det. De lander nok på en annen avtale om 2c når de ser hvor mange som har kommet, sier Sofie.

Erna Solberg åpnet for å forhandle om abortloven paragraf 2c. Den sier at det kan åpnes for abort etter 12. uke dersom «det er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelig anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet».

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned