Se dokumentaren Israellobbyen ville holde skjult

Stillbilde fra dokumentaren The Lobby, om Israellobbyen, laget av Al Jazeera.

Knallhardt press diplomatisk press fra Israel gjorde at Al Jazeera trakk dokumentaren hvor de gå undercover hos Israellobbyen. The Eletronic Intifada har gjort den tilgjengelig og kan du se The Lobby her.

I 2016 infiltrerte journalisten “Tony” fra Al Jazeera Israellobbyen. Den qatarske TV-kanalen ferdigstilte neste år en fireepisoders dokumentar basert på gravejournalistikken. Da filmen skulle vises blei den imidlertid sensurert i sin helhet. The Electronic Intifadas kilder oppgir landets nasjonale sikkerhet som årsak for at filmen blei trukket, noe de mener styrker deres mistanke om at ordren kommer fra høyeste hold.

Al Jazeera hevder de tok avgjørelsen med å treke dokumentaren på egenhånd.

Sammen med Paris-baserte Orient XXI og Beirut-baserte Al-Akhbar publiserer The Electronic Intifada nå de to første episodene av dokumentaren, med engelsk, fransk og arabisk teksting. De to siste episodene ventes på et seinere tidspunkt.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned