Konferanse – Fascistisk propaganda og offentligheten

Radikal Portal inviterer til konferanse på Cafeteatret/Nordic Black Theatre, Hollendergata 8, 0190 Oslo, 24. november 2018, 9.00-18.00.

Etter 22. juli med traumet Breiviks brutale massakre representerte ville man kunne forvente en vending bort fra de ideene han sto for, med en samlet oppslutning om et flerkulturelt og moderne samfunn. I stedet skjedde det motsatte. Ideologien han målbar, om enn i fortynnet form, spredte seg mer og mer i norsk offentlighet. I lys av den aktuelle situasjonen vil denne konferansen fokusere på hva som skiller fascisme fra andre politiske ideologier og ståsteder. Den vil analysere hva som kjennetegner fascismens målsetninger og hva som karakteriserer fascsisk propaganda. Konferansens første del vil addressere hva som særmerker fascisme i fortid og nåtid, og vil ta opp manipulasjon av affekter, løgn, sanhet og ironi, fiendebilder, menneske- og samfunnsyn. Del to vil ha et praktisk fokus og ta opp spørsmålet om hva vi kan gjøre for å bekjempe rasisme og fascisme i dag.

Med bl.a. Paji Alnæs-Katjavivi, Lene Auestad, Yacoub Cissé, Magnus Eriksson, Nora Warholm Essahli,
Marian A. Hussein, Mari Linløkken, Joakim Møllersen, Roy Pedersen, Kjetil Braut Simonsen, Eivind Trædal.

For flere detaljer, se: http://lawritings.net/fascistisk/ og https://www.facebook.com/events/176242029933857/

Konferansen er gratis. Forhåndspåmelding til radikalportal@gmail.com er obligatorisk.

Filming og lydopptak er ikke tillatt.

Del gjerne denne plakaten for konferansen: 

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

11 kommentarer på Konferanse – Fascistisk propaganda og offentligheten

 1. Avatarlovåundre // 2018-10-31 kl 06:05 //

  «…ville man kunne forvente en vending bort fra de ideene han sto for, med en samlet oppslutning om et flerkulturelt og moderne samfunn.»
  Dem som tror på at «like barn leker best i lengden» vender seg selvfølgelig ikke vekk fra den troen fordi om en trosfelle begår massedrap på en øy, like lite som at muslimer vender seg bort fra sin tro om trosfeller begår massedrap med lastebil og fly.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2018-10-31 kl 08:47 //

   Jeg tror du kommenterer under feil innlegg.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2018-10-31 kl 08:48 //

   Er det så mange som er like Breivik da? Ingen jeg kjenner ser seg sjøl slik i alle fall.

   • AvatarJallaman // 2018-10-31 kl 18:08 //

    Ingen har vel hevdet at det er mange som er like Breivik. Han har gjort masse skade for de som er skeptisk til flerkulturelle samfunn. For man blir ofte beskyldt for å være Breivik tilhenger hvis man drar frem problematiske sider ved innvandring.

   • Avatarlovåundre // 2018-10-31 kl 20:10 //

    Ingen jeg heller kjenner ser seg lik Breivik, inkludert meg selv.
    Men når det gjelder troen på at like barn leker best i lengda, altså at man ikke har så stor tro på denne multikulturen mellom nordmenn og muslimer fra fremmede kulturer, så er det nok veldig mange som deler akkurat den troen eller mangel på troen, med Breivik.

    • AvatarJoakim Moellersen // 2018-10-31 kl 21:48 //

     Når det eneste du ser er hudfarge, religion og opphavsland (til foreldre eller besteforeldre) og mener at det er dette som gjør folk like eller ulike, så er det klart at det blir vanskelig for deg å leve sammen med folk du ser på som annerledes. Heldigvis er ikke dette et problem for så mange. I Oslo fikk FrP 6,0 prosent i forrige kommunevalg.

     • Avatarlovåundre // 2018-11-01 kl 08:11 //

      Det er en stor del av fremmedkulturelle muslimer som ikke vil/skal blande seg (gifte seg) med oss opprinnelige norske.
      Det legger grunnlaget for segregert bosetting slik vi ser i Oslo.
      De hvite barnefamiliene flytter bare vekk fra muslimene og løser problemene dem opplever, på den måten.
      Om det er en varig god løsning for landet kan jo diskuteres….
      Frp er alt for lyseblått for min del så skjønner at partiet ikke får så enorm oppslutning.
      Det er mange røde som også ser utfordringene med innvandringen fremover.
      Det skal vel allikevel mye til at man stemmer Frp bare av den grunn.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2018-11-01 kl 17:15 //

      Det er en stor del «opprinnelige norske» som ikke vil gifte seg med muslimer.

      Det legger grunnlaget for segregert bosetting, slik vi strengt tatt ikke ser i Oslo i dag (slå opp ordet segrering).
      Med en tidligere justisminister som ville ha et nytt korstog ser nok de fleste osloborgere på FrP som alt anna enn for lyseblått. Det er nok heller det at flere her skjønner at folk er folk, sjøl om de har en gud som ikke er din og er litt mørkere i huden.

     • Var faktisk ikke klar over at en muslim er kjennetegnet ved en mørkere hud. Trodde det som karakteristerte en muslim var hans tro peker i retning av islam. Islam er en religion, ikke etnisitet, som dessverre har elementer i seg som nazismen. Blant annet jødehat. Det er derfor trist at Norge fører en politikk som bidrar til flere islamister i landet.

      Bemerkelsesverdig at venstresiden ikke er opptatt av dette. Å feie noe under teppet er ikke alltid smart.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2018-11-02 kl 17:16 //

      Bemerkelsesverdig at høyresida er så opptatt av å være rettroende muslimer og fordømme alle som de mener ikke er det. Dere er jo som en klan mulla-fariseere.

      Rasisme er ikke definert av hva mottakeren er, men av hvordan avsenderen behandler vedkommende gruppe. Deler av høyresida behandler i dag muslimer som om de fra fødselen er noe annet enn det andre er og at dette i stor grad er uforandelig, altså som en rase, altså rasisme.

      «Mange av de fastboende får ikke lov til å ha en muslimsk mann.»

  • AvatarJallaman // 2018-10-31 kl 18:06 //

   Det finnes mange problematiske sider ved et flerkulturelt samfunn. Folk med fundamental ulikt syn på ting mikser sjeldent godt. Vi ser at nye landsmenn fra visse regionerer ikke klarer å integreres i Norge. Disse problematiske sidene forsvinner ikke bare fordi en gal morder gikk amok. Den som har skrevet teksten du refererer til virker fryktelig naiv.

Kommentarfeltet er lukket.