Trump skyldte på media – så blei Trump-tilhenger arrestert for terroren

President Donald Trump og mistenkt terrorist og Trump-tilhenger Cesar Sayoc. Foto: Michael Vadon og skjermdump fra Cesar Sayocs Twitter.

CNN og prominente demokrater fikk tilsendt bomber av Trump-tilhenger. Presidenten fortsetter å rette pekefingeren mot media.

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Dagen etter at eksplosiver blei sendt til blant annet Barack Obama og Hillary Clinton, CNN og George Soros gikk Donald Trump på talerstolen og beskyldte media for å skape «en veldig stor del av sinnet» i dagens politiske klima. Trump, som lanserte seg sjøl som presidentkandidat ved å kalle meksikanere voldtektsforbrytere, sa at landet må komme sammen i fred og harmoni og at politikere «må slutte å behandle sine politiske motstandere som moralsk underlegne».

Trump nevnte ikke bombene i talen, men blir av mange sett på som en klart referanse til hendelsene dagen før.

LES OGSÅ: «Babyfengsler» for innvandrere åpnet  i USA — Trump anklages for barnemishandling

Terrormistenkt er Trump-tilhenger
Nå mener politiet at de har funnet den ansvarlige bak minst 13 bomber sendt til folk som på forskjellige måter har uttrykt motstand mot Donald Trump. Cesar Sayoc har reist rundt på Trump-møter og har sine profiler på sosiale medier fylt av hyllester til presidenten.

Den mistenkte terroristen Cesar Sayoc på samling til støtte for Donald Trump.

Der finner man også direkte drapstrusler mot en rekke politikere og andre som har ytt motstand mot Donald Trump, som tidligere visepresident Joe Biden og nå avdøde republikaner John McCain. Han delte også islamofobiske bilder hvor muslimer kalles terrorister og pedofile.

Det som skal være bilen til den tiltalte er dekket av hyllester av Donald Trump og Det republikanske partiet. Den har også en rekke bilder av demokrater i geværsikter, blant annet Hillary Clinton som fikk tilsendt en av bombene til Sayoc.

Venner og kollegaer av Cesar Sayoc har fortalt media at han ut av det blå viste en stor interesse for politikk og Donald Trump. Flere har satt hans plutselige interesse for Trump i sammenheng med de mislykkede terrorangrepene.

LES OGSÅ: Donald Trump vil gi bonus til lærere som er bevæpnet på jobb

Fortsetter å skylde på media

Vinduet på det som skal være Cesar Sayocs bil.

Også etter at det kom fram at terroristen sannsynligvis er en Trump-tilhenger har presidenten fortsatt å skylde på media:

— Vi har sett en innsats fra media de siste timene hvor de bruker de stygge handlingene til ett individ for å skåre politiske poeng mot meg og Det republikanske parti, sa han i en tale på fredag mens publikum ropte «CNN suger» i takt.

Det er imidlertid ikke bare én person som har begått terrorhandlinger og grov vold inspirert av av presidenten, lista begynner å bli lang.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.