Trump skyldte på media – så blei Trump-tilhenger arrestert for terroren

President Donald Trump og mistenkt terrorist og Trump-tilhenger Cesar Sayoc. Foto: Michael Vadon og skjermdump fra Cesar Sayocs Twitter.

CNN og prominente demokrater fikk tilsendt bomber av Trump-tilhenger. Presidenten fortsetter å rette pekefingeren mot media.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Dagen etter at eksplosiver blei sendt til blant annet Barack Obama og Hillary Clinton, CNN og George Soros gikk Donald Trump på talerstolen og beskyldte media for å skape «en veldig stor del av sinnet» i dagens politiske klima. Trump, som lanserte seg sjøl som presidentkandidat ved å kalle meksikanere voldtektsforbrytere, sa at landet må komme sammen i fred og harmoni og at politikere «må slutte å behandle sine politiske motstandere som moralsk underlegne».

Trump nevnte ikke bombene i talen, men blir av mange sett på som en klart referanse til hendelsene dagen før.

LES OGSÅ: «Babyfengsler» for innvandrere åpnet  i USA — Trump anklages for barnemishandling

Terrormistenkt er Trump-tilhenger
Nå mener politiet at de har funnet den ansvarlige bak minst 13 bomber sendt til folk som på forskjellige måter har uttrykt motstand mot Donald Trump. Cesar Sayoc har reist rundt på Trump-møter og har sine profiler på sosiale medier fylt av hyllester til presidenten.

Den mistenkte terroristen Cesar Sayoc på samling til støtte for Donald Trump.

Der finner man også direkte drapstrusler mot en rekke politikere og andre som har ytt motstand mot Donald Trump, som tidligere visepresident Joe Biden og nå avdøde republikaner John McCain. Han delte også islamofobiske bilder hvor muslimer kalles terrorister og pedofile.

Det som skal være bilen til den tiltalte er dekket av hyllester av Donald Trump og Det republikanske partiet. Den har også en rekke bilder av demokrater i geværsikter, blant annet Hillary Clinton som fikk tilsendt en av bombene til Sayoc.

Venner og kollegaer av Cesar Sayoc har fortalt media at han ut av det blå viste en stor interesse for politikk og Donald Trump. Flere har satt hans plutselige interesse for Trump i sammenheng med de mislykkede terrorangrepene.

LES OGSÅ: Donald Trump vil gi bonus til lærere som er bevæpnet på jobb

Fortsetter å skylde på media

Vinduet på det som skal være Cesar Sayocs bil.

Også etter at det kom fram at terroristen sannsynligvis er en Trump-tilhenger har presidenten fortsatt å skylde på media:

— Vi har sett en innsats fra media de siste timene hvor de bruker de stygge handlingene til ett individ for å skåre politiske poeng mot meg og Det republikanske parti, sa han i en tale på fredag mens publikum ropte «CNN suger» i takt.

Det er imidlertid ikke bare én person som har begått terrorhandlinger og grov vold inspirert av av presidenten, lista begynner å bli lang.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

8 kommentarer på Trump skyldte på media – så blei Trump-tilhenger arrestert for terroren

 1. Trump eller fremtredene replubikanere har aldri oppfordret til vold eller boikott av meningsmotstandrer. Den slags er det kun demokrater som har gjort.
  Det er venstresidens demonisering av replubikanere som skaper splittelse og vold.
  Men hva annet kan man forvente av den ekstreme venstreside.
  Kommunister har tross alt myrdet flere enn noen annen p9litsk retning.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2018-10-28 kl 16:55 //

   Her er noen få eksempler som viser at du er på jordet:
   “If you see somebody getting ready to throw a tomato, knock the crap out of them, would you? Seriously, okay? Just knock the hell … I promise you I will pay for the legal fees. I promise, I promise”
   “He’s walking out with big high-fives, smiling, laughing. I’d like to punch him in the face, I’ll tell you.”
   “The audience hit back. That’s what we need a little more of.”
   “Any guy that can do a body slam, he is my type!”

   https://www.macleans.ca/politics/washington/the-ways-that-donald-trump-incites-violence/

   • Og hvem er det da som begynner. Tomakasteren fortjener en ørefik. Dette er en oppfordring til selvforsvar. Det er tomatkasteren som angriper.
    Forutsetter å være kommunist å sammenligne dette med å oppfordre til vold.
    Sammenligningen er totalt absurd.

    Det er demokrater som oppfordrer til hat, ikke Trump. Det er demokrater som med sin retorikk splitter samfunnet når de oppfordrer til å nekte republikanere servering.

   • AvatarPierre Dugong // 2018-10-28 kl 17:52 //

    Å kaste en tomat på et annet menneske er en voldshandling, å slå til individet som er i ferd med å gjøre dette går under nødverge, man kan påberope seg nødverge på vegne av andre dersom man er vitne til en voldshandling.

    Å si at man ønsker å slå noen i ansiktet er ikke ulovlig, det er derimot ulovlig å slå noen i ansiktet.

    Å være glad fordi publikum slår tilbake mot vold når de blir angrepet er å bli glad for at mennesker forsvarer seg selv, helt legitimt.

    Jeg tror du bør finne noen bedre eksempler, for her er det desverre du som er på det sagnomsuste jordet.

    • AvatarJoakim Moellersen // 2018-10-28 kl 20:17 //

     Ser at ingen av dere bryr dere om at han hyller vold mot en journalist. Sier vel sitt om både presidenten og deres respekt for andre mennesker og pressefriheten.

     Ser at moteksempelet her er at et fyr ikke har fått sitte i fred å spise på en restaurant. Det var vel han som var med på opprettelsen av babyfengsler, var det ikke?

     • AvatarPierre Dugong // 2018-10-29 kl 02:06 //

      Han hyller strengt tatt ingenting, han sier han har lyst å slå et menneske i ansiktet men han har anstendighet nok til å la være, det samme kan ikke sies om de venstreradikale i antifa.

      Jeg har full støtte for nåde pressefrihet og ytringsfrihet men det er frihet under ansvar, man kan ikke forvente å skulle få ytre hva som helst uten motreaksjon.

      Jeg er også i mot uberettiget vold skjønner du, men jeg er ikke i mot selvforsvar, samme hvem det gjelder, til og med for din del selv om jeg innerst inne godt kunne tenkt meg å fike til deg dersom du skrev usakelige og nedsettende artikler uten rot i virkeligheten om meg. Jeg lar det derimot bli med ønsket og håper samtlige andre som sitter med samme ønske også lar være.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2018-10-30 kl 08:40 //

      Han hyller en politiker som har brukt vold mot en journalist, men det velger du nå IGJEN å overse.

     • AvatarPierre Dugong // 2018-10-30 kl 10:29 //

      Du må nesten komme med en kilde, forøvrig er det ikke noen egen lov som fritar journalister for noe som helst bare fordi de er journalister. Dersom han handlet i nødverge er han berettiget til det selv om angriperen er journalist.

Kommentarfeltet er lukket.