Naziflopp i det svenske valget – skylder på marxistisk gift og hjernevaskede svensker

Den nordiske motsandsbevegelsen marsjerer i Falun, Sverige. Nå er de forbudt i Finland.

Under Nordiska Motståndsrörelsen fikk nazistene halvparten så mange stemmer som ved forrige valg. Lederen mener de som kaller valget mislykket er "folkefiendtlige og imbesile".

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

«Vi är inte politiker» proklamerte nazistene fra Nordiska motståndsrörelsen (NMR) under valgkampen. Tross enorm medieoppmerksomhet og at store pengesummer fra medlemmenes lommer har blitt brukt på propagandaspredning fikk partiet usle 1893 stemmer. Det er under halvparten av hva Svenskarnas Parti, det da største nazistpartiet, fikk i 2014. Det førte til at Svenskarnas Parti la ned sin virksomhet, noe NMRs leder og nå også politiker, Simon Lindberg, insisterer på at de ikke vil gjøre denne gangen.

LES OGSÅ: Nei, nazister blir ikke mindre nazistiske når de får spre sin nazisme

Hjernevaskede svensker og marxister
I podcasten deres hevder Lindberg at «løgnmedia» har motarbeidet dem og «marxistisk gift» har blitt spredd og slik forhindret partiets framgang. Det hører med til historia at også Moderaterna, Høyres søsterparti, inkluderes i kategorien kulturmarxister.

Som så mange andre på ytre høyre i Sverige mener også de at de har blitt utsatt for valgfusk. Beviset på dette er at det i valgdistrikter hvor NMR har medlemmer ikke har fått noen stemmer. Det slår dem ikke at grunnen kan være at til og med deres egne medlemmer har stemt på noen andre.

Men hovedgrunnen mener Lindberg likevel er en annen:

Om man ser på helheten kan man jo rolig konstatere at det svenske folket er dypt og veldig tragisk hjernevasket.

Det svenske folket Lindberg hevder å representere er ikke bare hjernevasket, ifølge ham: «Dom är även fega», skyter han inn.

Nazileder Simon Lindbergs egen framstilling av valgfloppen. Foto: Faksimile Nordfront

LES OGSÅ: Tyveri, hatkriminalitet, hærverk, overfall og en morder når politiet lot nazister komme på politisk festival

Terrorgruppe stiller til valg
Nordiska Motståndsrörelsen er den svenske greina av en organisasjon som også finnes i Norge, Danmark og Finland, selv om den nylig blei kjent ulovlig av finsk rett. Dette var etter at en finsk nazist hadde sparket ned en motdemonstrant i Helsinki som blei liggende livløs i egen blodpøl. Han døde en uke seinere. Drapsmannen Jesse Tornainen blei hyllet som årets aktivist. Det har også torturmorderen Rami Joukanen blitt.

Organisasjonen blei stifta av drapsmannen Klas Lund da han kom ut av fengsel etter sonet dom. Partiets medlemmer og aktivister har begått drap, terroraksjoner, tyveri, narkotikalovbrudd, de har voldsdommer og tallrike brudd på våpenloven. Daværende regionsleder for Gøteborg, Viktor Melin, blei dømt for to bombeaksjoner en retta mot ei fagforenings og en annen mot flyktninger. Andre medlemmer har blitt tatt med våpenlagre og store mengder sprengstoff.

Terroraksjoner, våpenlagre, samt kamptrening og framvirking av egne våpen har fått terroreksperter i Sverige til å klassifisere Nordiska Motståndsrörelsen som en terrorgruppe. Den norske greina, Den nordiske motstandsbevegelsen, har på tross av et svært beskjedent medlemstall god befatning med både ulovlige våpen, narkotika og vold. Disse har ennå ikke forsøkt å stille til valg.

LES OGSÅ: Svensk terrorforsker: — Den nordiske motstandsbevegelsen er definitivt en terrorgruppe

Vold mot unge og eldre er ikke populært
På podcasten hevdes det at innsatsen til NMR har vært enorm og at over én million flyveblader har blitt delt ut. Valgkampen for deres del har også båret preg av mislykkede aksjoner og voldelig opptreden, både mot politikere og lokalbefolkning der de har gjort framstøt. Fra å ha forsvart organisasjonens vold mot ei 13 år gammel jente til angrep på ei 70 år gammel dame. At en av deres aktivister blei tiltalt for å ha planlagt å drepe en journalist er kanskje heller ikke positivt, men heller ikke dette tillegges noen vekt når lederen analyserer valgfiaskoen.

Den siste tida har organisasjonen gått på en rekke nederlag når de har forsøkt å vise styrke. I fjor høst skulle de ha deres største offentlige tilstelning noensinne ved å marsjere gjennom Gøteborg. Massiv antifascistisk motstand gjorde imidlertid at de ikke fikk gått mer enn 20 meter før de røyk uklare med politiet og en rekke av deres medlemmer blei arresterte. I sommer skulle de på ny vise makt i gatene, men under 300 mennesker møtte opp og de blei stående på flekken «i protest» mot at de ikke fikk marsjere akkurat der de sjøl hadde ønsket det.

Uten at han kan forklare hvorfor forteller nazileder Lindberg at «utrolig mange» har sagt at de vil stemme på hans parti, bare ikke i 2018:

Hvem skal man stemme på? Det er Sverigedemokraterna nå, Nordiska Motstandsrörelsen 2022. Altså jeg har hørt utrolig mennesker si at det er SD dette valget da det fremdeles er SD som gjelder, men ved neste valg, da er det Nordiska Motståndsrörelsen som jeg kommer til å stemme på.

LES OGSÅ: Ville fordele arvemidler til drapsdømt nazist — skriver på Resett at nazismen er venstrevridd

Trenger ikke så mange
Den siste tredjedelen av den én time og 48 minutter lange podcasten brukes til å fordømme defaitismen — troen på at det går mot nederlag — i bevegelsen.

— Om man er defaitist får man i det minste holde kjeft om det, sier en sint Lindberg.

Sammen med programlederen trøster han seg med at «rasens overlevelse» kan «reddes» av så lite som 100-150 dedikerte individer, dette «ifølge forskere».

I en oppfølgerartikkel mener Lindberg at valget var en stor suksess og at de som karakteriserer det som mislykket for NMR er «folkefiendtlige og imbesile». Dette da han mener at man kan ta stemmer til andre partier til inntekt for NMR.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.