3,7 millioner britiske barn for fattige til å spise sunt

Illustrasjonsfoto: U.S. Department of Agriculture

De fattigste femtedelen av befolkninga må bruke 42 prosent av inntekta etter boutgifter på mat for et sunt kosthold.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Den britiske organisasjonen The Food Foundation har regnet seg fram til at nesten fire millioner britiske barn lever i hushold som ikke har råd til å gi de mindreårige en sunn diett.

I rapporten Affordability of the Eatwell Guide tar organisasjonen utgangspunkt i den britiske statens anbefalinger for kosthold, den såkalte Eatwell Guide, ikke ulik Helsedirektoratets kostholdsråd i Norge. Den fattigste femtedelen av befolkninga må bruke 42 prosent av husholdningsbudsjettet etter boutgifter er betalt for å dekke kostholdsbehovene slik staten anbefaler. Dette mener de er en sterkt bidragende faktor til at barn i fattige familier oftere er overvektige og har andre helseplager.

LES OGSÅ: 27 % i London lever i fattigdom — nesten halvparten er familier i jobb

Det er 3,7 millioner barn som lever i familier som er blant de 20 prosent fattigste. Barnefamiliene blant disse har en inntekt som ikke overstiger 15.860 pund i året, 172.000 kroner.

The Food Foundation mener den høye andelen fattige må bruke på mat gjør at de velger billigere løsninger med mer fett, mer salt, mindre frukt og grønnsaker, mer produkter av finmalt korn enn de grovere variantene, tillegg til et mer ensidig kosthold.

Ifølge The Guardian har matprisene økt med 7,7 prosent i perioden 2002-2016, mens inntektene til fattige husholdninger har sunket med 7,1 prosent.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned