På vei mot sengeløse sykehus?

Foto: Kjetil Ree

Stavanger sykehus får belønning for å sende pasienter fort hjem, noe helseminister Bent Høie vil ha innført på alle sykehus. Penger er viktigere enn menneskers liv, det er høyrepolitikk på sitt verste.

Gunn Pound
About Gunn Pound (13 Articles)
Gunn Pound er styremedlem i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon i Oslo.

Er Norge på vei mot sengeløse sykehus? Viser til NRK-innslaget om Stavanger sykehus som får belønning for å sende pasientene fort hjem. Bent Høie oppfordrer nå alle sykehus til det samme. Penger er blitt viktigere enn menneskers liv.

Og dette kaller jeg høyrepolitikk på sitt verste. Det som skjer er at rike vil betale for døgnopphold og de andre blir sendt hjem. Man trenger ikke å være professor for å skjønne at unødvendige dødsfall vil inntreffe oftere.

LES OGSÅ av Gunn Pound: Når kommer uføreopprøret?

Norge få et regjeringsskifte i 2021 før unødvendige liv går tapt på grunn av regjeringens sykehuspolitikk som drives etter forretningsprinsippet hvor penger og atter penger er viktigere enn menneskers liv. Nå må folk våkne og ikke stemme på de blå partiene (FRP, Høyre med god støtte fra Venstre).

Mange vil spørre om Norge har penger til forsvarlig helsehjelp og sykehusinnleggelser etter behov? Svaret er ja! For Norge mangler ikke penger. Det Norge mangler, er politisk vilje til å fordele landets rikdom på fellesskapet. Hvert år forsvinner milliarder i skatteparadiser, skattelettelser, svart arbeid og annen økonomisk kriminalitet. Sverige er et land Norge kan sammenligne seg med. Undersøkelser fra Sverige viser at Norge årlig taper 150 milliarder i skatteinntekter. Store selskaper flytter overskuddet sitt til skatteparadiser og da slipper de å betale skatt.

LES OGSÅ om liggetid på sykehus etter fødsel: Åpent brev til Bent Høie

Da FRP og Høyre fikk regjeringsmakten i 2013 ble arveavgiften fjernet fra 1/1-2014 som betyr tapte inntekter til fellesskapskassa. En fattig fellesskapskasse betyr at færre syke kan få forsvarlig helsehjelp. Norges fellesskapskasse blir fattigere og fattigere for hver dag som går. Og Norge er nå et land med mye privat rikdom og offentlig fattigdom.

Veien å gå for og gi et godt og forsvarlig helsetilbud til alle e: å styrke offentlig sektor gjennom økt skattekontroll, fjerne smutthull i skatteloven, gjeninnføre arveavgift for de som arver mer enn 5 millioner, kamp mot skatteparadiser ved å få til internasjonale avtaler, kamp mot private profittinteresser, styrking av Økokrim og økt beskatning av de rikeste. Et samfunn med en rik fellesskapskasse, 0 privat rikdom og 0 privat fattigdom.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

3 Comments on På vei mot sengeløse sykehus?

 1. gerlingh // at //

  Desverre er ikke AP bedre enn H og FRP.
  Det som ligger bak dette tøvet er myten om de dyre sykehussengene.
  For prisen på en sykehussengen beregnes ved å dele et sykehus totale utgifter med antall senger.
  Selv et barn vil skjønne at man ikke kan beregne prisen på en seng eller et overnattingsdøgn på denne måten,men det gjør altså ikke våre politikere.
  Det er jo behandlingen en pasient får som koster,og ikke hvor man overnatter.
  Man gjorde en beregnig på dette ved Ullevål sykehus,Nevrologisk avd,og resultatet var at et liggedøgn for en lite resurskrevende pasient bare kostet et par hundre kroner.
  Det Høie nå holder på med dreier seg både om fjesking for finansmaffiaen,blind tro på eksperter som eg. ikke har peiling og også helt utrolig dumskap.
  Forøvrig har ikke arveavgift eller ikke noe med dette å gjøre.Det er en annen diskusjon.Det finnes argumenter både for og mot.

  • Skatt på dødsfall er feil.
   De ytterst sprell levende skal og bør betale skattene og avgiftene.
   Grådig gribb mentalitet er direkte ekkelt og motbydelig.
   Skattlegg de som lever, og la etterlatte få fred når noen dør.
   Og jeg har ingen tro på at Ap og SV og Sp er bedre enn Høyre, FrP og Venstre -regjeringen på dette området.
   Oljeindustrien kommer til å betale inn skatter og avgifter.
   Mye lønnsom industri leverer verdiskaping og betaler skatter og avgifter, men kabel-lobbyen kan klare å eksportere så mye strøm og å tappe ned våre batterier så mye at til og med deler av oljeindustrien risikerer stopp tror jeg.
   Og da blir det vanskelig her i landet.
   Det er på tide at alle pasienter og alle syke og alle pensjonister forstår at løgn-lystspillet og teaterstykket Markedsprisen på strøm er en ekstremt stor fare og et teaterstykke som bør avsluttes nå før vinteren fryser fast i landet.
   Spørsmål og løsninger for å holde industrien gående hele vinteren:
   1-Hvor er reservegasskraftverkene nå? Reservegasskraftverk bør finnes.
   2-Hvorfor ikke forby strøm brukt til kryptovaluta nå? Stopp sløsingen med strøm der.
   3-Hvilke oljeplattformer kan bruke gassturbiner? Bruk gassturbiner nå.
   4-Hvorfor ikke subsidiere gass-ovner til boligoppvarming, til oppvarming av kontorer, lager og forsamlingshus? Bruk skattefrie gassfyrte ovner nå.
   5-Slukk unødige gatelys. Spar der så alle ser knappheten og vanstyret.
   6-Hvorfor ikke forby strømeksport til land utenfor Norden nå straks? Forby nå.
   7-Hvorfor ikke oppfordre privatfolk om å bruke mindre utelys? Si fra nå.
   8-Hvorfor ikke forby lysreklamer nå? Forby nå.
   Hvorfor somle nå?
   Hvorfor ikke kreve at regjeringen handler nå denne uken?
   Hvorfor ikke skifte ut dumme folk?
   Hvorfor skjule sannheten om teaterstykket Markedsprisen?

 2. V // at //

  “Penger er viktigere enn menneskers liv, det er høyrepolitikk på sitt verste.”

  Å sende pasienter raskt hjem handler om å få plass til flere pasienter med de ressursene sykehusene har. Dersom sengene er fulle av pasienter som like gjerne kunne vært hjemme, får færre pasienter behandling. Tanken er å hjelpe flere mennsker, ikke færre. Og pasienter som ikke er klare til å sendes hjem, blir selvølgelig ikke sendt hjem…

Comments are closed.