På vei mot sengeløse sykehus?

Foto: Kjetil Ree

Stavanger sykehus får belønning for å sende pasienter fort hjem, noe helseminister Bent Høie vil ha innført på alle sykehus. Penger er viktigere enn menneskers liv, det er høyrepolitikk på sitt verste.

Gunn Pound
Om Gunn Pound (13 artikler)
Gunn Pound er styremedlem i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon i Oslo.

Er Norge på vei mot sengeløse sykehus? Viser til NRK-innslaget om Stavanger sykehus som får belønning for å sende pasientene fort hjem. Bent Høie oppfordrer nå alle sykehus til det samme. Penger er blitt viktigere enn menneskers liv.

Og dette kaller jeg høyrepolitikk på sitt verste. Det som skjer er at rike vil betale for døgnopphold og de andre blir sendt hjem. Man trenger ikke å være professor for å skjønne at unødvendige dødsfall vil inntreffe oftere.

LES OGSÅ av Gunn Pound: Når kommer uføreopprøret?

Norge få et regjeringsskifte i 2021 før unødvendige liv går tapt på grunn av regjeringens sykehuspolitikk som drives etter forretningsprinsippet hvor penger og atter penger er viktigere enn menneskers liv. Nå må folk våkne og ikke stemme på de blå partiene (FRP, Høyre med god støtte fra Venstre).

Mange vil spørre om Norge har penger til forsvarlig helsehjelp og sykehusinnleggelser etter behov? Svaret er ja! For Norge mangler ikke penger. Det Norge mangler, er politisk vilje til å fordele landets rikdom på fellesskapet. Hvert år forsvinner milliarder i skatteparadiser, skattelettelser, svart arbeid og annen økonomisk kriminalitet. Sverige er et land Norge kan sammenligne seg med. Undersøkelser fra Sverige viser at Norge årlig taper 150 milliarder i skatteinntekter. Store selskaper flytter overskuddet sitt til skatteparadiser og da slipper de å betale skatt.

LES OGSÅ om liggetid på sykehus etter fødsel: Åpent brev til Bent Høie

Da FRP og Høyre fikk regjeringsmakten i 2013 ble arveavgiften fjernet fra 1/1-2014 som betyr tapte inntekter til fellesskapskassa. En fattig fellesskapskasse betyr at færre syke kan få forsvarlig helsehjelp. Norges fellesskapskasse blir fattigere og fattigere for hver dag som går. Og Norge er nå et land med mye privat rikdom og offentlig fattigdom.

Veien å gå for og gi et godt og forsvarlig helsetilbud til alle e: å styrke offentlig sektor gjennom økt skattekontroll, fjerne smutthull i skatteloven, gjeninnføre arveavgift for de som arver mer enn 5 millioner, kamp mot skatteparadiser ved å få til internasjonale avtaler, kamp mot private profittinteresser, styrking av Økokrim og økt beskatning av de rikeste. Et samfunn med en rik fellesskapskasse, 0 privat rikdom og 0 privat fattigdom.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.