Rasismen skal alltid bli møtt med motstand når de tar til gatene!

SIAN og røyt ti tilhengere demonstrerer utenfor Stortinget. september 2018 Motdemonstrantene samlet over 400. Foto: Johanna Engen

Rasisme er en fordømt effektiv form for fagforeningsknusing. Derfor vil vi alltid måtte stå opp mot alle former for rasisme.

Stig Berntsen
Om Stig Berntsen (4 artikler)
Stig Berntsen er hjelpepleier, hovedtillitsvalgt og faglig sekretær i Fagforbundet Helse,

Venner, fagforeningskamerater, kjære antirasister!

På sine internettsider skriver SIAN at dagens situasjon i Norge kan sammenliknes med situasjonen før 2. verdenskrig startet. På ett vis har de rett. For i usikre tider kommer det alltid krefter på banen som vil splitte arbeiderklassen og få oss til å sparke nedover i stedet for å rette vår frustrasjon mot dem som har makta. SIAN føyer seg således inn i den samme historiske tradisjonen som dem som manet til jødehat på 30-tallet, og det er kun oppotunistiske årsaker til at det nå er andre minoriteter som gjøres til fiender. Rasismen funker som en lynavleder for dem som sitter med makta, og rasistene er således makthavernes nyttige idioter.

Stig Berntsen holder appell. Foto: Johanna Engen

I dag vokser ytre høyre i hele Europa. I Sverige har de lett reformerte fascistene i Sverigedemokratene 20 prosents oppslutning , mens Fremskrittspartiet har regjeringsmakt i Norge. Det er mer som forener enn som skiller dem. Som et apropos kan jeg nevne at blant dem som demonstrer med SIAN i dag er Tore Tvedt, leder av den nazistiske sekta Vigrid. Det er et eksempel på hvordan den brune gørra av jødehatere og islamhatere finner hverandre og utgjør en udelikat, brun suppe. Når ytre høyre vokser har venstresida og fagbevegelsen svikta. I fraværet av en kampvillig fagbevegelse og en tydelig venstreside som forsvarer vanlige folks interesser ser folk seg om etter alternativer. Da står døra vidåpen for ytre høyre.

Medlemmene i min fagforening gjenspeiler det mangfoldet av religioner og alle de minoriteter som finnes i Norge. Når rasismen får fotfeste umuliggjør det vårt arbeid om å forene arbeidsfolk til kamp for våre felles interesser. Rasisme er en fordømt effektiv form for fagforeningsknusing. Derfor vil vi alltid måtte stå opp mot alle former for rasisme. Når klassekamp byttes ut med hat mot minoriteter er fascismen aldri langt unna. Derfor er det så viktig å bygge en mer slagkraftig fagbevegelse og en sterk venstreside som kan gi folk et tydelig alternativ til møkkasprederne i SIAN og dets like. En sterk og kampvillig fagbevegelse og en venstreside som tar standpunkt for arbeidsfolk vil alltid være den beste medisinen mot ytre høyre.

Avslutningsvis vil jeg takke dere som har tatt intiativ til denne demonstrasjonen. Den brune gørra skal alltid bli møtt med motstand når de tar til gatene. Derfor er vi her i dag og derfor vil vi også komme tilbake hver gang SIAN og andre ubehageligheter fra ytre ytre høyre viser seg.

Takk for meg!

Teksten er en appell holdt i går under demonstrasjonen SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge).

Demonstrasjon mot SIAN og rasisme i Oslo. Foto: Johanna Engen

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 kommentarer på Rasismen skal alltid bli møtt med motstand når de tar til gatene!

 1. Avatarlovåundre // 2018-09-03 kl 11:32 //

  «Når ytre høyre vokser har venstresida og fagbevegelsen svikta.»
  Sånn går det når dere hyler og skriker og prøver å ødelegge for folk som har fått lov å holde offentlige torg appeller.
  Kanskje dere burde tenke nytt og heller komme med saklige motargumenter, uten å ødelegge for folk som fremfører sine meninger gjennom lovlige appeller
  Jeg er med i SIAN fordi jeg ikke ønsker at Norge skal islamiseres.
  Jeg er med i SIAN fordi jeg ønsker at homofile skal kunne leve ut sin legning på en fri og trygg måte i Norge.
  Jeg er med i SIAN fordi jeg ønsker at alle fritt skal kunne gifte seg med hvem man vil og på på tvers av religioner i Norge.
  Jeg er med i SIAN fordi jeg ønsker full religionsfrihet i Norge, ved at man kan skifte tro som man vil, og at man ikke blir tvangsinnlemmet i en religion gjennom irreversibel omskjæring, før man er voksen nok til å ta valget selv.
  Jeg er med i SIAN fordi jeg ikke ønsker parallelle kulturer i Norge på den måten at noen skoler nesten ikke har opprinnelige norske elever lengre i vår hovedstad.
  Jeg er med i SIAN fordi jeg ønsker et fredelig Norge i fremtiden også.
  Jeg hater ikke muslimer eller islam, men tror det er best for både muslimer og kristne på lang sikt at vi i stor grad bor i hver våre land.
  Jeg vet at vi blir sett på som ubehagelige rasister, brun gørr, møkkaspredere, i en udelikat brun suppe, når vi ikke har den store troen på multikultur og fargerikt fellesskap.
  Når jeg leser slike kallenavn på trykk kommer jeg i hug et gammelt ordtak,..»Det hjertet er fylt av det renner munnen over av»
  Men vi som ønsker å bevare Norge trygt og godt får bare leve med å få slike kallenavn.

 2. Jeg stiller et stort spørsmålstegn ved den radikale venstresidas
  behov for å stemple en hver innvandringskritisk organisasjon eller
  person som rasist(er). Hvorfor kan vi ikke ha en åpen diskusjon om
  problemene multikulturismen har bragt med seg? Økningen i
  gjengvoldtekter og organisert kriminalitet i Oslo. Det er ikke rasisme å
  påpeke ting som er sant. Det er ikke rasisme å peke mot nabolandet vårt
  sverige som har enorme problemer med dette etter å ha gått ned samme
  sti før oss. Vi kan ennå snu. Det er ikke rasisme å peke på en annen
  kultur og si at denne ikke harmonerer med vår egen, vi har hatt store
  problemer med integreringen av flyktningene etter krigene på balkan på
  90 tallet også, disse menneskene er helt hvite. Det handler ikke om
  hudfarge men om kultur, det er kulturene som ikke fungerer sammen og
  dette må vi bare innse og gjøre noe med.

  • AvatarOverbanankrummer // 2018-09-03 kl 12:40 //

   SIAN er rasister. Bablingen deres om «kultur» er rasisme.

   • Meget interessant vinkling, kan du utdype?

    • AvatarOverbanankrummer // 2018-09-03 kl 15:37 //

     Hos SIAN så har SIANs egen tolking av islam blitt til en genetisk egenskap. For femti år siden hadde de bablet om nordlendinger, for 80 år siden om jøder (selvsagt, de prater jo om jøder nå også. Sånne folk ender alltid med å prate om jøder).

     • La oss snakke om det som er her og nå, det som er reelt. Din hypotetiske fremstilling om hva som hadde vært i et hypotetisk univers for 50 og 80 år siden er ikke relevant. Det blir bare du og dine egne mistanker som projeseres over på dem uten noen form for substans eller forankring i vår faktiske virkelighet. Det er interessant at du tar opp jøder, for det er nettop det. Du tar opp jøder nå. Du tok det opp. Du nevnte jødene.

      Så over til Islam, har du noen eksempler på hvordan SIAN tolker islam i den retningen at dette nå er genetiske egenskaper? Hva mener du med dette utsagnet, det gir liten mening for meg og jeg må igjen be deg utdype.

Kommentarfeltet er lukket.