Trump vil ikke være i London – føler seg uønsket på grunn av babyballong

Donald Trump-ballongen tar av. Stillbilde fra video av The Guardian.

Aktivister har laget en gigantisk ballong som avbilder Donald Trump som en twitrende og sta baby. Presidenten sier han ikke vil være i London grunna ballongen, noe som kan gi inspirasjon til Trump-motstandere over hele verden.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

— Jeg brukte å elske London som by. Jeg har ikke vært der på lenge. Men når de får deg til å føle deg uønsket, hvorfor skulle jeg oppholde meg der?

Verdens mektigste mann er på Europa-turne og har skapt overskrifter på grunn av harde utfall mot allierte vedrørende det Trump ser på som manglende for små militærbudsjetter. Det virker imidlertid ikke som har er like glad for å for å ta imot kritikk.

— Når de setter ut ballonger for at jeg ikke skal føle meg velkommen tenker jeg at det ikke er noen grunn til at jeg skal dra til London.

LES OGSÅ: Trump pisker sine allierte til lydighet og opprustning

(Saken fortsetter etter videoen)

Donald Trump har tidligere vært i en twitterfeide med Londons ordfører Sadiq Khan. Ordføreren ba byens innbyggere ikke bekymre seg over det økte politioppbudet i etterkant av en terroraksjon forrige sommer. Trump forsøkte å vri det til at Labour-ordføreren mente at det ikke var noen grunn til å være bekymra for terrorangrepet.

— Vi må se at noen folk ønsker å splitte opp samfunnet vårt, noen folk trives med å så splid, sa Khan den gangen før han insisterte på at London ville stå samlet.

Donald Trump bor på den amerikanske ambassaden i London, men alle arrangementene han skal delta på vil skje utafor byen.

LES OGSÅ: «Babyfengsler» for innvandrere åpnet i USA — Trump anklages for barnemishandling

Før uttalelsene om babyballongen og London insisterte Trump på at briter er flotte folk og at han ønsker dem alt det beste. Han mente også at britene er glade i ham.

— Protester, kanskje det vil bli protester, men jeg tror at folket i Storbritannia — Skottland, Irland; du vet har jeg eiendom i Irland. Jeg har eiendom overalt. — jeg tror at de folkene liker meg veldig godt.

På samme pressekonferanse hevdet Trump at innvandring er i ferd med å «ta over Europa». Tidligere har han kommet under voldsom kritikk i Storbritannia etter å ha retweetet en post fra hatgruppa Britain First, hvis leder nylig har blitt dømt til åtte og en halv måneders fengsel for trakassering på religiøst grunnlag. Trump selv lanserte seg som kandidat i primærvalget ved å kalle meksikanere for voldtektsforbrytere.

(PS! Ronald Reagan vant Wisconsin)

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 kommentarer på Trump vil ikke være i London – føler seg uønsket på grunn av babyballong

 1. AvatarJallaman // 2018-07-13 kl 14:18 //

  Tviler på at Joakim Møllersen hadde likt det om noen hadde laget en babyballong av han. Så dersom poenget er å kritisere Trump for at han blir fornærmet synes jeg er meningsløst.

  Trump er ingen sympatisk person. Han er antageligvis en drittsekk. Men alle karakterbristene til Trump var godt kjent lenge før valget i 2016. Likevel ble han altså valgt til president. Forfatter bør reflektere litt over hvordan dette er mulig. Det er ihvertfall et faktum at innvandringskritiske partier vinner frem i Europa. Sverigedemokratene ser ut til å gjøre et rekordvalg i Sverige til tross for at man forsøker å stemple partiet som rasistisk. Hvordan er dette mulig? Kanskje Trump likevel har litt rett i at innvandring er i ferd med å ta over Europa og vanlige folk ikke ser den multikulturelle berikelsen som «vanlige» politikere har lovet?

  • AvatarKnut Konsulent // 2018-07-13 kl 15:35 //

   «innvandring er i ferd med å ta over Europa«
   Likevel går ytre høyre frem. Stemmer innvandrere ytre høyre…? Neppe.

   Da er det vel ikke helt riktig at «innvandring er i ferd med å ta over Europa«…?

   • AvatarJallaman // 2018-07-13 kl 16:09 //

    Det kan jo hende at de opprinnelige innbyggerne stemmer på partier som er mot innvandring?
    Formuleringen «innvandring er i ferd med å ta over Europa» er nok litt upresis fra Trump sin side. Men at en rekke utfordringer har oppstått er det vel liten tvil om, ei heller at innvandring er en viktig sak for en stor andel av innbyggerne.

 2. Jeg er i London. Det er ingen voldsomme Trumph demoer som alle skal ha det til…Mitt inntrykk av London er en by som sliter med å finne seg sjæl. Og hvorfor det ?? Alle med litt vekt i bagasjen ser det. Gir du Trumph skylda er du en taper !! Gi en løsning

 3. AvatarKåre Hansen // 2018-07-24 kl 19:07 //

  Sikkert en smule hoven Trump, men muren han får skylda for har vert under bygging i over 20 år, ja han fengslet folk som tok seg ulovlig inn i USA (PS Norge skal nå slutte å fengsle alle foreldre og ikke gi barna deres til barnevernet og tvangs adoptere de bort LOL ) De to foregående presidentene i USA , bombet i filler Irak og Afghanistan og skapte IS Obama H. Clinton og Jens Stoltenberg bombet Libya med bare «gode bomber» og drepte 30.000 sivile. Jens ble Nato sjef og Hillery skulle bli kvinne president i USA. Trump har så langt roet Kim og Putin IKKE startet EN krig. Men han rauslikker ikke noen for å få krem jobben etter 4 år, han trenger ikke han har penger nok.

Kommentarfeltet er lukket.