Trump vil ikke være i London – føler seg uønsket på grunn av babyballong

Donald Trump-ballongen tar av. Stillbilde fra video av The Guardian.

Aktivister har laget en gigantisk ballong som avbilder Donald Trump som en twitrende og sta baby. Presidenten sier han ikke vil være i London grunna ballongen, noe som kan gi inspirasjon til Trump-motstandere over hele verden.

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

— Jeg brukte å elske London som by. Jeg har ikke vært der på lenge. Men når de får deg til å føle deg uønsket, hvorfor skulle jeg oppholde meg der?

Verdens mektigste mann er på Europa-turne og har skapt overskrifter på grunn av harde utfall mot allierte vedrørende det Trump ser på som manglende for små militærbudsjetter. Det virker imidlertid ikke som har er like glad for å for å ta imot kritikk.

— Når de setter ut ballonger for at jeg ikke skal føle meg velkommen tenker jeg at det ikke er noen grunn til at jeg skal dra til London.

LES OGSÅ: Trump pisker sine allierte til lydighet og opprustning

(Saken fortsetter etter videoen)

Donald Trump har tidligere vært i en twitterfeide med Londons ordfører Sadiq Khan. Ordføreren ba byens innbyggere ikke bekymre seg over det økte politioppbudet i etterkant av en terroraksjon forrige sommer. Trump forsøkte å vri det til at Labour-ordføreren mente at det ikke var noen grunn til å være bekymra for terrorangrepet.

— Vi må se at noen folk ønsker å splitte opp samfunnet vårt, noen folk trives med å så splid, sa Khan den gangen før han insisterte på at London ville stå samlet.

Donald Trump bor på den amerikanske ambassaden i London, men alle arrangementene han skal delta på vil skje utafor byen.

LES OGSÅ: «Babyfengsler» for innvandrere åpnet i USA — Trump anklages for barnemishandling

Før uttalelsene om babyballongen og London insisterte Trump på at briter er flotte folk og at han ønsker dem alt det beste. Han mente også at britene er glade i ham.

— Protester, kanskje det vil bli protester, men jeg tror at folket i Storbritannia — Skottland, Irland; du vet har jeg eiendom i Irland. Jeg har eiendom overalt. — jeg tror at de folkene liker meg veldig godt.

På samme pressekonferanse hevdet Trump at innvandring er i ferd med å «ta over Europa». Tidligere har han kommet under voldsom kritikk i Storbritannia etter å ha retweetet en post fra hatgruppa Britain First, hvis leder nylig har blitt dømt til åtte og en halv måneders fengsel for trakassering på religiøst grunnlag. Trump selv lanserte seg som kandidat i primærvalget ved å kalle meksikanere for voldtektsforbrytere.

(PS! Ronald Reagan vant Wisconsin)

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.