Minst 15 døde i etter trafikkulykke med oljetankbil i Øst-Kurdistan

Brann etter kollisjon mellom oljetankbil og passasjerbuss. Foto fra Twitter

En voldsom eksplosjon etter at en oljetankbil og en passasjerbuss har ført til stor ødeleggelse. Nærmere 30 mennesker kan være omkommet.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Sannar Araszadeh

Minst 15 personer har mistet livet etter at en passasjerbuss og en oljetankbil kolliderte i Øst-Kurdistan i går kveld, ifølge rapporter fra østkurdiske nyhetsbyråer. Et stort antall er skadet og tallet på døde kan komme opp i det dobbelte.

LES OGSÅ: Irans kvinner reiser seg mot hijabtvang

Bussen var lastet med passasjer som ønsket å reise fra byen Sanandaj til den iranske hovedstaden Teheran. Like etter at de bussen forlot terminalen i byen, krasjet de plutselig med en tankbil full av olje, noe som forårsaket en voldsom eksplosjon. Passasjerbussene ble påtent og passasjerene rammet av eksplosjonen fra tankbilen. Øyenvitner forteller at flere andre kjøretøyer i nærheten ble blåst i lufta av eksplosjonen.

Utbrent buss i Sanandaj. Foto: Kurdistanmedia

Folk på stedet har publisert filmer og bilder i etterkant av kollisjonen mellom tankbilen og bussen. I filmene kan man se flammer som går opp til 20 meter i høyden.

Hittil har ikke myndighetene i Sanandaj ikke offentliggjort et offisielt dødstall, men medier har meldt om alt fra 16 til 27 personer omkommet.

Kroppene til noen av ofrene skal være så forbrente at de ikke kan identifiseres. De lokale myndighetene forsøker nå å finne deres identitet ved hjelp av DNA-prøver.

Bussjåføren, Chiako Karimi, overlevde hendelsen, og sa til statsfjernsynet at «bare to av de 17 menneskene har overlevd, og resten er dessverre døde.»

Aktoren i sentrum av Sanandaj-provinsen har uttalt at «ødeleggelse og brudd av bremseslange på drivstofftanken bilen var den viktigste årsaken til den hendelsen.»

Den provinsielle Sanandaj-guvernørens informasjonsskranke meldte tre dager med sorg for ofrene.

Tankbilen hadde 18.000 liter olje, melder iranske nyheter.

Like etter ulykken demonstrerte kurdere i byen Sanandaj mot det iranske regimet. På sosiale nettverk har folk klaget over at det har vært gjentatte protester mot tankbil-trafikken, som bærer Irans oljeforsyninger til Irak og fra Irak til Iran. Protestene kommer på bakgrunn av flere tidligere hendelser, men har falt for døve ører hos Teherans maktelite.

Personbil forbrent og slengt av sted av eksplosjonen fra oljetankbilen. Foto: Kurdistanmedia

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned