Israel bevæpner nazistisk militsgruppe i Ukraina

Befal fra den nazistiske Azov-bataljonen med israelsk våpen i hand. Foto: Stillbilde fra video spilt inn av Azov.

Mens USA har forbudt våpenhandel med Azov-militsen har Israel gitt Ukraina lisens for å produsere geværer som går rett til nazister som anklages for tortur, krigsforbrytelser og seksuell vold. 

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Med en wolfsangel i bakgrunnen forklarer befalen i Azov bruken av to våpen som er i den nazistiske militsens arsenal. Begge er lett gjenkjennelige Tavor-modeller, et israelsk våpenmerke.

Wolfsangelen er en tysk rune som blei brukt i nazistenes paramilitære organisasjon SS, som var ansvarlig for det nazistiske terrorregimet, både før Hitler kom til makta, for å knuse opposisjon og drive etnisk forfølgelse på 1930-tallet, samt utøve kontroll over lokalbefolkning i okkuperte områder under andre verdenskrig. SS regnes for å være delen av det tyske maktapparatet mest ansvarlig for jødeutryddelsen. Etter andre verdenskrig har den blitt brukt som symbol av en rekke nazistiske organisasjoner. I logoen sin har de også funnet plass til Schwartze Sonne, enda et nazisymbol.

LES OGSÅ: Stopp angrepene på opposisjonen i Ukraina

Israelske våpen i korstog mot «undermennesker»
I tillegg til symbolbruk som gjør dem enkle å plassere ideologisk bruker altså Azov-bataljonen israelske automatvåpen i sin krigføring. Asa Winstanley avslørte dette tidligere i uka på Electronic Intifada. Våpnene produseres riktignok ikke i Israel, men lages på lisens fra israelske myndigheter i Ukraina. Dette på tross av at de tidligere har garantert at israelske våpen, også de produsert på lisens, ikke skal havne i hendene på antisemittiske grupperinger. Garantien blei utstedt etter bekymringer for at den selverklærte jødiske staten bevæpnet den politiske retninga som ser på jøder som sin absolutte hovedfiende og har forsøkt å utrydde hele folkegruppa.

Wolfsangel i forgrunnen og Schwarze Sonne i bakgrunnen. To nazisymboler i én Azov-logo.

I fjor møttes innenriksminister Arsen Avakov med sin israelske kollega Aryeh Deri for å diskutere en videreutvikling av deres «fruktbare samarbeid». Avakov er i sin posisjon ansvarlig for Azov-bataljonen. Han representerer Folkets Front, et parti med Azov-veteraner og dresskledde nyliberalister som ham selv, og har gjort en annen Azov-nazist, Vadim Troian, til sjef for nasjonalpolitiet i Ukraina.

Nåværende regjering i Ukraina ledes av Volodimir Groisman som selv er jøde.

— Det historiske målet til for vår nasjon i dette kritiske øyeblikk er å lede verdens hvite raser i et siste korstog for deres overlevelse. Et korstog mot de semittiskledede undermenneskene.

Slik uttalte daværende leder av Azov-bataljonen, Andrij Biletski, seg til The Telegraph om hans og organisasjonens mål. I dag sitter Biletski i Verkhovna Rada, det ukrainske parlamentet, for Det nasjonale korps, hvor han blant annen har foreslått å gjøre «raseblanding» ulovlig. Det nasjonale korps blei danna av veteraner fra Azov-bataljonen og har i tillegg sin egen paramilitære gruppe, Nasjonalmilitsen, som har stått bak angrep på jøder og etnisk rensing og dødelige pogromer mot romfolk.

LES OGSÅ: Ukraina: Sluttpunkt eller vendepunkt i øst-vest-forholdet?

Seksuell vold, krigsforbrytelser og tortur
FN og Human Rights Watch har anklaget Azov-bataljonen for krigsforbrytelser, tortur, seksuell vold, i tillegg til målretta angrep mot sivile. På hjemmesidene deres finner en flere bilder og videoer hvor medlemmer bruker Tavor-geværer.

Det ukrainske militæret sleit lenge med lav moral og dårlig rekruttering til borgerkrigen mot de russlandsvennlige separatistene i Øst-Ukraina. De innlemmet derfor Azov i den ukrainske nasjonalgarden. En annen nazibataljon, Pravij Sektor eller Høyre Sektor, fikk også offisiell status etter at krigen hadde pågått ei stund, og prominente nazister fikk høye stillinger i politiet og militæret.

Forretningsmann, innenriksminister og ansvarlig for Azov-bataljonen, Arsen Avakov. Foto: Viktor Alekseev

Inkluderinga av nazistiske grupperinger i landets militære har vakt internasjonal oppsikt og avsky. Enkelte har forsøkt å avfeie det hele som russisk propaganda, men i mars vedtok Kongressen i USA at landet ikke lenger har lov til å selge eller på annen måte gi våpen til Azov-bataljonen.

— Hvit overlegenhets-ideologi og nynazisme er uakseptable og har ingen plass i vår verden, sa Demokraten Ro Khanna til The Hill etter at han hadde fått gjennom forslaget sitt.

— Jeg er veldig fornøyd med at den nylig vedtatte budsjettresolusjonen forhindrer USA fra å tilby våpen og trening til den nynazistiske Azov-bataljonen som kjemper i Ukraina.

LES OGSÅ: Ukraina, der oligarkiet seiret og revolusjonen uteble

USAs proxy
Ukraina er en nær alliert av USA og NATO, og vedtaket har stukket kjepper i hjulene for stormaktens støtte til den ukrainske regjeringa. At nazistene er integrert i det militæret gjør at enhver våpenstøtte til Ukraina kan sees på som et brudd. Tidligere har USA gitt både våpen og trening til nazistene.

Tette bånd knyttes imidlertid fremdeles mellom høytstående politikere i USA og regjeringa i Kiev, inkludert delene av sistnevnte med tilhørighet ytterst til høyre. Andrij Parubij var med på grunnleggelsen av det nazistiske partiet Det sosialnasjonalistiske parti og den nå nedlagte paramilitære naziorganisasjonen Patriot Ukraina. Parubij er nå leder for Verokhovna Rada og representerer regjeringspartiet Folkets Front.

Den ukrainske nasjonalismen sto sterkt vest i landet allerede før borgerkrigen og har styrket seg ytterligere sia da. Nazikollaboratøren Stepan Bandera som blant leda flere massakrer mot jøder og polakker, deriblant den som tok livet av 7.000 jøder i Lviv. Han har blitt en slags nasjonalhelt for deler av befolkninga og har fått flere minnesmerker reist og ei gate oppkalt etter seg i Kiev.

Journalist, forfatter og kommentator Max Blumenthal sier han ikke er det minste overraska over at Israel kan gjør noe slik. Han mener landet gjør USAs skitne arbeid når det har blitt vanskelig for sin allierte storebror.

— [Israel har en historie som] en slags proxy for USA for å bevæpne tropper som begår menneskerettighetsbrudd eller er fascistiske.

Blumenthal nevner støtta, opptrening og våpenhandel med de såkalte Contras i Nicaragua, som terroristerte landbybefolkninga i landet gjennom hele 1980-tallet, i tillegg til den militære støtte til Guatemalas diktator Efrain Rios Montt som gjorde seg medskyldig i folkemordet på mayaene i landet.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

7 kommentarer på Israel bevæpner nazistisk militsgruppe i Ukraina

 1. Hvor dumme er dere !!! Israel finansierer Nazi ….Legg ned den jævla siden deres !!

 2. Dette er en stor feil av Israel.
  Inkompetanse i Israel.
  Kunnskapshat i Israel.
  Bizarr mangel på kunnskaper om europeisk historie i Israel.

  • Kunnskapene og det globale skal øke, men det skal gå tilbake med forstanden, samt havet skal gjøre seg mer gjeldende (mer storm og høyere vannstand), sier Bibelen.

   Daniel 12,4: Mange skal fare omkring, og kunnskapen skal øke.
   Lukas 21,25: Hav og brenning skal bruse.
   2. Timoteusbrev 3,2: I de siste tider vil menneskene være egoistiske, glade i penger, fare med skryt, være overmodige, snakke stygt om andre, være ulydige mot foreldre, utakknemlige, uten respekt for det hellige, 3 ukjærlige og uforsonlige, fare med sladder, mangle selvbeherskelse,

   • Jeg var aldri i Israel.
    Tilstanden i staten Israel vet jeg lite om, men jeg regner med at de såkalte spådommene eller moralsk pekefinger med spådommer på gjelder folket i Israel.
    Lukas hadde helt rett angående flodbølger og tsunamier.
    Timoteus var tidlig ute med å referere dagens aviser.

    Bare 02 bilder her, over her, viser nok om hva og hvem noen i staten Israel støtter nå.
    Ellers mener jeg ennå at det beste håndvåpen jeg har brukt var produsert i NoregNorge. De to beste forresten. AG3 og Krag J.

    • Israel betyr ingenting – eller alt, som Saladdin sa i filmen «Kingdom of Heaven». Det er en sjelelig basert interesse som gjør at Israel skal bety så mye. Sammen med at det er der det siste oppgjøret mellom godt og ondt i Bibelen, skal inntreffe. (Sammenlign Matteus 24,15-16 med Lukas 21,20-21).

     AG3 er svært kraftig i sin størrelsesorden. Rekylen er så kraftig at man kan risikere blåmerke om man ikke er føre vār.

     • Jeg er helt uenig angående lette skytevåpen som AG3 eller den norske og svenske versjonen av dette behagelige skytevåpenet.
      Utmerket til å skyte på blink med.
      Krag J har selvfølgelig moderat rekyl, men det er ingen grunn til å klage på et AG3.
      Mauser var også bra til blinkskyting.
      Og jaktvåpen av ulike merker.
      Jeg vennet meg til hagla hans bestefar også.
      Hva noen sier i filmer bryr jeg meg null om.
      Jeg har null jaktvåpen nå.
      0 skytevåpen.

 3. AvatarWalther Semme // 2018-07-24 kl 01:00 //

  Oppsummert: Jøder forer naszister med våpen. Tingene har forandret seg… Felles fiende i Islam?

Kommentarfeltet er lukket.