En hyllest til renholderne!

Foto: U.S. Air Force

Kjære fantastiske renholdsarbeidere, you make the world go`round! Uten dere hadde ikke leger kunnet drive praksis, advokater ta i mot klienter, eller ledere drive bissniss.

Loni Bjerkholt-Pedersen
About Loni Bjerkholt-Pedersen (31 Articles)
Loni Bjerkholt-Pedersen er bosatt i Larvik. Hun har en bachelorgrad i idrettsvitenskap og er på fritiden skribent og blogger.

Jeg har sjøl jobba som renholdsarbeider, eller som altfor mange kaller det, vaskedame. Jeg har vaska alt fra kontorlokaler til dasser flere perioder i livet, med en konstant følelse av å komme inn i rommet “med lua i handa.”

For å gjøre reint var for meg forbindi med stigma. Jeg fikk ofte høre at det å vaske var noe alle kunne gjøre, noe midlertidig, noe man gjorde i mangel på andre alternativer.

Men hvor mange tenker egentlig på at renholdsarbeid er drita slitsomt? Hvor mange tenker egentlig på hvor utsatt disse arbeiderne er for skader i forbindelse med kjemikaliebruk, og hvor mange er egentlig klar over at det faktisk veldig ofte kreves fagbrev som renholder for å få en fast jobb som renholder?

Renholdsarbeidere har altfor ofte bedritne arbeidsvillkår. I tillegg må de leve med fordommer- og stigma rundt “vaskedamerollen”.

Hvorfor kan vi ikke være et samfunn som hyller renholderne? Som faktisk anerkjenner den tunge, slitsomme, og møkkete jobben de gjør for vårs andre hver eneste dag?

Kjære fantastiske renholdsarbeidere, you make the world go`round! Dere står opp hver mårra for at egoister som meg skal kunne realisere seg sjøl og drive med mindre viktige jobber innen underholdning, i mens dere gjør livene våre levbare.

Uten dere hadde ikke leger kunnet drive praksis, advokater ta i mot klienter, eller ledere drive bissniss.

Tusen takk for at dere gidder og orker å stå på! Og vit at jobben deres er minst like viktig- egentlig mye viktigere enn de fleste andre jobber hvor de tjener mye bedre enn dere!

Still opp i Oslo for å markere renholdernes dag i mårra! https://www.facebook.com/events/962710020556823/

Teksten ble først publisert på bloggen Loni Lager Leven.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 Comment on En hyllest til renholderne!

  1. Cyrus the great // at //

    En flott artikkel, takk! Det er også svært gøy å konfrontere folk som er imot all innvandring med at de fleste renholdere du kommer til å møte er innvandrere. Iallefall i min by. Men godt at noen slår et slag for viktig og ærlig arbeid i en tid hvor arbeid er blitt et skjellsord. Takk for å fremheve kremen av norsk arbeidsliv.

Comments are closed.