Alt-right-stjerna PeterSweden besøkte «no go-sona» Grønland i Oslo – visste ikke om han ville bli angrepet

Politihuset i Oslo, Grønland politistasjon, i bydelen Peter Sweden mener er en no go-sone. Foto: Chell Hill

Noen hundre meter fra Grønland politistasjon hevdet PeterSweden at han var i en no go-sone. Han kaller seg en sannhetssøkende journalist og har 108.000 følgere på Twitter.

Nyhet
Om Nyhet (716 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

No go-sone er et militært uttrykk som betegner et område i en by som er avsperret med barrikader eller hvor myndighetene verken har kontroll eller adgang. Den svenske-britiske alt-right-stjerna Peter Imanuelsen, også kjent som PeterSweden, har besøkt Grønland og mener det er et passende uttrykk å bruke om området i sentrum av Oslo.

Svenskens besøk i den travle bydelen — populær både for handling og kafebesøk på dagtid samt restauranter og uteliv på kveld og natt — gjorde ham åpenbart nervøs på forhånd og han kom ut derfra med sterke inntrykk.

Noen minutters gange fra hovedkontoret til Oslo politidistrikt, Grønland politistasjon, ber twitreren om lykkeønskninger fra sine følgere.

Lykke til på Grønland.

I en over syv minutter lang video svensken har lagt ut på Twitter kan han på engelsk fortelle at Grønland er «Norges verste problemområde», med referanse til tidligere justisminister Sylvi Listhaug.

Han beretter at han snart vil legge ut en youtube-video hva han observerte, men å sende direkte fra Grønland vurderte han rett og slett til å true hans egen sikkerhet.

Jeg gjorde ingen livestreaminger derfra. Jeg følte det ikke var trygt for meg å gjøre det.

LES OGSÅ: Eling Folkvord stilte i singlet på TV — Resett raser og vil ha Oslo ut av Norge

Utrygt og innvandrere
PeterSweden har i skrivende stund 108.000 følgere på Twitter, hvor han etter egen beskrivelse er journalist. På engelsk skriver han om innvandring, kriminalitet og ytre høyre. I en tweet understreker han at han står for sannheten.

I videobloggen hvor han forteller om Grønland sier han at inntrykket er at det er farlig og mange innvandrere der.

— Til tider følte jeg meg ikke trygg og jeg var ganske forsiktig. Folk stirret på meg og pekte på meg. Så, hvordan var det der? Jeg vil si at omtrent 70 proseent av folkene der var ikke nordmenn. De etniske nordmennene var i klar minoritet i dette området.

Imanuelsen klargjør aldri hvorfor han følte seg utrygg, ei heller om det hadde noe med hans syn på mørkhudede og muslimer, som han bruker en stor del av sin aktivitet på sosiale medier til å advare mot. Imanuelsen mener at innvandring er i ferd med å utslette Sverige og at det er regjeringas ønske at landet skal utslettes.

LES OGSÅ: Listhaugs statssekretær: Vi lever i endetiden, politikere har inngått pakt med satan og vil bygge ned statsgrenser

Usikker på om han ville bli angrepet
Folkene Imanuelsen møtte på sin utflukt til Grøland og han mente var innnvandrere var dårlig integrerte og de snakket engelsk (i tillegg til «native languege), ifølge svensken.

— Det var som å komme til Iraq Town. Du vet, det finnes China Town og så videre, dette var som Iraq Town. Det var kebabsjapper — halal-godkjente. Det var alle typer midtøsten-forretninger der. De hadde til og med en basar! Hehehe. De hadde til og med en basar på gatene.

Det er uklart om det var det lille kjøpesenteret Grønland Basar, et par hundre meter unna politistasjonen, som førte til at mistenksomheten til Imanuelsen ikke ville gi seg.

— Jeg så meg konstant over skuldra. Jeg var ikke sikker på om jeg ville bli rana eller angrepet, men heldigvis klarte jeg å kommer meg trygt ut derfra.

Peter Imanuelsen kom seg ut av Grønland i trygghet.

Da videobloggen Grønlandsturen blei spilt inn kunne Imanuelsen fortelle at bydelen ikke var en no go-sone «som de vi har i Sverige», men at raskt økende krininalitet og vold i bydelen gjorde at det snart ville bli det.

LES OGSÅ: Resett-journalist sier han vil saksøke Radikal Portal — nekter å si hvorfor

Holocaustbenektelse og homohat
Peter Sweden blei først berømt da han tok del i fiaskoaksjonen til den østerrikske nazisten og identitære Martin Sellner da han ledet en gjeng som skulle tvinge båter med flyktninger til å snu mot Afrika midt på Middelhavet. Det endte opp med at de selv fikk båtproblemer og måtte hjelpes i havn. Etter at Imanuelsen hadde blitt avbildet sammen med en britisk journalist skreiv den britiske antirasistiske gruppa Hope Not Hate en sak om ham. De grov opp gammel antisemittisme, holocaustbenektelse og homohat.

Orlandomassakren, hvor 50 mennesker blei drept på en nattklubb, skyldte han på «degenererte homoer». Han har også bedt om deportasjon av homofile og beskyldt marxismen for å stå bak homofili. Han mener imidlertid at han ikke står for slikt lenger og at han elsker homoer, men understreker at han ikke er homo selv.

Han mener imidlertid at «den jødiske eliten» vil starte tredje verdenskrig om man ødela Bank of England, at Lenin var jøde og han anbefaler Martin Luthers antisemittiske verk «Om jødene og deres løgner». Han er abortmotstander og mener at kvinner må underlegge seg sine ektemenn. Han har også gitt uttrykk for at Pepsi og andre drikker selskapet deres produserer blir smakstilsatt med aborterte fostre og at elitene, deriblant George Soros, henter innvandrere for å starte borgerkrig.

Om det er på grunn av eller på tross av slike synspunkt at Imanuelsen har vunnet popularitet er uvisst, eller så kan det også være at mange av dem ikke vet det og mer opptatte av hans stadige oppdateringer om no go-soner.

Ikke den første som har overlevd Grønland
Også da Max Hermansen skulle gå over Grønland bydel i 2015 gikk det bra med ham, på tross av at han var overbevist om at «det er en del av de [muslimer] som har lyst til å slå inn tenna på meg» (se video under).

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.