Alt-right-stjerna PeterSweden besøkte «no go-sona» Grønland i Oslo – visste ikke om han ville bli angrepet

Politihuset i Oslo, Grønland politistasjon, i bydelen Peter Sweden mener er en no go-sone. Foto: Chell Hill

Noen hundre meter fra Grønland politistasjon hevdet PeterSweden at han var i en no go-sone. Han kaller seg en sannhetssøkende journalist og har 108.000 følgere på Twitter.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

No go-sone er et militært uttrykk som betegner et område i en by som er avsperret med barrikader eller hvor myndighetene verken har kontroll eller adgang. Den svenske-britiske alt-right-stjerna Peter Imanuelsen, også kjent som PeterSweden, har besøkt Grønland og mener det er et passende uttrykk å bruke om området i sentrum av Oslo.

Svenskens besøk i den travle bydelen — populær både for handling og kafebesøk på dagtid samt restauranter og uteliv på kveld og natt — gjorde ham åpenbart nervøs på forhånd og han kom ut derfra med sterke inntrykk.

Noen minutters gange fra hovedkontoret til Oslo politidistrikt, Grønland politistasjon, ber twitreren om lykkeønskninger fra sine følgere.

Lykke til på Grønland.

I en over syv minutter lang video svensken har lagt ut på Twitter kan han på engelsk fortelle at Grønland er «Norges verste problemområde», med referanse til tidligere justisminister Sylvi Listhaug.

Han beretter at han snart vil legge ut en youtube-video hva han observerte, men å sende direkte fra Grønland vurderte han rett og slett til å true hans egen sikkerhet.

Jeg gjorde ingen livestreaminger derfra. Jeg følte det ikke var trygt for meg å gjøre det.

LES OGSÅ: Eling Folkvord stilte i singlet på TV — Resett raser og vil ha Oslo ut av Norge

Utrygt og innvandrere
PeterSweden har i skrivende stund 108.000 følgere på Twitter, hvor han etter egen beskrivelse er journalist. På engelsk skriver han om innvandring, kriminalitet og ytre høyre. I en tweet understreker han at han står for sannheten.

I videobloggen hvor han forteller om Grønland sier han at inntrykket er at det er farlig og mange innvandrere der.

— Til tider følte jeg meg ikke trygg og jeg var ganske forsiktig. Folk stirret på meg og pekte på meg. Så, hvordan var det der? Jeg vil si at omtrent 70 proseent av folkene der var ikke nordmenn. De etniske nordmennene var i klar minoritet i dette området.

Imanuelsen klargjør aldri hvorfor han følte seg utrygg, ei heller om det hadde noe med hans syn på mørkhudede og muslimer, som han bruker en stor del av sin aktivitet på sosiale medier til å advare mot. Imanuelsen mener at innvandring er i ferd med å utslette Sverige og at det er regjeringas ønske at landet skal utslettes.

LES OGSÅ: Listhaugs statssekretær: Vi lever i endetiden, politikere har inngått pakt med satan og vil bygge ned statsgrenser

Usikker på om han ville bli angrepet
Folkene Imanuelsen møtte på sin utflukt til Grøland og han mente var innnvandrere var dårlig integrerte og de snakket engelsk (i tillegg til «native languege), ifølge svensken.

— Det var som å komme til Iraq Town. Du vet, det finnes China Town og så videre, dette var som Iraq Town. Det var kebabsjapper — halal-godkjente. Det var alle typer midtøsten-forretninger der. De hadde til og med en basar! Hehehe. De hadde til og med en basar på gatene.

Det er uklart om det var det lille kjøpesenteret Grønland Basar, et par hundre meter unna politistasjonen, som førte til at mistenksomheten til Imanuelsen ikke ville gi seg.

— Jeg så meg konstant over skuldra. Jeg var ikke sikker på om jeg ville bli rana eller angrepet, men heldigvis klarte jeg å kommer meg trygt ut derfra.

Peter Imanuelsen kom seg ut av Grønland i trygghet.

Da videobloggen Grønlandsturen blei spilt inn kunne Imanuelsen fortelle at bydelen ikke var en no go-sone «som de vi har i Sverige», men at raskt økende krininalitet og vold i bydelen gjorde at det snart ville bli det.

LES OGSÅ: Resett-journalist sier han vil saksøke Radikal Portal — nekter å si hvorfor

Holocaustbenektelse og homohat
Peter Sweden blei først berømt da han tok del i fiaskoaksjonen til den østerrikske nazisten og identitære Martin Sellner da han ledet en gjeng som skulle tvinge båter med flyktninger til å snu mot Afrika midt på Middelhavet. Det endte opp med at de selv fikk båtproblemer og måtte hjelpes i havn. Etter at Imanuelsen hadde blitt avbildet sammen med en britisk journalist skreiv den britiske antirasistiske gruppa Hope Not Hate en sak om ham. De grov opp gammel antisemittisme, holocaustbenektelse og homohat.

Orlandomassakren, hvor 50 mennesker blei drept på en nattklubb, skyldte han på «degenererte homoer». Han har også bedt om deportasjon av homofile og beskyldt marxismen for å stå bak homofili. Han mener imidlertid at han ikke står for slikt lenger og at han elsker homoer, men understreker at han ikke er homo selv.

Han mener imidlertid at «den jødiske eliten» vil starte tredje verdenskrig om man ødela Bank of England, at Lenin var jøde og han anbefaler Martin Luthers antisemittiske verk «Om jødene og deres løgner». Han er abortmotstander og mener at kvinner må underlegge seg sine ektemenn. Han har også gitt uttrykk for at Pepsi og andre drikker selskapet deres produserer blir smakstilsatt med aborterte fostre og at elitene, deriblant George Soros, henter innvandrere for å starte borgerkrig.

Om det er på grunn av eller på tross av slike synspunkt at Imanuelsen har vunnet popularitet er uvisst, eller så kan det også være at mange av dem ikke vet det og mer opptatte av hans stadige oppdateringer om no go-soner.

Ikke den første som har overlevd Grønland
Også da Max Hermansen skulle gå over Grønland bydel i 2015 gikk det bra med ham, på tross av at han var overbevist om at «det er en del av de [muslimer] som har lyst til å slå inn tenna på meg» (se video under).

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

18 kommentarer på Alt-right-stjerna PeterSweden besøkte «no go-sona» Grønland i Oslo – visste ikke om han ville bli angrepet

 1. AvatarFrøydis A Walstad // 2018-06-09 kl 20:23 //

  Haha. Min datter bodde midt på Grønland i flere år, så der har jeg vandra mye rundt. Aldri følt meg truet eller uglesett. Bare kost meg.Merkelig gitt!!!!

  • Og jeg kan ikke vurdere situasjonen siden alle med turban eller mange tror at jeg er en immam eller en slik en.Jeg ser ikke helt ung ut, og skjegget vokser fort og sterkt.
   Jeg føler meg aldri truet av muslimer, men noen norske ungdommer kan si : Der går en av de.
   Men jeg føler meg ikke truet da heller siden jeg kan sitere Hans Rotmo eller Oluf eller synge norske folkeviser og danse reinlender. For ikke å nevne Vassendgutane.

  • AvatarComrade Pootie // 2018-06-10 kl 18:33 //

   Jeg kjenner få jenter som frivillig spaserer gjennom Grønland halv fire på lørdag natt.

  • AvatarPetter Hasle // 2018-06-11 kl 09:51 //

   Vel, nå har jeg en svært god venn som fikk skamjuling av en gjeng muslimer på Grønland for et par år siden, simpelthen fordi han gikk og leiet på sin mannlige kjæreste.
   Msm ville selvsagt ikke ta i saken med en ildtang.

  • AvatarJallaman // 2018-06-11 kl 14:42 //

   Jeg og samboeren min har bodd på Tøyen og fra sentrum gikk vi daglig gjennom Grønland.
   Hun var på det tidspunktet 25 år, hadde langt lyst hår og hadde etnisk norsk utseende.
   De gangene hun gikk gjennom Grønland på egenhånd fikk hun stort sett alltid tilrop, spørsmål om sex etc etc. De som ropte dette etter henne var uten unntak menn av asiatisk og afrikansk opprinnelse. Hun opplevde sågår å bli «stalket» av en fyr.

  • AvatarMari Yamina Augdahl Bes Bes // 2018-06-13 kl 12:34 //

   Et fåtalls ganger har jeg opplevd det samme, men jeg lar ikke negative opplevelser styre doemmekraften. I alle fall ikke kritisk doemmekraft. Da har man tapt.

   Jeg tenker på alle de gangene jeg har opplevd trakkassering og veier det opp mot de gangene det ikke har skjedd. Heldigvis har det aldri for vane at det skjer med meg i alle fall

 2. AvatarNebbdyret Perry // 2018-06-10 kl 10:14 //

  Så han filma ikke fordi han ikke fant noe å filme, hvor dum tror han folk er?

  • AvatarHelge Karlsen // 2018-06-10 kl 11:08 //

   Eller vi kan spørre oss: Hvor dumme er folk som ikke forstår satire?

  • Også relativt dumme folk ytrer seg på Twitter og henger seg på som følgere uten å lese en bokstav mer av det de lissom følger.
   Var nok rare damer som lissom ville følge meg.

 3. En helt ukjent person for meg.
  Jeg må drikke en liter kaffi før jeg klarer å lese alt om denne ukjente personen som finner no gå zoner i NoregNorge og spaserer i norske no gå zoner og hører at alle helt konsekvent bruker nynorsk eller norske dialekter.
  Jauleis.
  Jeg skal sjekke på nytt etter nok kaffi.
  Jeg klarte neppe å få med meg alt ennå, og jeg kan ha sovnet og drømt litt da jeg gjespet meg nedover teksten.
  For få gangveier og for få fotgjengeroverganger betyr ikke at det er no gå zone.

  • AvatarPetter Hasle // 2018-06-11 kl 09:56 //

   Du burde følge Peter Sweden på twitter, tror du hadde lært en ting eller to da.

 4. AvatarPetter Hasle // 2018-06-11 kl 09:50 //

  Digger Peter Sweden, han står på og forteller sannheten om galskapen som foregår i Sverige.
  Han burde dog heller ha valgt Holmlia denne gangen, for der har vi svenske tilstander så det holder.

Kommentarfeltet er lukket.