Til partiet Rødt: Det er ingen skam å snu, men det er jaggu i siste liten

Aldershjemmet Eugene Hanssens Småhjem er vedtatt nedlagt av byrådet! Datoen er 5. juni og første utkastelse fant sted i går. Jeg ble mildt sagt sjokkert da jeg fikk høre at alle bystyrepartier med FrP (!) i spissen går mot byrådet. Unntagen Rødt?!?

Ola Bog
Om Ola Bog (8 artikler)
Ola Bog er poet, bor i Oslo og er medlem av Rødt St. Hanshaugen.

For 100 år siden levde det en prest med sosial samvittighet i tigerstaden. Eugene Hanssen het han. Han klarte å samle inn penger nok til å bygge det som den dag i dag heter Eugene Hanssens Småhjem – rett over gata fra Ullevål sykehus. Det var arbeiderkvinnene i hovedstaden som lå hans hjerte nær. Et langt liv hadde de jobba som tjenestejenter på villamoen vestafor. Når de ikke dugde lenger så alderdommen ikke spesielt lys ut.

Her i Småhjemma kunne de flytte inn i sitt eget, til ei leie som var overkommelig. Og slik er det faktisk framdeles i 2018. Sjøl fikk jeg nøklene til leiligheta mi fire dager før jeg fylte 60 år i august 2015. Og her kan jeg bo resten av livet. Det er en lettelse når man er uføretrygda og bare kan drømme om å kjøpe.

Aldershjem har vi også her. Dette lille området er en vakker grønn lunge med parkanlegg og fuglebad og alle kjenner alle, presis som på bygda. Og boligmassen er verneverdig blitt. Fra april til oktober i år pusses det opp overalt utvendig etter bud fra Byantikvaren.

Men aldershjemmet er vedtatt nedlagt av byrådet! Datoen er 5. juni og første utkastelse fant sted i går tirsdag 22. mai 2018. Jeg ble mildt sagt sjokkert da jeg fikk høre at alle bystyrepartier med FrP (!) i spissen går mot byrådet. Unntagen Rødt?!?

Hva i all verden er det Rødt driver med? Her er det altså ikke velferdsprofitørene som er ute og går, men presten med det store hjertet. Det er verken rødt eller grønt det som er i ferd med å skje her. Her må vi nok til helt andre deler av paletten for å fargelegge begivenhetene.

Bestyrer Marit Haugland som har jobba ved Eugene Hanssens aldershjem i over 40 år kan fortelle at partiet Rødt er bedt på besøk. For å undersøke sjøl. De har ikke engang svart på henvendelsen.

Bli med på barrikadene for en verdig alderdom sammen med Ruth Kristiansen (98)! Hun kan sikkert lære dere et og annet. Hun sto på barrikadene sist hjemmet var truet av nedleggelse også, i 2004. Da var hun bare 84.

www.dagsavisen.no/oslo/legger-ned-sykehjemmet-til-ruth-98-det-er-galskap-1.1145119

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Til partiet Rødt: Det er ingen skam å snu, men det er jaggu i siste liten

  1. Fint at folk ytrer seg.
    Jeg har ikke undersøkt denne saken.
    Men det var uansett fint å lese dette over her.

Kommentarfeltet er lukket.