En terrorists drøm

Foto: Ahmed Abu Hameeda

Ahmed hadde en terroristmor, terroristsøsken, terroristtanter, terroristonkler og terroristvenner. Han hadde en terroristdrøm: Om frihet og et normalt liv. Uten bomber og blokade av Gaza, med nok mat og medisiner.

Pål Yasin Ezzari
Om Pål Yasin Ezzari (2 artikler)
Pål Yasin Ezzari er SV-medlem, lektorstudent og har tidligere studert Midtøstenstudier.

– Pål, Israel drepte vennen min. Han ble skutt av israelske skarpskyttere. Nå er han død. Nå er det mange som gråter.

Meldingen kom fra en av mine beste venner i det jeg var ferd med å legge datteren min. Han er palestiner. 6800 har blitt skadet på Gaza den siste måneden. Ahmed var en av de 45 som ble drept.

LES OGSÅ: 16-åringen som fikk verdens øyne opp for Israels forfølgelse av palestinske barn

Gazas Terrorister
Israels propagandamaskin gjør sitt ytterste for å dehumanisere palestinerne: «Vi bombet Hamas-folk, vi skøyt ekstremister, vi drepte terrorister.» Denne gangen var det en «kamera-terrorist» med pressevest. Han het Ahmed og kompisen min har kjent ham siden de var barn.

Ahmed hadde en terroristmor, terroristsøsken, terroristtanter, terroristonkler og terroristvenner. Og han hadde en terroristdrøm: Om frihet, om et normalt liv. Uten bomber og blokade av Gaza, med nok mat, nok medisiner.

Drømmen deler han med alle som lever under Israels voldelige okkupasjon. Denne drømmen gjør fredelige demonstranter til sikkerhetstrusler, kritikk til antisemittisme og gravide kvinner til tikkende demografiske bomber. Nyfødte palestinske barn med smokker og teddybjørner utfordrer Israels jødiske karakter.

LES OGSÅ: På besøk i Palestina – slått ned av virkeligheten

De fleste svikter
Israels statsminister Benjamin Netanyahu og den israelske regjeringen har også en drøm: en drøm om et større Israel, uten palestinere. Derfor fortsetter Israel den ulovlige bosettingspolitikken. Bit for bit blir Palestina til Israel. Dersom en palestiner viser fredelig motstand, er han terrorist, og kommer han i veien blir han drept.

Israel er en av verdens sterkeste militærmakter. Skal palestinerne få oppfylt sin drøm om frihet og et normalt liv må verden gi Israel klar beskjed. Bedriver man okkupasjon, drap og kolonisering må det få konsekvenser.

– Pål, Israel drepte vennen min.

Nå er det mange som gråter. Gaza lider. De kveles sakte, de skytes fort. Jeg føler meg trist. Deretter sint. Det er en skam at verden lar Israel ture videre med den forferdelige okkupasjonen.

Alle stater har et moralsk ansvar for å reagere på overgrepene og la det få konsekvenser. De fleste svikter. Også Norge. Nå er det mange som gråter. Verden hører dem ikke.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned