29 «lik» utafor Stortinget – ett for hver palestiner drept under demonstrasjoner på Gazastripen

Sosialistisk Ungdom demonstrer utafor Stortinget i solidaritet med Palestina. Foto: Albert Andersen Øydvin.

Sosialistisk Ungdom demonstrerte mot Israels massakre av demonstranter på Gaza de siste ukene. De krever at regjeringa tar grep.

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Tidligere i kveld arrangerte Sosialistisk Ungdom demonstrasjon utafor Stortinget. Den israelske hæren har drept 29 mennesker i demonstrasjonene på Gazastripen de siste to fredagene. Blant ofrene for massakrene er en pressefotograf og en 16-åring. Video fra protestene viser folk som blir skutt i ryggen mens de løper bort fra den israelske grensa og en som blir skutt mens han ber. Over 2000 er meldt såret og Israel har brukt ammunisjon som eksploderer når det treffer målet, noe som har gjort skadene langt verre enn ved bruk av vanlige kuler.

Sammen med andre palestinavenner bestemte Sosialistisk Ungdom seg for å markere avsky mot de israelske drapene. Samtlige av de drepte har befunnet seg på palestinsk område og blitt skutt fra Israel.

Palestinavenner tok med seg flagg til støtte for demonstrasjonene som blir beskutt av Israel på Gazastripen. Foto: Joakim Møllersen

LES OGSÅ: Her skyter den israelske soldaten en fredelig palestiner i hodet — til latter og jubel

29 gamle og unge aktivister lå på fortauet ved Karl Johans Gate i Oslo for å symbolisere de drepte, noe som vakte oppmerksomheten til de forbipasserende.

— Ofte føles utenrikspolitiske saker fjerne fra folk i Norge. Det vi gjør her er å visualisere noe av lidelsen, sier Balder Alvær Olafsen til Radikal Portal.

— Noen har reagert på synet som møtte dem, men tenk at dette er hverdagen for palestinerne.

Astri Elgethun og Balder Alvær Olafsen fra SU. Foto: Joakim Møllersen

I sin appell la Olafsen vekt på at de drepte har blitt straffet for ha brukt en av de mest grunnleggende menneskerettighetene, nemlig ytringfriheten.

Astrid Elgethun er leder for Sosialistisk Ungdom Oslo og var en av de som tok plass under de hvite laknene mens demonstrasjonen pågikk. Hun får bekreftende nikk fra Olafsen når hun sier at de ikke forventer at Israel vil stoppe overgrepene i neste fredags demonstrasjon.

LES OGSÅ: 16-åringen som fikk verdens øyne opp for Israels forfølgelse av palestinske barn

— Det den norske regjeringa har gjort i denne saken er rett og slett ikke nok, slår hun fast.

— Det er lite tvil om at med så lite internasjonalt press som vi har sett i denne saken vil overgrepene fra Israel fortsette, følger Olafsen opp. — Vi forventer at regjeringa legger press på Israel. Vi snakker om barn som blir drept for å bruke ytringsfriheten.

Arrangørene fra Sosialistisk Ungdom gjentar flere ganger at det førstkommende lørdag er en ny støttemarkering for Palestina som går fra Jernbanetorget til Stortinget, da med Palestinakomiteen som initiativtaker.

— Jeg håper alle Radikal Portals lesere kommer dit, avslutter Balder Olafsen med et smil.

Mer om demonstrasjonen på lørdag finner du her.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på 29 «lik» utafor Stortinget – ett for hver palestiner drept under demonstrasjoner på Gazastripen

  1. Det er ganske utrolig å se hvor kunnskapsløse demonstrantene fra SU er. http://www.facebook.com/Palestina.fantasi

Kommentarfeltet er lukket.