Når moskeer brennes og når muslimer skremmes

Tyrkisk moske i Berlin satt i flammer. Stillbilde fra nyhetssending: TRT

Tre moskeer ble påtent i Tyskland. Som en ung norsk muslim i vesten føler jeg uro, ikke så mye for enkelthendelsene som for myndighetenes og medienes håndtering.

Zainab Moubarez
Om Zainab Moubarez (3 artikler)
Zainab Moubarez er 24 år fra Drammen, student og blogger på zainabmoubarez.blogg.no.

Natt til søndag ble tre moskéer påtent i Tyskland. Politiet tror det er ungdommer som står bak angrepene, og at det var politisk motivert. Som en ung norsk muslim i vesten føler jeg uro i kroppen når jeg leser denne nyheten. Det kommer ikke bare av denne spesifikke hendelsen i Tyskland, men daglige, ukentlige og månedlige saker om hvordan muslimer utsettes for overgrep eller hatkrimintalitet i hele vesten. Jeg roer meg selv ved å tenke at dette ikke kan sammenlignes med holocaust, der jødene ble jaget og diskriminert som en del av utryddelsen. For det har vært perioder hvor jeg tenker at det kommer en tid hvor muslimer blir de nye jødene under andre verdenskrig.  

LES OGSÅ av Zainab Moubarez: Hvordan kan jeg feire kvinnedagen når kvinner tvinges til sex for nødhjelp?

Men det er enda ikke så farlig til å kunne sammenlignes med holocaust, men et varsel som burde vekke oss til å bekjempe denne islamofobien vi har. Jeg føler i uro i kroppen, ikke fordi tre moskéer ble nedbrent, men fordi jeg nærmest vet at vi kommer til å ignorere dette som om det er helt ubetydelig og uskyldig, helt til neste angrep er større og faktisk skader mennesker.  

Jeg føler uro fordi vesten ser på islam som et trussel og alle angrep mot islam og muslimer rettferdiggjøres på en eller annen måte. Det er grusomt at muslimer gjennomgår slike hendelser, men det er ikke de enkeltsituasjonene som skremmer meg. Det er myndighetenes og medienes håndtering av hendelsene som skremmer meg.  

Men jeg vil også nevne at slike angrep og hendelser ikke burde skremme noen som helst. Enten du er en muslim eller en fredskjemper som forbanner slike handlinger mot fred og menneskeheten. Det er spesielt viktig i slike tider å ikke falle for offerrollen, men heller være sterk og vise motgang. Å være sterk er å ikke la seg skremme, for å kunne leve livet sitt på sine premisser. Å kunne være en muslim i vesten uten bekymringer.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.