Når moskeer brennes og når muslimer skremmes

Tyrkisk moske i Berlin satt i flammer. Stillbilde fra nyhetssending: TRT

Tre moskeer ble påtent i Tyskland. Som en ung norsk muslim i vesten føler jeg uro, ikke så mye for enkelthendelsene som for myndighetenes og medienes håndtering.

Zainab Moubarez
Om Zainab Moubarez (3 artikler)
Zainab Moubarez er 24 år fra Drammen, student og blogger på zainabmoubarez.blogg.no.

Natt til søndag ble tre moskéer påtent i Tyskland. Politiet tror det er ungdommer som står bak angrepene, og at det var politisk motivert. Som en ung norsk muslim i vesten føler jeg uro i kroppen når jeg leser denne nyheten. Det kommer ikke bare av denne spesifikke hendelsen i Tyskland, men daglige, ukentlige og månedlige saker om hvordan muslimer utsettes for overgrep eller hatkrimintalitet i hele vesten. Jeg roer meg selv ved å tenke at dette ikke kan sammenlignes med holocaust, der jødene ble jaget og diskriminert som en del av utryddelsen. For det har vært perioder hvor jeg tenker at det kommer en tid hvor muslimer blir de nye jødene under andre verdenskrig.  

LES OGSÅ av Zainab Moubarez: Hvordan kan jeg feire kvinnedagen når kvinner tvinges til sex for nødhjelp?

Men det er enda ikke så farlig til å kunne sammenlignes med holocaust, men et varsel som burde vekke oss til å bekjempe denne islamofobien vi har. Jeg føler i uro i kroppen, ikke fordi tre moskéer ble nedbrent, men fordi jeg nærmest vet at vi kommer til å ignorere dette som om det er helt ubetydelig og uskyldig, helt til neste angrep er større og faktisk skader mennesker.  

Jeg føler uro fordi vesten ser på islam som et trussel og alle angrep mot islam og muslimer rettferdiggjøres på en eller annen måte. Det er grusomt at muslimer gjennomgår slike hendelser, men det er ikke de enkeltsituasjonene som skremmer meg. Det er myndighetenes og medienes håndtering av hendelsene som skremmer meg.  

Men jeg vil også nevne at slike angrep og hendelser ikke burde skremme noen som helst. Enten du er en muslim eller en fredskjemper som forbanner slike handlinger mot fred og menneskeheten. Det er spesielt viktig i slike tider å ikke falle for offerrollen, men heller være sterk og vise motgang. Å være sterk er å ikke la seg skremme, for å kunne leve livet sitt på sine premisser. Å kunne være en muslim i vesten uten bekymringer.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

4 kommentarer på Når moskeer brennes og når muslimer skremmes

 1. Det er mange elemneter i den muslimske kulturen som ser ned på vesten og vesten sin kultur, som utfører angrep og annen kriminalitet, spesielt mot kvinner.

  En burde kansje rydde i sin egen leir før en peker finger på andre?

  Jeg sier ikke at det er rett at slike ting som dette skal skje, det er det ikke, men det skjer fordi det er mange terror angrep mot vesten og høy innvandring av folk med en kultur som ser ned på vesten genrelt. Media blusser det selvfølgelig litt ekstra opp også.

  • AvatarZainab Moubarez // 2018-03-13 kl 13:09 //

   Den kulturen du referer til er isåfall den ekstreme muslimske kulturen. Det gjelder ikke alle muslimer, og heller representerer det ikke alle muslimer. Derfor er det så galt at det må alltid gå utover folk som ikke har skyld i kaoset mellom ekstremmiljøene.

   Jeg holder på å lese en bok som tar opp en potensiell møte mellom den arabiske og vestlige kulturen. Boka heter » Islam through western eyes» av Jonathan Lyons. Lyons forklarer hvordan vesten hele tiden har hatt et fiendtlig og ukorrekt bilde av Islam og muslimer, og hvordan islam og muslimer presenteres som aliens og uforståelige i mediene, akademiske bøker, av politikere osv… Han referer til likhetene mellom den arabiske verden og den vestlige verden. Så jeg anbefaler at du leser den hvis du liker å lese 🙂

   • Avatar"Du slette tid" // 2018-03-13 kl 16:07 //

    ……..jeg oppfordrer Jonathan Lyons å lese Koran….det har han tydeligvis ikke gjort – og en hver som gjør det og er ved sine fulle 5 burde ende opp med å ta avstand fra Allah – født muslim eller ikke……..

    • AvatarZainab Moubarez // 2018-03-13 kl 16:16 //

     Jeg oppfordrer DEG til å lese koranen og Jonathan Lyons bok!

Kommentarfeltet er lukket.