En oppskrift for de neste døgn for deg som er i Oslo

Be regjeringa vaske skittetøyet sitt, ta på deg pussyhatten, kjøp og les høyt av diktsamlinga til Sumaya Jirde Ali og vær stemmen til den som har blitt trua til taushet.

Guro Sibeko
Om Guro Sibeko (1 artikler)
Guro Sibeko er tilhenger av å sette voldtektsmenn i fengsel, ikke i regjering. Foto: Johanna Engen.

1. Ta bilde av skittentøyskurven din og legg det ut på insta med en oppfordring til at Erna må ta vaske skittentøyet til Regjeringen – eventuelt bare la det gå. med #søviknesmågå, selvsagt.

2. Har du diktsamlinga Kvinner som hater menn av Sumaya Jirde Ali? Hvis ikke må du kjøpe den i dag eller i morgen formiddag. Hvis din lokale bokhandel ikke har den (fordi bokandler selger lego, ikke diktsamlinger), kan den kjøpes direkte fra kontoret til Frekk Forlag på Holbergs Plass nummer fire. Hvis du går dit, syns jeg du skal ta opp bestilling for vennene dine, også. Faktisk bør du kjøpe en bok til en venn samtidig som du kjøper din egen. Øv litt på å lese de diktene du liker best høyt.

3. Har du en rød lue eller buff? Hvis ikke må du skaffe det, også. Og så må du sette noen sting i den så den får katteører. Oppskrift er i bildet til høyre. for voldtektsforbrytere skal i fengsel, ikke i regjering.

4. Vipps 100 kroner til 8. marskommiteen på 93202 hvis du har råd.

5. Under her finner du lenke til Sumaya-maske i A4-format. Skriv ut noen sånne og fest tråd i dem. Sånn, nå kan du sove.

6. I morgen tidlig må du lese Klassekampen. Der kommer det et opprop du vil signere og en forklaring på hvordan du gjør det.

7. Så lar du profilbildet ditt gå i svart av samme grunn som det oppropet.


8. Så tar du på deg feministgenseren og går på jobb. Husk å gratulere alle både kvinner og menn du møter. 8. mars er kvinnenes kampdag, og menn har nytt like godt av kvinnekampen som kvinner. Noen av dem har til og med bidratt. Litt.

9. Dette er dagen for ferdigmat! Du må være på Youngstorget i god tid før klokka seks. Ta med deg diktsamling og maske, ta på deg den røde pussy-lua. Hvis du vil treffe meg, sitter jeg på Konrad.

10. Finn den forrerste av favorittparolene dine og gå et stykke bak den. Ha på maske.

11. Ta av maske igjen. Hopp av toget og still deg opp for å lese dikt fra diktsamlingen for toget og de som ser på. Høyt. Vær stemmen til den som har blitt trua til taushet!

12. Når en ny yndlingsparole kommer forbi, tar du på deg maska og hopper inn i toget igjen.

13. Gå på fest. Det er mange å velge i. Jeg tror jeg satser på Mela-huset.

14. Forsov deg. Det er lov.

15. Ta en blund på sofaen etter middag, også.

16. Kom på Det Norske Teateret og se feministSLAM! på Bikuben fredag klokka 22:00.

Lykke til, alle! Hurra for kvinnedagen!

Denne masken kan skrives ut her: http://susannekaluza.com/for-sumaya.pdf

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned