National Rifle Association: Gud har gitt amerikanere retten til å bære våpen

Wayne LaPierre snakker på C-Pacs årsmøte.

På den konservative årskonferansen fortalte våpenorganisasjonens direktør at elitene og sosialistene vil ta fra amerikanere våpnene sine for å utradere alle individuelle friheter.

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

«De hater NRA, de hater det andre grunnlovstillegget, de hater individuell frihet.»

National Rifle Associations direktør og visepresident, Wayne LaPierre, langet tidligere denne uka ut mot de som ønsker å begrense tilgangen på våpen i kjølvannet av skolemassakren i Florida. Fra talerstolen til årskonferansen for den største lobbyorganisasjonen for konservativ politikk knyttet opp mot Det republikanske partiet, CPAC, mente han alle individuelle friheter i USA er i fare.

«Elitene bryr seg ikke det grann om USAs skolesystem… og skolebarn. Hvis de virkelig brydde seg ville de beskyttet dem. For dem er det ikke et sikkerhetsspørsmål, det er et politisk spørsmål. De bryr seg mer om kontroll, og mer av det. Målet deres er å fjerne det andre grunnlovstillegget og våre våpenfriheter så de kan utradere alle våre individuelle rettigheter.»

LES OGSÅ: Donald Trump vil gi bonus til lærere som er bevæpnet på jobb

LaPierre, som tjener 40 millioner kroner i året, brukte store deler av talen til å snakke ned elitene i Washington og New York som både kunnskapsløse og frihetsfiendtlige.

National Rifle Association (NRA) er en organisasjon med over fem millioner medlemmer. Den mottar store summer av våpenindustrien for å drive politiske kampanjer og lobbyvirksomhet for økt tilgjengelighet av våpen. I kjernen er et forsvar av det andre grunnlovstillegget og en så omfattende tolkning av loven som mulig. Det er denne delen av grunnloven, The Second Amandment, som gir USAs befolkning rette til å bære våpen.

NRAs logo

LaPierre mener imidlertid at det ikke bare er på grunn av loven at amerikanere kan gå bevæpnet, men at det er gud som har gitt landets innbyggere en slik mulighet.

«Det finnes ingen større personlig, individuell frihet enn retten til å ha og bære våpen, retten til å beskytte deg selv og retten til å overleve. Dette er ikke tilkjent av mennesker, men innvilget av gud til alle amerikanere som vår amerikanske rett fra fødselen.»

LES OGSÅ: USA skal bruke 10 000 milliarder på atomvåpen — og det er før Trump har bestilt flere

Talsmannen for NRA brukte store deler av talen på å advare mot en sosialistisk trussel. Han snakket om «sosialistisk korrupsjon» i amerikanske myndigheter, han uttrykte bekymring for at det blei lest tekster av Karl Marx på universitetene og at Democratic Socialists of America er i vekst. Videre hevdet LaPierre at George Soros og Michael Bloomberg står bak det han kalte den sosialistisk bølgen. Soros er spekulant og mangemilliardær og har drevet politisk innflytelse gjennom donasjoner til organisasjoner og partier. Michael Bloomberg er en milliardær fra mediebransjen som var borgermester i New York og dreiv på en høyrevridd politisk plattform.

I likhet med Donald Trump ønsket også NRAs direktør en såkalt hardning av skolene, altså at amerikanske skoler skal ha væpnet vakthold. Donald Trump har tatt til orde for at opptil 40 prosent av lærerne skal gå bevæpnet på jobb.

LaPierre lovet at NRAs egen TV-kanal skulle utvide sine sendinger og sin tilgjengelighet for å ta opp konkurransen mot det han kalte «de såkalte nyhetskanalene».

Hele talen kan sees under.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.