Donald Trump vil gi bonus til lærere som er bevæpnet på jobb

Foto: Stillbilde fra video av The Guardian

Etter å ha foreslått at lærere skal bevæpnes, vil USAs president nå gi bonus til de som velger å gå med våpen rundt elevene.

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

«De kommer ikke til å gå inn på en skole hvis 20 prosent av lærerne har våpen — og kanskje 10 prosent og kanskje 40 prosent. Og hva jeg ville anbefalt å gjøre er at de folkene som bærer [våpen], vi gir dem en bonus. Vi gir dem litt bonus.»

Donald Trump gjentok sitt ønske om å bevæpne lærere i går. Forslaget hadde allerede skapt reaksjoner før USAs president la til at han ville gi de lærerne som går med skarpladde våpen rundt elevene en bonus. Han har uttalt at det ikke er alle som har det i seg å gå rundt med våpen, men at de som ønsker det skal bli kurset.

13.286 mennesker blei drept med skytevåpen i USA i 2015 (ikke inkludert selvmord). Minst 987  av disse blei drept av politiet.

LES OGSÅ: Trumps rikets tilstand-tale: Mer atomvåpen, flere fanger til Guantánamo og nasjonalisme

I etterkant av skolemassakren i Florida hvor gjerningsmannen Nikolas Cruz — en Trump-tilhenger som har uttrykt hat mot svarte, latinos og jøder, drepte 17 personer med et lovlig anskaffet halvautomatisk militærvåpen — har en våpendebatt preget den amerikanske offentligheten. High school-elever har ledet an en protest mot den frie flyten av skytevåpen i USA. De mener den bærer en stor del av ansvaret for skolemassakre og det høye antallet drepte i landet.

Trump har gått inn for å gjøre det ulovlig å moderere våpen til å skyte flere kuler på en gang og sagt at han vil øke aldersgrensen for halvautomatiske våpen til 21 år, fra 18 år i dag. Det er imidlertid usikkert om han får sitt eget Republikanske parti med på forslaget.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.