NM: Hvem er strengest i landet her?

Norgesmesterskapet i innstramming på innvandrerfeltet pågår. APs nye innvandringspolitiske talsperson er i kjempeform og utfordrer mangeårig norgesmester Sylvi Listhaug.

Terje Alnes
Om Terje Alnes (31 artikler)
Terje Alnes er medlem av Rødt og skriver om politikk og kultur på Spartakus.no.

Team Listhaug har nylig styrket seg med liberalisten Sveinung Rotevatn. Eller er Team Listhaug kanskje svekket? Venstrepolitiker Rotevatn har tidligere markert seg som talsperson for åpne grenser og fri innvandring. Ingen eksperter klarte å forutse det som må være den største sensasjonen på det politiske overgangsmarkedet i nyere tid.

LES OGSÅ av Terje Alnes: Med Carl I. Hagen for fred!

Gissel eller brobygger?
Nå skal Listhaug og Rotevatn sammen sørge for at færrest mulig av verdens 65 millioner flyktninger får opphold i Norge. Dette skal skje uten at Rotevatn har skiftet syn på innvandringssaken. Han er nemlig fortsatt tilhenger av friest mulig innvandring!

– Da jeg tiltrådte, omtalte noen meg som Venstres vaktbikkje og noen som Listhaugs gissel. Jeg skal ikke være noen av delene, men ser på meg selv som en brobygger, sier han til Aftenposten.

Dette har fått Arbeiderpartiets nye stjerneskudd Masud Gharahkhani til å gå rett i angrep. For Gharahkhani betyr Rotevatns inntreden i Team Listhaug at Norges grenseforsvar er alvorlig svekket.

LES OGSÅ: Justisminister Listhaug tror Norge har hatt høyere befolkningsvekst enn India

Store doser astmamedisin
I Politisk Kvarter på NRK P2 sendte Gharahkhani avgårde en verbal kanonade mot FrPs ferske innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim. Sjelden har lytterne fått servert mer offensivt politisk spill enn det Gharahkhani leverte her. Selv programlederen virket rystet, og var ute av stand til å stoppe spillet da Helgheim til slutt måtte ta telling.

Lytterne kunne mistenke Gharahkhani for inntak av prestasjonsfremmende substanser, men det er mulig at helt legal astmamedisin gjorde samme nytten. Mens Helgheim snappet etter pusten, fortsatte Gharahkhani bare å levere og levere på innpust og utpust.

For å komme på offensiven foreslår Arbeiderpartiet forbud mot søskenbarnekteskap og lov mot arrangerte ekteskap. Angrep er som kjent det beste forsvar, og dette er et forsøk på å få ballen opp på FrPs banehalvdel. Det blir ekstra pikant når den hissige bakromspissen Gharahkhani for noen år siden selv fikk mistanker mot seg. Rykter om slektskap og arrangert ekteskap gikk heftig i Drammen da Gharahkhani hentet seg kone i Iran. Takket være rimelig liberale innvandringsregler gikk ekteskapet i orden den gang.

LES OGSÅ: Listhaug sier hun er stor jente nå — Solberg sniker seg unna ansvaret

Supporterne i harnisk
Arbeiderpartiets supportergruppering AUF er for øvrig sterkt kritisk til både ny lagtaktikk og til Gharahkhani som partiets nye superspiss. Mani Hussaini, leder for supportergjengen, sitter selv i Arbeiderpartiets nye migrasjonsutvalg og akter ikke å tie stille. Her vil nok praten gå hissig i garderoben.

Er det en ting Arbeiderpartiet er kjent for så er det likevel at spillerne vet å slutte rekkene når kampen først er i gang. Når alt kommer til alt er det hovedtrener Støre som legger taktikken, kanskje etter å ha lyttet til råd fra sitt kobbel av mentale trenere. Disse har muligens hentet inspirasjon fra den danske vennskapsklubben Socialdemokratiet, som for lengst har lagt om spillestilen med hissige angrep fra høyrekanten.

Tippetips
Tippeeksperter Spartakus har rådført seg med er ørlite bekymret for Team Listhaug. Om liberalisten Rotevatn lykkes med å bygge bro over den politiske avgrunnen som angivelig skiller FrP og Venstre i innvandringsspørsmålet, kan dette sende signaler ut til alle verdenshjørner om at de norske grensene ligger vidåpne! En ny flyktningstrøm over Storskog vil i tilfelle skylle Team Listhaug ut av Justisdepartementet, og Rotevatn følger med i dragsuget.

Et slikt scenario gir imidlertid høye odds. Det mest sannsynlige resultatet er at Team Listhaug tar seieren hjem nok en gang, rett og slett fordi de spiller på hjemmebane. Innstramming på innvandrerfeltet er noe den regjerende norgesmesteren har vist å beherske i mange sesonger.

Arbeiderpartiets nye taktikk viser desperasjonen etter det ydmykende tapet sist. Det er stor uro innad i laget over vendingen det politiske spillet på innvandrefeltet har tatt. Mange AP-supportere kjenner ikke laget sitt igjen der de har kommet på banen i helt nye bortedrakter. Hvis hovedtrener Støre går på enda et sviende nederlag kan kravet om trenerbytte bre om seg.

Saken ble først publisert på spartakus.no

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned