Juletrær til besvær

Om julegrana var islamsk.

Hvordan hadde norsk offentlighet reagert om juletrær var en muslimsk tradisjon?

Sohaib Ahmad
Om Sohaib Ahmad (5 artikler)
Sohaib Ahmad er miljøarbeider og skribent.

Om juletrær hadde vært en muslimsk tradisjon hadde den årlige klagesangen vært «Muslimene stjeler skogen vår! De tar trærne våre!» Forskere hadde lagt fram tall på hvordan tradisjonen med muslimske juletrær påvirker skogbestanden i Norge på en negativ måte.

Modige muslimske kvinner hadde stått fram og fortalt en sjokkert offentlighet hvordan de som småbarn ble tvunget til å gå rundt juletreet mot deres vilje.»

«Jeg har frivillig valgt å gå rundt juletrær, men jeg vet om muslimske jenter som blir tvunget til det! Det er ikke greit!» hadde en kvinnelig muslimsk juletræ-fashionista med egen blogg sagt til et av landets aviser. Hege storhaug og hennes likesinnede hadde understreket at «det heter ikke hogst, det heter skogs-lemlestelse!»

LES OGSÅ av Sohaib Ahmad: En sminket gris er fortsatt en gris

Juletre i Groruddalen.

«Dette har vi sagt i alle år» hadde Carl I Hagen understreket. «Det er vi som har gjort mest for de som rammes av muslimsk juletre-kontroll» hadde Audun Lysbakken sagt lettere fornærmet. Indignerte nordmenn hadde blitt røde i ansiktet og ropt at «jeg blir så sint» og «nok er nok!» En gråtende muslimsk jente hadde stått fram på tv og sagt at hun ble nektet service av gartnere siden hun lefler med juletrær. Hun har også egen blogg. «De muslimske barnålene skaper ubehag og er en trussel mot allmenn renslighet» hadde et parti på høyresiden uttalt til media.

Kommentarfeltene i de største avisene hadde vært fulle av sinte kommentarer:

Vi kan ikke ha dette muslimske uvesenet foran våre butikker og bensinstasjoner i en hel måned!!

Og om ikke det var nok så dumper de jammen meg usolgte trær i turstiene våres etterpå! Ukultur!!

Tips til muslimene, ikkke hogg ned flere trær enn dere trenger!!! Ok? Nok er Nok!!??## Blir så sint!!

Stortingspolitikere hadde diskutert et forbud mot uvesenet. De hadde blitt enige om at «juletrær er negativt og en trussel mot integrering , men at et «forbud vil virke mot sin hensikt »

LES OGSÅ: Hvert år stjeler muslimene jula, hvert år blir vi avslørt

Juletiden er høysesong for islamofobe vandrehistorier. Fordommer og medias manglende etterrettelighet fører til at de spres. Muslimer, en allerede stigmatisert minoritet, blir sett på som om de har ubegrenset innflytelse på et kulturelt forsvarsløst Norge. Enkeltepisoder, ubegrunnede forestillinger og personlige anekdoter må ikke få lov til å sette premissene i integreringsdebatten.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.