Juletrær til besvær

Om julegrana var islamsk.

Hvordan hadde norsk offentlighet reagert om juletrær var en muslimsk tradisjon?

Sohaib Ahmad
Om Sohaib Ahmad (5 artikler)
Sohaib Ahmad er miljøarbeider og skribent.

Om juletrær hadde vært en muslimsk tradisjon hadde den årlige klagesangen vært «Muslimene stjeler skogen vår! De tar trærne våre!» Forskere hadde lagt fram tall på hvordan tradisjonen med muslimske juletrær påvirker skogbestanden i Norge på en negativ måte.

Modige muslimske kvinner hadde stått fram og fortalt en sjokkert offentlighet hvordan de som småbarn ble tvunget til å gå rundt juletreet mot deres vilje.»

«Jeg har frivillig valgt å gå rundt juletrær, men jeg vet om muslimske jenter som blir tvunget til det! Det er ikke greit!» hadde en kvinnelig muslimsk juletræ-fashionista med egen blogg sagt til et av landets aviser. Hege storhaug og hennes likesinnede hadde understreket at «det heter ikke hogst, det heter skogs-lemlestelse!»

LES OGSÅ av Sohaib Ahmad: En sminket gris er fortsatt en gris

Juletre i Groruddalen.

«Dette har vi sagt i alle år» hadde Carl I Hagen understreket. «Det er vi som har gjort mest for de som rammes av muslimsk juletre-kontroll» hadde Audun Lysbakken sagt lettere fornærmet. Indignerte nordmenn hadde blitt røde i ansiktet og ropt at «jeg blir så sint» og «nok er nok!» En gråtende muslimsk jente hadde stått fram på tv og sagt at hun ble nektet service av gartnere siden hun lefler med juletrær. Hun har også egen blogg. «De muslimske barnålene skaper ubehag og er en trussel mot allmenn renslighet» hadde et parti på høyresiden uttalt til media.

Kommentarfeltene i de største avisene hadde vært fulle av sinte kommentarer:

Vi kan ikke ha dette muslimske uvesenet foran våre butikker og bensinstasjoner i en hel måned!!

Og om ikke det var nok så dumper de jammen meg usolgte trær i turstiene våres etterpå! Ukultur!!

Tips til muslimene, ikkke hogg ned flere trær enn dere trenger!!! Ok? Nok er Nok!!??## Blir så sint!!

Stortingspolitikere hadde diskutert et forbud mot uvesenet. De hadde blitt enige om at «juletrær er negativt og en trussel mot integrering , men at et «forbud vil virke mot sin hensikt »

LES OGSÅ: Hvert år stjeler muslimene jula, hvert år blir vi avslørt

Juletiden er høysesong for islamofobe vandrehistorier. Fordommer og medias manglende etterrettelighet fører til at de spres. Muslimer, en allerede stigmatisert minoritet, blir sett på som om de har ubegrenset innflytelse på et kulturelt forsvarsløst Norge. Enkeltepisoder, ubegrunnede forestillinger og personlige anekdoter må ikke få lov til å sette premissene i integreringsdebatten.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

10 kommentarer på Juletrær til besvær

 1. Avatarballetak // 2017-12-28 kl 17:28 //

  Muslimer og nazister har en ting til felles. De vil utrydde jødene. God jul.

 2. Skulle dette være en artikkel med et poeng? Alt jeg ser her er bare klaging på at nordmenn har sin egne kultur. Et slags argument basert på en veldig skjør stråmann.

  En annen ting er at islamofobi ikke finnes. Ja, mange har noe mot islamsk klutur, og med god grunn. Det er kvinnefientlig kultur, tungt rotet i ideologi som ikke lar seg endre på tross av moderne kunnskap.

  Alle skal være velkommen til Norge, men da får de også ta innover seg at det er en annen kultur her enn der en kommer fra. På samme måte som jeg ikke ville dratt til andre land for så å grine og hyle og generelt oppføre meg som en liten drittunge på grunn av at alle mine gamle verdier og kulturelle holdning ikke blir fulgt. Jeg har resit en del om i verden, og jeg respekterer alltid kulturen der jeg reiser selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i den.

  • AvatarStein Nordahl // 2017-12-28 kl 22:22 //

   Trist at du ikke ser poenget! Prøve en gang til – kanskje?

   • Åpnebart var poenget å stille islam og muslimer i en offerrolle. Et forsøk på å høste sympati, ved å latterligjøre norske tradisjoner ogverdier som ikke har noe med saken å gjøre. Riktignok via satire, men som ikke virker veldig gjennomtenkt.

    Så da står en å undrer seg, hva var egentlig poenget? At noen ikke liker islam og muslimsk kultur? Et noen som følger islam og dets normer føler seg uthengt for å ghøre det?

    Ingen sakelig diskusjon, og bare viss vass var det jeg fikk ut av denne artikklen, som er synd da det er en virkelig debatt å ta angående innvandring og kultur.

    • AvatarStein Nordahl // 2017-12-29 kl 18:06 //

     Det som synes åpenbart for en person er ikke like åpenbart for alle andre.

     Pussig, eller kanskje ikke, hva du klarte å få ut av artikkelen?

     Viss vass er ofte noe en finner i eget hode? Eller fordommer om du vil?

     • AvatarJallaman // 2017-12-29 kl 19:19 //

      Jeg er ihvertfall helt enig med RexRock. Denne artikkelen var fullstendig menigsløs.

     • AvatarJallaman // 2017-12-30 kl 15:06 //

      Så bra 🙂 Da kan jeg bare konstatere at jeg ble født omtrent når IQ blant nyfødte var på alltime high?
      Selvsagt synd at gjennomsnittlig IQ hos befolkningen er på vei nedover igjen. Jeg har noen hypoteser om hva det kan skyldes, men de skal jeg holde for meg selv.

     • AvatarStein Nordahl // 2017-12-31 kl 12:45 //

      Godt å se du klarer å holde hodet kaldt og sakligheten høy i en så uskyldig diskusjon som dette. Jeg trekker meg herved stillferdig ut av diskusjonen, og lar deg ture frem som du vil.

     • AvatarJallaman // 2017-12-31 kl 14:05 //

      Det er vel du som trekker ned sakligheten når du drar inn irrelevante artikler om IQ blant befolkningen. Jeg bare svarer med samme mynt.

Kommentarfeltet er lukket.