Svensk politiker overfallsvoldtatt fordi han var sosialist

Patrick Liljeglöd. Stillbilde fra SVT Nyheter.

Vänsterparti-politikeren Patrick Liljeglöd blei overfalt av en mann med kniv på vei hjem fra byen og voldtatt. Voldtektsmannen kalte ham forræder og mente han likte å bli voldtatt siden han var med i Sveriges største sosialistparti. 

Nyhet
About Nyhet (774 Articles)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

Før helga hadde den svenske lokalpolitikeren i Falun, Patrick Liljeglöd, kalt inn til pressekonferanse etter kommunestyremøte. Der fortalte han at han i sommer hadde blitt voldtatt på vei hjem om natta. Voldtekstmannen truet ham med kniv, kalte ham for en forræder og mente Liljeglöd var et kvinnelig “Vänster-genitalia” og at sånne som han likte å bli voldtatt.

“De få ord og meninger mannen ytret hadde tydelig kobling til meg som politisk engasjert og derfor berører det oss alle”, skriver Liljeglöd på sin facebookside.

LES OGSÅ: Nazistene kommer marsjerende og høyresida holder døra åpen

Et politisk angrep
Blant nazister og andre miljøer på ytre høyre i Sverige har det blitt vanlig sjargong å kalle sympatisører og politikere av Vänsterpartiet, kvinner som menn, for “vänsterfitta”. I Sverige, som i Norge, har det i de samme miljøene bredt om seg en oppfatning av at folk på venstresida skal være forrædere. I forlengelsen av dette antydes eller sies det også rett ut at disse fortjener henrettelse eller andre former for straff. Dette forekommer spesielt i diverse internettfora til støtte for politikere på høyresida eller mot innvandring, men også i propagandamateriale fra den nazistiske terrororganisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen. I nevnte internettfora er det også et relativt vanlig syn at folk på venstresida, og spesielt kvinner som ikke er innvandringsfiendtlige, fortjener å bli voldtatt.

Politiet sier etterforskningen tyder på at det er snakk om hatkriminalitet. Ingen er pågrepet, men politiet sier til Sveriges Television at de har spor som lede etterforskningen videre.

LES OGSÅ: Bombeattentat mot svensk politiker: Ikke politisk motivert fordi han er sosialist, sier politiet

Viser til media
Den svenske lokalpolitikeren sier i sin uttalelse at han ser på overfallet og voldtekten som et angrep mot demokratiet og at det derfor berører oss alle. Han var tydelig berørt under pressekonferansen og da han besvarte spørsmål fra media etterpå. Liljeglöd sa at det var på tide at politikere og media tenkte gjennom at demokratiet var under angrep. I Sverige har man hatt flere tilfeller av trusler og vold mot politikere og minoriteter. “Jeg tror det har mye å gjøre med hvordan vi er mot hverandre, hvordan vi oppfører oss mot hverandre” sa Liljeglöd med adresse til det politiske ordskiftet og fingeren pekt mot både media og politikere.

I kommentarfeltene til svenske ytre høyre varierer brukerne mellom å anklage Liljeglöd for å være homofil og at han derfor skulle ha hatt glede av voldtekten, at de mener voldtekstmannen var muslim, at han fortjener det siden han ikke vil stenge grensene eller at han lyver.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 Comments on Svensk politiker overfallsvoldtatt fordi han var sosialist

 1. uKatamitt // at //

  Å bruke så sterke virkemidler mot et parti som har 21 seter i riksdagen, det må vi få kunne kalle eksentrisk.

  https://youtu.be/nPtlTMaC5A8

 2. Jallaman // at //

  Ville Radikal Portal skrevet en slik artikkel om vedkommende hadde vært med i Sverigedemokratene istedet?

  Trist at vi har et samfunn der folk hetses fordi de stemmer Fremskrittspartiet. Kanskje “nazifiseringsartiklene” til Radikal Portal bidrar til dette?

  http://m.nettavisen.no/na24/serietegner-karine-haaland-stemmer-frp—venner-slutter-a-ta-kontakt/3423373109.html

  • tormod stenseth // at //

   Er du seriøs? Merkelig med dere høyrevridde folk; i det ene øyeblikket så vil dere marsjere i protest mot “homolobbyen” (?), for så å gå hen å voldta en en mann? Hæææ? Også kommer du her annonym og synes det er trist med hets mot rasister og homofober? Sieg heil ditt avskum!

   • Jallaman // at //

    Hvem er “dere” i denne sammenheng? Om du snakker til meg er jeg ikke høyrevridd. Jeg er enig med venstresiden hva gjelder økonomisk politikk. Kun når det gjelder innvandring holder jeg med FrP.

    Jeg personlig har ingenting imot homofile og jeg tar sterk avstand fra voldtekt.

    Det jeg regarer på er inkonsistensen til Radikal Portal. Kun når overgrep mot venstresiden skrives det artikeler og fordømmes.

    At du kaller meg for avskum og antyder at jeg er nazist sier nok mer om deg, Tormod.
    Du fortjener å bli utestengt fra dette forumet, men siden du har “de rette meningene” tipper jeg at moderator ikke vil gjøre noe.

 3. børre arnold // at //

  Et terrorangrep rett og slett. Å bli overfallsvoldtatt analt er noe alle politikere burde slippe, håper de tar gjerningsmannen.

 4. Sven007 // at //

  Enhver voldtekt er en alvorlig sak. Og det gjelder selvfølgelig ikke bare politikere. Det gjelder alle.
  Det blir likevel litt spesielt når saken politiseres som i dette tilfellet. “En høyreekstremist med kniv” må vite.
  Der har vi bare Patrick Liljegløds ord å holde oss til. Han er kanskje verdens mest sanndru menneske, eller han er god til å slå ei plate. Det vet jeg ikke. Men det blir rart for meg når voldtektshandlingen fortrenges til fordel for den angivelige høyreekstremisten.
  Hvem som er en høyreekstremist i Sverige vet ikke jeg, men jeg antar at det er alle som ikke støtter AFA m.v. Eller kanskje bare synes at det er vel mange innvandrere i Sverige?
  Jeg selv kan visst trygt titulere meg selv som høyreekstremist skal jeg tro Radikal Portals Joakim Moellersen.
  Jeg har valgt å tro helt og fullt på Patrick Liljeglød. Så får vi vente på hva politiet finner ut.
  Men jeg legger gjerne t il at jeg stiller meg litt spørrende til den nye definisjonen på høyreekstremister som en som bærer kniv, og har en ubendelig trang til analsamleie med lokalpolitikere på venstresiden.

Comments are closed.