Åpent brev til Stein Erik Hagen

Foto: Wenche Nybo/Kulturdepartementet

Jeg beklager Stein Erik. Jeg kjøpte en flaske eddik fra Idun-Stabburet og tvang 20 kroner av mine egne penger over på din konto i dag, og jeg er lei meg for det.

Svein Kåre Takle
Om Svein Kåre Takle (18 artikler)
Helsefagarbeider, pølsemaker og tillitsvalgt i Fagforbundet SHS fana, Bergen.

Kjære Stein Erik. Jeg var å handlet i en random Kiwi butikk i dag. De er jo standardiserte alle butikker nå til dags, så det har vel ikke så mye å si lenger.

Men uansett. Jeg kom til å tenke på deg da jeg gikk rundt mellom hyllene som du har bortimot 50% av plassen i. Orkla. Ditt kjære Orkla.
Du har jo uttrykket bekymring i media om mobbing og stigmatisering de siste årene. Den seneste avviksmeldingen din sa du at du følte deg som en pariakaste. Etter det jeg forstår er jo det de lavest rangerte menneskene i India, som ditt kjære Orkla for øvrig også er representert i.
Du har sagt at du synes ikke det er noe koselig å være rik du. Du blir mobbet, trakassert, fordrevet ut av landet med sykelig høye skatter, hengt ut i media av venstresiden og det som verre er. Jeg husker godt når Kristin Halvorsen oppfordret deg til å rømme landet. Rett og slett søke asyl i et annet land.

LES OGSÅ: Rikingenes egne ord om hvor grufullt det er å være rik

Dette skal vi ikke finnes oss i, du og jeg. Du og jeg Stein Erik, som Emil og Alfred. Jeg skal ta deg under mine vinger og fly deg ut av rikdommen, ut til friheten og uavhengigheten.

Mitt første steg på veien til å hjelpe deg er at jeg i dag har handlet så godt som ingen Orkla-produkter. Jeg har snudd så og si all emballasjen for å forsikre meg om at jeg ikke tvinger på deg mine penger. Du og jeg Stein Erik. Du og jeg. Emil og Alfred.

Men tilgi meg, for jeg har syndet. Jeg håper du kan tilgi Stein Erik. For jeg har syndet. Jeg kjøpte en flaske eddik fra Idun-Stabburet, som er et Orkla-selskap. Men vet du hva det positive er? Jeg skal bruke den eddiken til rengjøring av hus og hjem. En liten dæsj eddik i en bøtte vann gjør susen. Så slipper jeg å kjøpe Lilleborg sine renholdsprodukter, som du også eier. Fjerner smuss og fett og faenskap. Kanskje den til og med fjerner rikdom?

LES OGSÅ: Dette tjener rikingene som vil kutte i lønna til vanlige folk

Uansett beklager jeg Stein Erik. Jeg tvang 20 kroner av mine egne penger over på din konto i dag, og jeg er lei meg for det. Men håper du kan se gjennom fingrene på det, jeg var tross alt veldig nøye med å styre unna ALLE de andre produktene til ditt kjære Orkla, som er huset i de standardiserte norske dagligvarebutikker.

Med vennlig hilsen

Din Egen
Svein Mellomnavn Blodrød Takle
Del Godene og god helg!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Åpent brev til Stein Erik Hagen

  1. Denne var jo morsom! Litt bergensk humor er ikke dårlig. Det var noe bergensk ved det.

Kommentarfeltet er lukket.