Mens jeg venter på valgløftet mitt – min trygdesveis

Forfatteren med trygdesveisen sin.

Vil du ha meg med på kino sier du? Niks, John Fredriksen, reder og finansmann (92 milliarder) får den hundrelappen. Fysioterapi var gratis for slike som meg, helt til Høyre og Frp med støtte fra Venstre og KrF fjernet dette, slik at rikfolket kunne få litt mer å rutte med.

Wibeke Lund
Om Wibeke Lund (19 artikler)
Wibeke Lund har hatt en rekke tillitsverv i fagbevegelsen, blant annet som nestleder for LO i Tromsø. Hun har bakgrunn som dokument- og medieviter ved Universitetet i Tromsø.

Jeg hadde en sånn finfin hanekam her i vår, men den måtte ryke siden jeg har MS. Neida, jeg blir ikke rar på håret på grunn av MS, men på grunn av bortfall av inntekt og da kan man ikke klippe seg i tide og utide og kjøpe greier for å ha i det.

I påvente av innvilgelse av 50% ufør mottar jeg arbeidsavklaringspenger, samtidig som jeg håndterer et boliglån på 2 millioner, og studielån. Når alle mine regninger er betalt har jeg – tuller ikke – 78 kroner til eget forbruk.

Men for all del, jeg overlever. Jeg har tak over hodet, mat i kjøleskapet, mobiltelefon og internett og null i hull i tennene mine. Jeg pusser de morgen og kveld, og bruker tanntråd, for noe tannlege nå, nei det har jeg slettes ikke råd til. Eller å være fin på håret.

For det har seg slik at jeg må prioritere knallhardt – for jeg må spare sånn rundt 4000 kroner til 2018. For januar starter med egenandeler til min faste medisin, egenandeler til hjelpemidler og egenandel til fysioterapi.

Fysioterapi var gratis for slike som meg, helt til Høyre og Frp med støtte fra Venstre og KrF fjernet dette, slik at rikfolket kunne få litt mer å rutte med.

Er ikke det fint? Så hyggelig å kunne bidra.

De fjernet også en del av mine hjelpemidler fra Blåreseptordningen – disse kan jeg jo betale sjøl når jeg er så dum at jeg får kronisk sykdom.

Men noen goder får jeg da, for eksempel TT-kort. På dette fikk jeg 1400 kroner. Da kunne jeg dra på to besøk! Å bytte buss sliter meg ut, slik at venner som bor mer enn én busstur unna får ikke besøk av meg. Folk med handikapp og rart hår kan uansett bare holde seg hjemme og ikke fly rundt å plage andre med sin fattigdom.

Så hvordan blir det fremover?

Vil du ha meg med på kino sier du? Niks, John Fredriksen, reder og finansmann (92 milliarder) får den hundrelappen.

Om jeg skal være med ut og spise. Nope, Odd Reitan (65): Rema-grunnlegger og administrerende direktør i Reitangruppen (43 milliarder) får de pengene.

Vil du ha bursdag- eller julegave av meg? Sorry, Johan Johansson (49): Eier 70% av matkjempen NorgesGruppen (35,5 milliarder), må få de pengene.

Bidra til et godt formål eller bli med i din organisasjon? Beklager, Johan Henrik Andresen (55): Tidligere tobakkskonge, nå eier av industri- og finanskonsernet Ferd (27,2 milliarder), får den støtten.

Vil du ha besøk sier du? Nei, det går ikke, Ole Andreas Halvorsen (55): Tidligere marinejeger, nå mediesky norsk pengeforvalter i Viking Global Investors i USA (26,4 milliarder) må ha mer penger å leke seg med.

Alt mulig annet går til Stein Erik Hagen (60) – tidligere matkonge (24 milliarder). Ikke kom til meg å si at jeg ser ned på han, se som jeg bidrar!

En stor takk til Høyre og Frp som gir meg denne muligheten.

Godt valg!

Tall hentet fra Kapitals årlige oversikt over Norges rikeste personer for 2016

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

3 kommentarer på Mens jeg venter på valgløftet mitt – min trygdesveis

 1. Avatarbørre arnold // 2017-08-11 kl 15:21 //

  Godt gjort å klare å beholde boligen med den lave inntekten du har. Alt annet uforandret så vil du vel få det marginalt bedre med en rødgrønn regjering, prøv VG sin Støre kalkulator og se, siden de går til valg på skatteøkninger på 15 mrd. Siden det ikke er noe å hente på å spare ytterligere foreslår jeg at du ber NAV om hjelp eller leier ut deler av boligen om du har muligheter til det.

  • AvatarWibekeBergheim // 2017-08-11 kl 17:20 //

   Takk skal du ha, og takk for gode forslag. Vel, skatteøkninger er jeg for, for vi alle må bidra til velferdsstaten. Men misforstå meg rett – AP og Støre vil ikke få min stemme.

 2. Avatarbørre arnold // 2017-08-12 kl 21:11 //

  Hei jeg tenkte på om du kan få satt ned skatten, din fant dette på skatteetatens sider, muligens du kommer inn under disse reglene: http://www.skatteetaten.no/no/Person/Selvangivelse/tema-og-fradrag/skattebegrensning-ved-liten-skatteevne1/

  Det er også noe om fradrag ved uførhet og store sykdomsutgifter andre plasser på siden deres som kanskje faller innenfor

Kommentarfeltet er lukket.