Hva som gjør meg rasende?

Illustrasjonsfoto: Wilhelm Joys Andersen

Den farligste høyreekstreme grupperingen i Norden får uten inngripen holde et flagg som symboliserer at mine homofile venner, mine jødiske kamerater, mine innvandrernaboer og mine muslimske landsmenn er uønskede og skal fjernes.

Evy Ellingvåg
Om Evy Ellingvåg (6 artikler)
Evy Ellingvåg er operasjonsleder i Foreningen av tolvte januar. Hun er opptatt av mennesker, underdogs, menneskerettigheter og menneskelighet. Bor på en øy.
Det gjør meg rasende at politiet kan oppfordre demonstranter som demonstrerer mot det de mener er miljøkriminalitet om å fjerne seg (med hjemmel i behov for orden, krenkelse av privat eiendom eller hva man nå hjemler sånt i), og deretter bortvises etter politilovens §7 og/eller bøtelegges for sivil ulydighet dersom de ikke etterkommer pålegget.

Det gjør meg rasende at politiet åpenbart ikke engster seg for en eskalering dersom de bærer vekk og bøtelegger folk som ikke etterkommer påbudet deres.

Det gjør meg rasende at en barbeint prest som sitter rolig foran Eidsvolls plass i protest mot flyktningpolitikken kan kastes på glattcelle når han ikke etterkommer politiets oppfordring.

Det gjør meg rasende at mine homofile venner, mine jødiske kamerater, mine innvandrernaboer, mine muslimske landsmenn og mine venstrepolitiske liberalere må påregne at Tyr-runen kan vaie fra et flagg nær dem. Vaie som symbol på at de som holder flagget vil ha dem fjernet, utryddet, at de er uønskede. De som holder flagget er regnet av nordiske sikkerhetsmyndigheter som den farligste høyreekstreme grupperingen, og har ifølge Säkerhetspolisen som mål en totalitær stat gjennom revolusjon – de får holde det fordi politiet ikke ønsker en eskalering, fordi politiet ikke kan forhåndssensurere og fordi politiet ikke helt vil be dem om å oppløse demonstrasjonen- for da kan det bli bråk.

Behov for et politi som viser samme vilje til å gjennomføre- også overfor nazister
Nasjonalsosialistenes rett til å ytre seg, vise seg, rekruttere medlemmer og propagandere sin hvit-makt-ideologi ivaretas gjennom at politiet unnlater å bruke de hjemlene de har. Her er det ikke behov for forhåndssensur (forbudt etter grl 100). Her er det utelukkende behov for et politi som sier at en ulovlig markering skal henstilles om å oppløse seg, der og da – og som viser samme vilje til å gjennomføre dersom pålegget ikke følges, som de gjør overfor barbeinte ortodokse prester, miljøaktivister og antifascister som står rolig i sin egen gågate en lørdag og ikke flytter seg for nazister på fremmarsj.

Dét gjør meg rasende. Det er ikke nazistene som er de sårbare i denne sammenhengen.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.