Sommerjobb? Tror ikke det

Illustrasjonsbilde: U.S. Air Force

Min skjebne er visst å bli en såkalt NAVer. Vil jeg det? Nei. Må jeg? Ja. Selv om jeg er litt annerledes vil jeg jo bare ha en jobb sånn som de andre har.

Isabell Myrseth
Om Isabell Myrseth (1 artikler)
Isabell Myrseth er 17 år og går på Charlottenlund videregående skole.

I det siste er alt man hører om på skolen den nye kule sommerjobben eller i noen tilfeller til og med den nye helgejobben. Det virker som om alle over 13 har en jobb i dag. Er det virkelig sånn? NEI!

Jeg har selv aldri hatt en jobb og jeg er snart 18 år. Hvorfor har jeg ikke hatt en jobb? Ganske enkelt, jeg har bipolar og aspergers. Ingen vil ha meg. Så hvorfor prater da alle sammen hele tiden om at ungdommer har jobb alle som en? Ganske enkelt, det dysses ned. Det er ingen som vil ha mentalt ustabile folk til å jobbe for seg.

Jeg er annerledes, ikke farlig
Det som ingen andre enn NAV ser, er at jeg ikke er mentalt ustabil! Jeg er faktisk ganske stabil på medisiner. Jeg er så sykt lei av at alle tror jeg er gal som vil ha en jobb. Jeg er annerledes, ikke farlig!

Min skjebne er visst å bli en såkalt NAVer. Vil jeg det? Nei. Må jeg? Ja. Hvorfor? Fordi jeg tydeligvis er altfor farlig til å ansettes noe sted.

Jeg vil jo bare ha en jobb
Jeg vil jo bare ha en jobb sånn som de andre har. Jeg vil jo bare tjene mine egne penger. Hvorfor er det så galt? Så jeg oppfordrer nå alle som skal ansette noen: gi dem en sjanse. Vi vil bare bli akseptert.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned