Siktet for å ha skutt fire på Blå i natt – ropte «sieg heil» og knivstakk blitzer i 2013

Skjermdump fra VG.no, mobilvideo fra pågripelsen av den siktede.

Nazisympatisøren er siktet for å ha skutt fire personer da han blei kastet ut av utestedet Blå i Oslo natt til i dag. Han er tidligere dømt for høyreekstrem vold og kalte tilskuere pakkis og nigger under pågripelse.

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

Natt til i dag blei fire personer skutt på utestedet Blå i Oslo. En krangel mellom gjester skal ha ført til at en av de involverte blei bedt om å gå. Da tok han opp en skytevåpen og fyrte løs. To dørvakter var blant de skadde. To mannlige gjester blei også skutt og to kvinnelige gjester blei også skadd av kuler som rikosjetterte av vegger.

— Slutt og film, pakkis! Æææææh! Jeg føkkings banker deg… hvis jeg ser deg igjen. Fjern dere. Nigger! Fjern dere.

Det var ordene den nå drapssiktede 24-åringen brølte ut mens han blei lagt i jern av politiet seinere samme natt.

LES OGSÅ om politisk vold og høyreekstremisme i Norge

I 2013 stilte han og en kompis seg utenfor Blitzhuset og ropte «sieg heil». Da en 16-åring som befant seg inne i huset stakk hodet ut av døra for å se hva som foregikk gikk de til angrep og knivstakk ham. Flere andre på huset kom ut og fikk omsider jaget de to voldelige høyreekstremistene fra stedet. Begge blei dømt seinere samme år. Vennen til han som nå er siktet for drapsforsøk var medlem av den nå nedlagte facebookgruppa til den muslimfiendtlige organisasjonen SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge), mens 24-åringen har uttrykt sine høyreekstreme sympatier ved å la seg avbilde med et hakekors.

Blitzhuset har lenge vært et yndet mål for høyreekstremister i Norge. Tre ganger har huset blitt utsatt for terrorangrep med bomber og nazisten Tom Kimmo Eiternes planla å gå inn i huset med maskinpistoler for å massakrere de som var til stede.

Ifølge VG har den siktede tidligere blitt dømt for ran, vold mot politiet, narkotikabesittelse og trusler mot både sivile og politi.

*Artikkelen er korrigert og oppdatert etter en sammenblanding av de to gjerningsmennene fra knivstikkinga utenfor Blitz i 2013. Vi beklager dette.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.