Siktet for å ha skutt fire på Blå i natt – ropte «sieg heil» og knivstakk blitzer i 2013

Skjermdump fra VG.no, mobilvideo fra pågripelsen av den siktede.

Nazisympatisøren er siktet for å ha skutt fire personer da han blei kastet ut av utestedet Blå i Oslo natt til i dag. Han er tidligere dømt for høyreekstrem vold og kalte tilskuere pakkis og nigger under pågripelse.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Natt til i dag blei fire personer skutt på utestedet Blå i Oslo. En krangel mellom gjester skal ha ført til at en av de involverte blei bedt om å gå. Da tok han opp en skytevåpen og fyrte løs. To dørvakter var blant de skadde. To mannlige gjester blei også skutt og to kvinnelige gjester blei også skadd av kuler som rikosjetterte av vegger.

— Slutt og film, pakkis! Æææææh! Jeg føkkings banker deg… hvis jeg ser deg igjen. Fjern dere. Nigger! Fjern dere.

Det var ordene den nå drapssiktede 24-åringen brølte ut mens han blei lagt i jern av politiet seinere samme natt.

LES OGSÅ om politisk vold og høyreekstremisme i Norge

I 2013 stilte han og en kompis seg utenfor Blitzhuset og ropte «sieg heil». Da en 16-åring som befant seg inne i huset stakk hodet ut av døra for å se hva som foregikk gikk de til angrep og knivstakk ham. Flere andre på huset kom ut og fikk omsider jaget de to voldelige høyreekstremistene fra stedet. Begge blei dømt seinere samme år. Vennen til han som nå er siktet for drapsforsøk var medlem av den nå nedlagte facebookgruppa til den muslimfiendtlige organisasjonen SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge), mens 24-åringen har uttrykt sine høyreekstreme sympatier ved å la seg avbilde med et hakekors.

Blitzhuset har lenge vært et yndet mål for høyreekstremister i Norge. Tre ganger har huset blitt utsatt for terrorangrep med bomber og nazisten Tom Kimmo Eiternes planla å gå inn i huset med maskinpistoler for å massakrere de som var til stede.

Ifølge VG har den siktede tidligere blitt dømt for ran, vold mot politiet, narkotikabesittelse og trusler mot både sivile og politi.

*Artikkelen er korrigert og oppdatert etter en sammenblanding av de to gjerningsmennene fra knivstikkinga utenfor Blitz i 2013. Vi beklager dette.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

10 kommentarer på Siktet for å ha skutt fire på Blå i natt – ropte «sieg heil» og knivstakk blitzer i 2013

 1. AvatarRobert Moseby // 2017-07-09 kl 16:34 //

  Håper svinet blir innelåst og nøkkelen forlagt uansett hvem han er.

  Det er godt vi har den «gode» venstresiden som en motvekt til vold, plyndring, hærverk og anarki.

  https://www.facebook.com/KrankeVideosOriginal/videos/1359977017453418/

  https://nyheteridag.se/totalkaoset-har-plundras-affarer-i-hamburg-av-kriminella-vansterextremister/

  https://www.facebook.com/peter.springare/posts/10209644032406142

  https://www.aftenposten.no/verden/i/GV54x/Disse-G20-demonstrantene-frykter-tysk-politi-mest
  Over 200 polititjenestemenn skadet i alle alvorlighetsgrader.
  Hvor mange sivile har man ikke tall på.

  AntiFa i USA er samme ulla.

 2. AvatarStig Andersen // 2017-07-09 kl 21:43 //

  Du nevner SIAN bevisst hele tiden. Har du noe dokumentasjon til relasjonen her.

 3. «Etter det VG får opplyst, er ikke 24-åringen en del av et høyreekstremt miljø. I mai var han en av fem personer som ble pågrepet ved Orderud gård etter trusler og og vold.» http://www.vg.no/nyheter/innenriks/siktede-i-avhoer-etter-blaa-skytingen-skjoet-ikke-for-aa-drepe/a/24092837/ Jeg har inntrykk av at Møllersen anser SIAN som høyreekstremt. Jeg ber Møllersen oppgi identitet eller på annen måte dokumentere at gjerningsmann kan knyttes til SIAN. Artikkelen er et makkverk der «sian-sympatisør» er det bærende budskap. I den grad Møllersen ønsker å rydde opp i egne synder kan epost sendes til post@sian.no. ASAP.

 4. AvatarJoakim Moellersen // 2017-07-10 kl 03:39 //

  *Artikkelen er korrigert og oppdatert etter en sammenblanding av de to gjerningsmennene fra knivstikkinga utenfor Blitz i 2013. Vi beklager dette.

  • Det var jo fint. Men er det noe annet enn anført deltagelse i en facebookgruppe som gjør at du konkluderer med at den andre fyren som ble banket opp av Blitz i 2013 var siansympatisør? Enten legger du ut svar her, eller så sender du meg en mail på post@sian.no. Du vet åpenbart navnet hans, og jeg ønsker det sjekket opp mot medlemsregisteret.

   • AvatarJoakim Moellersen // 2017-07-10 kl 10:05 //

    Det har aldri stått at han er medlem, men sympatisør. Men det gjelder altså den andre gjerningsmannen fra knivstikkinga sieg heilinga utafor Blitz.

    • Artikkelen slik den var formulert i går var lavmåls selv til å komme fra en kommunist. Guilt by association som dertil viste seg å være uberettiget. Uansett om skytteren hadde vært medlem av en facebookside, er det irrelevant for saken. Du visualiserer desperasjonen din. Tilhengerne av islaminvasjonen blir færre ettersom effektene av deres hodeløse destruktive ideologi føles på kroppen av stadig flere norske borgere.
     Seieren følger ikke dine faner.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2017-07-10 kl 14:06 //

      Det er ikke irrelevant at en voldelig høyreekstremist igjen begår vold.

Kommentarfeltet er lukket.