50 år med okkupasjon er nok

Det er på tide at Norge anerkjenner Palestina som stat, at Norge i samarbeid med resten av det internasjonale samfunnet legger press på Israel.

Aisha Naz Bhatti
Om Aisha Naz Bhatti (1 artikler)
Aisha Naz Bhatti er politiker for Senterpartiet.

Kjære Palestina-venner.

Vi er samlet i dag i solidaritet med det palestinske folket. Til støtte for deres kamp for frihet.

Den uretten, og systematiske undertrykkelsen, og overgrep det palestinske folk har blitt utsatt for i over 50 år, og som fortsatt pågår i dag, er ikke noe annet enn grove brudd på menneskerettighetene.

LES OGSÅ: På besøk i Palestina — slått ned av virkeligheten

Israel sier “vi forsvarer vårt land”, jeg sier de stjeler land. Israel sier “vi beskytter vårt folk”, jeg sier de dreper uskyldige. Israel er en okkupasjonsmakt, en overlegen makt militært og økonomisk, som systematisk annekterer mer land fra palestinere, og finansierer bosettingene på okkupert land. Systematisk setter opp barrierer for det palestinske folk. Systematisk splitter opp familier. Systematisk fratar palestinernes deres levebrød, deres åkrer, stenger mulighetene for fiskere. Jeg spør hvor lavt kan man synke når man hindrer palestinerne adgang til ferskvann, slik israelske myndigheter gjorde under Ramadan for ett år siden. Blokkere adgangen til ferskvann midt under den hellige måneden, i sommervarmen, i 35 varmegrader.

Det er en gjennomtenkt strategi for å psyke ut det palestinske folk. Også undrer man hvorfor frustrasjonen til palestinerne vokser som igjen resulterer i opprør og motstandskamp. Jeg spør, er ikke palestinernes motstandskamp legitim?

Så lenge Israel ikke erkjenner at de er en del av problemet, vil vi fortsatt ha en fastlåst situasjonen og denne uretten vil fortsette.

LES OGSÅ: En enkel løsning på Palestinakonflikten

Verdenssamfunnet og mektige verdensledere kan ikke lenger sitte stille og se på at Israel tar seg til rette. Det må legges press på Israel. Jeg mener at det er på tide at Norge anerkjenner Palestina som stat. Det er på tide at Norge i samarbeid med resten av det internasjonale samfunnet legger press på Israel.

De har okkupert palestinske områder. De har fratatt dem deres frihet, men de vil aldri lykkes i å frata palestinerne deres drøm og visjon om en selvstendig Palestina. Aldri!

Teksten er et lettere redigert utgave av en appell holdt i fobindelse med 50-årsmarkeringa av den israelske okkupasjonen av Palestina.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.