Vestens grenseløse hykleri

Illustrasjonsbilde fra tidligere krigshandlinger i Syria. Foto: Jordi Bernabeu Farrús

Den grenseløse terrorismen har rammet igjen. Syv mennesker ble drept i London på lørdag, minst 100 i Kabul forrige uke. Vesten støtter "modige frihetskjempere" i Syria som neste dag blir med i IS. Hykleriet slår tilbake i all sin grusomhet.

Sohaib Ahmad
Om Sohaib Ahmad (5 artikler)
Sohaib Ahmad er miljøarbeider og skribent.

Så har det skjedd igjen. Verden er syk – ingen steder er trygge lenger. Uskyldige drepes i en krig for ideologi og innflytelse. I forrige uke ble minst 100 drept da en bil fylt med 1500 kg sprengstoff eksploderte i Kabul. Over 400 ble skadd.

Massakren kommer få måneder etter at et angrep på en moské nord for den syriske byen Idlib etterlot seg 50 døde. Amerikanske styrker hevder at målet var «Al-Qaeda mennesker», mens lokale kilder hevder at 300 «vanlige mennesker» også var tilstede. Få dager etter dette ble minst 33 drept da amerikanske fly bombet en skolebygning som huset syrere. Syrere som hadde flyktet fra den IS-kontrollerte byen Raqqa.

Lørdag kveld ble også gatene i London for andre gang i år åsted for et brutalt angrep. For mange som har vært på besøk i London er dette kjente steder. London Bridge. Et ikon for metropolen London. Et annet britisk ikon er rettsbygningen «Old Bailey». I 2015 var Old Bailey arena for en oppsiktsvekkende rettssak. Saken gjaldt en terrortiltalt syria-farer som på langt nær innrømte sin skyld. En syria-farer som poserte med døde kropper og våpen i hånd. Og saken ble frafalt da hans forsvarer sannsynligjorde at den samme terror-gruppen som tiltalte var en del av i Syria ble forsynt med våpen og annen støtte fra britisk etterretning. Det har og blitt hevdet at våpen fra Libya (Benghazi) har blitt transportert og overgitt til syriske islamister som kjemper mot Assad. Flere opprørsgrupper som ble støttet av vesten og omtalt som modige og moderate frihetskjempere, blant annet Nour al-Din al-Zinki, er idag en del av Al Qaeda eller IS.

LES OGSÅ: Amerikanske raketter regner over Syria – hva nå?

«Chickens coming home to roost» sa den amerikanske menneskerettighetsforkjemperen Malcolm X, han refererte til attentatet på John F. Kennedy. En amerikansk stat som gjennom CIA la til rette for drap på andre lands statsledere opplevde at deres egen leder ble tatt av dage.

Vår verden er et stort nabolag, om du slipper løs en slange i naboens hage bør du ikke være det minste forundret om den samme slangen finner sin vei til din egen hage. Jeg har ikke inngående kjennskap til Syria-konflikten og ønsker ikke å stemple alle som kjemper og dør for sitt folks frihet for terrorister, men grusomhetene i landet taler sitt eget språk. Det syriske regimets tønnebomber taler sitt eget språk. Saudi-Arabias nådeløse bombing av Yemen taler også sitt eget språk. Vesten stempler ulike grupperinger og regimer for terrorister alt ettersom det passer deres perspektiv og behov. Vestlig presse har omtalt personer som skjøt mot offentlige bygninger i Libya og Syria som fredelige demonstranter og frihetsforkjempere, mens lignende angrep utført i vesten omtales som terror. Vestens hykleri slår tilbake i all sin grusomhet.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned