Vil vaske bort rasisme og nynazisme!

Turid Thommasen (Rødt) og Lars Kjelkenes Giæver (MdG) arrangerer demonstrasjon mot nazisme i Lillehammer sammen med Knut Arne Vassdokken (Ap, ikke på bildet).

Lokale aktivister skal vaske gågata i Lillehammer rein etter at nazister aksjonerte der i helga. Markeringen finner sted tirsdag 15:00.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Pressemelding

Tirsdag 11. april kl 15.00 arrangerer Lars Giæver (MDG), Turid Thomassen (Rødt) og Knut Arne Vassdokken (AP) markering på Lillehammer mot nynazisme og rasisme på Bergsenghjørnet i Storgata (https://www.facebook.com/events/1775007352814980/). De vil ha med seg hele byen på en vårrengjøring der de vasker bort rasisme og nynazisme. Det er fritt fram om man vil stille opp med bøtte eller bare vise at man støtter, gjerne med vaskehanske. Det blir delt ut løpesedler og holdt korte appeller blant annet av stortingspresident Olemic Thommessen.

Bakgrunn:
Lørdag 8. april markerte rundt 25-30 medlemmer fra organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen seg på Lillehammer. De hadde stilt seg opp med flagg og delte ut løpesedler. Dette var ikke varslet på forhånd, men politiet grep ikke inn og mente de holdt seg innenfor loven.

Veldig mange ble opprørt etter hendelsen, noe som kom tydelig fram i sosiale medier.

Det var medlemmer fra Sverige, Finland og Norge som deltok.

Mer om organisasjonen og markeringen: https://radikalportal.no/2017/04/08/nynazistisk-terrororganisasjon-aksjonerte-i-lillehammer-politiet-lot-dem-holde-pa/

Sitater:
Knut Arne Vassdokken
— Vi må stå opp for våre felles verdier, de vi vil at Lillehammer samfunnet skal være bygget på. Åpent, varm, inkluderende og demokratisk vil vi at vår kommune skal være, Knut Arne Vassdokken, leder i Lillehammer Arbeiderparti. 

Lars Kjelkenes Giæver
— Det er et gufs fra fortiden å se nasjonalsosialister i gatene. Sånt vil vi ikke ha det på Lillehammer. Derfor vil vi ha en symbolsk vårrengjøring. Når sånt skjer må man ta en oppvask for å få det ut, Lars Giæver i Miljøpartiet De Grønne Lillehammer.

— Mange ble sinte og opprørt, og det var i sterk kontrast til en ellers solfylt og flott dag i sentrum. Vi kan ikke la slik ideologi få fotfeste her, og det viser oss at samhold og inkludering er noe vi må jobbe aktivt for hver dag og at mangfold og demokrati ikke er noe vi kan ta for gitt, Lars Giæver

— Det hjelper ikke å late som om de meningene som ble ytra i gågata på lørdag ikke har blitt ytra. Folk må konfrontere og tørre å stå sammen mot den slags ideologi – og vi må gjøre det alle steder vi møter det. Nå trenger vi å stå sammen for å vaske vekk spora etter flaggborgen og løpesedlene. Alle folk trengs, uansett alder, farge og politisk ståsted, Turid Thomassen (Rødt)

Turid Thomassen
Når nynazister tar gata, staten sender flyktninger ut av landet til en usikker framtid eller gamle damer ikke tør sette seg ved siden av en med mørk hud på bussen, er alt dette forskjellige former for rasisme. Rasisme handler om deg og meg. Et samfunn hvor Fatima må skifte navn til Kari for å komme til jobbintervju, hvor Ola vinkes inn på diskoteket mens Mohammed får beskjed om at det er fullt, er rasistisk. Turid Thomassen

Kontaktinformasjon:

Lars Giæver
Tlf: 936 20 905
lars@giaever.com

Turid Thomassen
Tlf: 905 10 362
turid.thomassen@gmail.com

Knut Arne Vassdokken
Tlf: 951 36 667
knutarne@vassdokken.no

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned