Frp-politiker vil ha paramilitær styrke i Norge – og vi burde ikke være overrasket

Østensjø Frp med Kent Andersen til venstre for Caril I. Hagen. Foto fra partiets Facebook-side.

For å beskytte seg mot venstresida og innvandrere foreslår Frp-politiker borgervern eller bevæpnet nasjonalgarde. 

Joakim Møllersen
Om Joakim Møllersen (150 artikler)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal og styremedlem i Attac.

Fittettryne, vietnamesermegge, dra til Vietnam eller Nord-Korea. De fleste har fått med seg de rasistiske utbruddene til studieleder for Nordre Aker Frp, Kristin Brataas. Som sedvane har blitt bortforklarer partiets ledelse saken, bagatelliserer hendelsen og fortsetter som ingenting hadde skjedd. «Trønderske banneord» var det visst den gangen.

Like før jul kunne bystyremedlem i Tønsberg, Inger Lexow, fortelle at EU-eliten bytter ut europeisk befolkning med «fargede og asiatiske raser»og at muslimene vil formere seg til herredømme over kontinentet om vi ikke stopper dem. Dette med henvisning til Anders Behring Breiviks favorittnettsted, Gates of Vienna. Ingen reaksjoner fra partiledelsen.

LES OGSÅ: Soldater i gatene i fredstid — et fascistisk prosjekt

Halvmilitær styrke
Dagen før byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, ble trakassert kom en annen Frp-politiker med et utsagn jeg hittil ikke har sett at det har blitt reagert på:

«Hvis myndigheter ikke kan verne borgerne mot vold og overgrep, så har borgere rett og plikt til å beskytte seg selv, hverandre og sin eiendom…

Staten kan styrke sitt voldsmonopol ved selv å skape organiserte borgervern: Bevæpnede vektere, eller en bevæpnet nasjonalgarde. Kanskje det er på tide å trekke heimevernet ut av møllposen og skape en moderne, halvmilitær styrke underlagt politiet? Det vil sikkert gi flere skarpe situasjoner, men hva er alternativet?»

LES OGSÅ: Bølling, rasisme og ytringsfrihet

Reinspikka fascisme
Mannen bak sitatet er Kent Andersen, mest kjent for å være medforfatter av Drømmen fra Disneyland hvor han sammen med Christian Tybring-Gjedde beskyldte Arbeiderpartiet for «kultursvik», å «dolke vår egen kultur i ryggen» mens de «etterlater seg enklaver» av «muslimsk enfold».

Seinere gråt han på NRK da han ble konfrontert med innholdet og lovet å støtte muslimer om det skulle bli et islamistisk terrorangrep i Norge. Han ble rørt over en SMS hvor en person fortalte at Frp ville få sin stemme grunnet Andersen, men var mest opptatt av at andre folk kritiserte ham, for hardt etter egen mening. Han hadde lært, mente han, at selv om man er «moderat og fredelig» kan man bli «rammet med full kraft av en sånn bølge av raseri»

Teksten hvor Andersen forteller at paramilitære styrker eller borgervern er veien å gå, Der loven ikke opprettholdes, er publisert på document.no. Nettsidens hovedgeskjeft er å fortelle at muslimer er farlige og ikke hører hjemme i Europa. Også svarte er fremmedelementer i deres bok og venstresida er veldig farlige. Det er også dette Andersen legger til grunn for at man trenger slike væpnede styrker for å «ta tilbake kontrollen og sikkerheten med alle midler».

En hat mot venstresida kombinert med en rasisme hvor en minoritetsbefolkning er en eksistensiell trussel, gjerne i en slags konspirasjon med venstresida. På toppen av dette kommer ønsket om å sette inn militærmakt — eller bare bevæpnede sivile — for å slå ned på disse gruppene, med anerkjennelsen av at folk kommer til å bli skutt. Det er reinspikka fascisme!

LES OGSÅ: Grov hets fra Frp-tilhengere: — Massedrapene på Utøya var jakttrening

Selvfølgelig kommer slikt fra Frp
«Snikislamisering» brukte nåværende finansminister Siv Jensen å si. Norge islamiseres altså og det er noen som gjør dette i det skjulte. Islamiseringen tok blant annet form av at Mullah Krekar hadde politisk vern av Arbeiderpartiet siden han ikke satt i arrest, ifølge den samme Jensen. Sylvi Listhaug var overbevist om at norsk landbruk var kommunisme før hun selv dets ble sjef og mener i dag at Den norske kirke er «gjennomsyret sosialistisk» fordi flere av dens prester vil følge Jesus’ eksempel og åpne armene for folk i nød. Den nyoppnevnte justisministeren ville gjerne ha et korstog og vil i dag ikke svare på spørsmål om det groteske ønsket.

I 1987 hevdet Carl I. Hagen at han hadde fått et brev som beviste at «asylsøkerne er i ferd med å ta over vårt fedreland». Det såkalte Mustafa-brevet var naturligvis en forfalskning og Hagen måtte inngå forlik om erstatning til den uthengte. «En dag skal også det vantro korset i flagget bort!» påsto Hagen at Mustafa hadde proklamert.

Når lederne av partiet mener det foregår en konspirasjon av sosialister og islamister, hvor førstnevnte er forrædere og sistnevnte er en invaderende styrke som vil ta over landet, hvordan kan man da være overrasket over at noen i partiet uttrykker at disse må undetrykkes med vold?

LES OGSÅ: I 2011 mente han et nytt korstog var nødvendig, kan bli justisminister

Tilretteleggerne
Det er de som har ment at noen år i regjering ville myke opp Frp. Bare rasistene får nok tid på TV-skjermen, i avisene, så vil de moderere seg. Hvis vi bare diskuterer med dem , kommer med gode argumenter, så vil de nok skjønne at de har tatt feil hele veien. Interessant nok er det akkurat det samme Kent Andersen argumenterer for når NRK konfronterer ham med Drøm fra Disneyland. Det er som om andre verdenskrig og holocaust kunne blitt avverget om Hitler bare hadde fått mer oppmerksomhet i media.

Snart fire år i regjering har imidlertid gitt oss svaret. Snart seks år etter terrorhandlingen på Utøya og i regjeringskvartalet, hvor terroristens forbilder og tankegods har fått stadig mer spalteplass, vet vi at det ikke har blitt mindre rasisme i Norge, men mer. Folk som trakasserer andre for å få det som de vil slutter ikke av at man lar dem holde på.

At media har akseptert rasisme som et argument og at de har nektet å definere rasisme, om det ikke har forekommet langt unna i tid eller sted, er et viktig første steg. Fra rasismefrie soner etter det nazistiske drapet på Benjamin Hermansen har man gått til å invitere Anders Behring Breiviks forbilde til å skrive i VG at det er greit å tegne innvandrere som apekatter i tillegg til å gi ham et bokstipend.

Og når partiet gjennom mer enn ti år til norgeshistoriens verste terrorist inviteres inn i regjering — kun to år etter at 77 barn, unge og voksne har blitt ofre for hans ideer om en kommunistisk konspirasjon om å oversvømme Europa med muslimer — er det et bekreftende nikk til de som bærer på lignende tanker. Når Per Willy Amundsen, med sitt ønske om et nytt korstog, blir justisminister er det naturligvis en gavepakke av inspirasjon til alle andre som drømmer om å starte sine egne religionskriger.

Og statsministeren holder nyttårstale om mobbing…

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.