Frp-politiker vil ha paramilitær styrke i Norge – og vi burde ikke være overrasket

Østensjø Frp med Kent Andersen til venstre for Caril I. Hagen. Foto fra partiets Facebook-side.

For å beskytte seg mot venstresida og innvandrere foreslår Frp-politiker borgervern eller bevæpnet nasjonalgarde. 

Joakim Møllersen
Om Joakim Møllersen (176 artikler)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal.

Fittettryne, vietnamesermegge, dra til Vietnam eller Nord-Korea. De fleste har fått med seg de rasistiske utbruddene til studieleder for Nordre Aker Frp, Kristin Brataas. Som sedvane har blitt bortforklarer partiets ledelse saken, bagatelliserer hendelsen og fortsetter som ingenting hadde skjedd. «Trønderske banneord» var det visst den gangen.

Like før jul kunne bystyremedlem i Tønsberg, Inger Lexow, fortelle at EU-eliten bytter ut europeisk befolkning med «fargede og asiatiske raser»og at muslimene vil formere seg til herredømme over kontinentet om vi ikke stopper dem. Dette med henvisning til Anders Behring Breiviks favorittnettsted, Gates of Vienna. Ingen reaksjoner fra partiledelsen.

LES OGSÅ: Soldater i gatene i fredstid — et fascistisk prosjekt

Halvmilitær styrke
Dagen før byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, ble trakassert kom en annen Frp-politiker med et utsagn jeg hittil ikke har sett at det har blitt reagert på:

«Hvis myndigheter ikke kan verne borgerne mot vold og overgrep, så har borgere rett og plikt til å beskytte seg selv, hverandre og sin eiendom…

Staten kan styrke sitt voldsmonopol ved selv å skape organiserte borgervern: Bevæpnede vektere, eller en bevæpnet nasjonalgarde. Kanskje det er på tide å trekke heimevernet ut av møllposen og skape en moderne, halvmilitær styrke underlagt politiet? Det vil sikkert gi flere skarpe situasjoner, men hva er alternativet?»

LES OGSÅ: Bølling, rasisme og ytringsfrihet

Reinspikka fascisme
Mannen bak sitatet er Kent Andersen, mest kjent for å være medforfatter av Drømmen fra Disneyland hvor han sammen med Christian Tybring-Gjedde beskyldte Arbeiderpartiet for «kultursvik», å «dolke vår egen kultur i ryggen» mens de «etterlater seg enklaver» av «muslimsk enfold».

Seinere gråt han på NRK da han ble konfrontert med innholdet og lovet å støtte muslimer om det skulle bli et islamistisk terrorangrep i Norge. Han ble rørt over en SMS hvor en person fortalte at Frp ville få sin stemme grunnet Andersen, men var mest opptatt av at andre folk kritiserte ham, for hardt etter egen mening. Han hadde lært, mente han, at selv om man er «moderat og fredelig» kan man bli «rammet med full kraft av en sånn bølge av raseri»

Teksten hvor Andersen forteller at paramilitære styrker eller borgervern er veien å gå, Der loven ikke opprettholdes, er publisert på document.no. Nettsidens hovedgeskjeft er å fortelle at muslimer er farlige og ikke hører hjemme i Europa. Også svarte er fremmedelementer i deres bok og venstresida er veldig farlige. Det er også dette Andersen legger til grunn for at man trenger slike væpnede styrker for å «ta tilbake kontrollen og sikkerheten med alle midler».

En hat mot venstresida kombinert med en rasisme hvor en minoritetsbefolkning er en eksistensiell trussel, gjerne i en slags konspirasjon med venstresida. På toppen av dette kommer ønsket om å sette inn militærmakt — eller bare bevæpnede sivile — for å slå ned på disse gruppene, med anerkjennelsen av at folk kommer til å bli skutt. Det er reinspikka fascisme!

LES OGSÅ: Grov hets fra Frp-tilhengere: — Massedrapene på Utøya var jakttrening

Selvfølgelig kommer slikt fra Frp
«Snikislamisering» brukte nåværende finansminister Siv Jensen å si. Norge islamiseres altså og det er noen som gjør dette i det skjulte. Islamiseringen tok blant annet form av at Mullah Krekar hadde politisk vern av Arbeiderpartiet siden han ikke satt i arrest, ifølge den samme Jensen. Sylvi Listhaug var overbevist om at norsk landbruk var kommunisme før hun selv dets ble sjef og mener i dag at Den norske kirke er «gjennomsyret sosialistisk» fordi flere av dens prester vil følge Jesus’ eksempel og åpne armene for folk i nød. Den nyoppnevnte justisministeren ville gjerne ha et korstog og vil i dag ikke svare på spørsmål om det groteske ønsket.

I 1987 hevdet Carl I. Hagen at han hadde fått et brev som beviste at «asylsøkerne er i ferd med å ta over vårt fedreland». Det såkalte Mustafa-brevet var naturligvis en forfalskning og Hagen måtte inngå forlik om erstatning til den uthengte. «En dag skal også det vantro korset i flagget bort!» påsto Hagen at Mustafa hadde proklamert.

Når lederne av partiet mener det foregår en konspirasjon av sosialister og islamister, hvor førstnevnte er forrædere og sistnevnte er en invaderende styrke som vil ta over landet, hvordan kan man da være overrasket over at noen i partiet uttrykker at disse må undetrykkes med vold?

LES OGSÅ: I 2011 mente han et nytt korstog var nødvendig, kan bli justisminister

Tilretteleggerne
Det er de som har ment at noen år i regjering ville myke opp Frp. Bare rasistene får nok tid på TV-skjermen, i avisene, så vil de moderere seg. Hvis vi bare diskuterer med dem , kommer med gode argumenter, så vil de nok skjønne at de har tatt feil hele veien. Interessant nok er det akkurat det samme Kent Andersen argumenterer for når NRK konfronterer ham med Drøm fra Disneyland. Det er som om andre verdenskrig og holocaust kunne blitt avverget om Hitler bare hadde fått mer oppmerksomhet i media.

Snart fire år i regjering har imidlertid gitt oss svaret. Snart seks år etter terrorhandlingen på Utøya og i regjeringskvartalet, hvor terroristens forbilder og tankegods har fått stadig mer spalteplass, vet vi at det ikke har blitt mindre rasisme i Norge, men mer. Folk som trakasserer andre for å få det som de vil slutter ikke av at man lar dem holde på.

At media har akseptert rasisme som et argument og at de har nektet å definere rasisme, om det ikke har forekommet langt unna i tid eller sted, er et viktig første steg. Fra rasismefrie soner etter det nazistiske drapet på Benjamin Hermansen har man gått til å invitere Anders Behring Breiviks forbilde til å skrive i VG at det er greit å tegne innvandrere som apekatter i tillegg til å gi ham et bokstipend.

Og når partiet gjennom mer enn ti år til norgeshistoriens verste terrorist inviteres inn i regjering — kun to år etter at 77 barn, unge og voksne har blitt ofre for hans ideer om en kommunistisk konspirasjon om å oversvømme Europa med muslimer — er det et bekreftende nikk til de som bærer på lignende tanker. Når Per Willy Amundsen, med sitt ønske om et nytt korstog, blir justisminister er det naturligvis en gavepakke av inspirasjon til alle andre som drømmer om å starte sine egne religionskriger.

Og statsministeren holder nyttårstale om mobbing…

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

14 kommentarer på Frp-politiker vil ha paramilitær styrke i Norge – og vi burde ikke være overrasket

 1. Det må våkne en nerve hos vanlige konservative og liberalere hvor ubehaget med å bli assosiert politisk med rasistene gjør at de får nok. Jeg kunne ikke brydd mer mindre om ulydene disse «rassetassene» lager, for de er rett og slett mindre begavet. Men ingen tvil om at rasister har preget Frp i all tid og høyresiden må stå til ansvar for at de legitimerer denslags brunnsvidd retorikk…..

 2. AvatarJoakim Moellersen // 2017-01-19 kl 15:33 //

  Jeg har blitt gjort oppmerksom på at Jan Arild Snoen har omtalt denne saken på Minervanett.

 3. AvatarErik_Strand // 2017-01-19 kl 15:54 //

  Måten Breivik trekkes inn i nest siste avsnitt, er ganske så usaklig. Mens Carl I. Hagens falske brev ble lest opp av ham som partileder, og et sentralt poeng med Kent Andersens uttalelser er manglende reaksjoner, synes poenget med Breivik å være at han var medlem i partiet. Man kan mene hva man vil om FrPs regjeringsdeltagelse, men Breiviks tidligere partimedlemsskap bør være totalt irrelevant.

  • AvatarSofus Vikeså Kjeka // 2017-01-19 kl 21:55 //

   Enig i at FrP ikke er Breivik. Men at de deler en del tankegods er ikke feil. Get real. Mange Frpere har også sanket stemmer på fremmedfiendtlighet primært. At Frp gir grobunn for Breivik er vel mer korrekt.

 4. Jesus åpnet armene for folk i større eller mindre grad av syndenød. Han krever derfor ikke noe som for eksempel at man må være hjelpsom. – Nåden er jo for intet.

 5. AvatarRune Berntsen // 2017-01-20 kl 10:31 //

  Så tøvete. Om Norge gjorde det samme som land som f.eks. Nederland, Frankrike, Italia, Spania, USA m.fl. og opprettet en nasjonalgarde (kall det hva du vil) som en spesielgruppe med ansvar for f.eks. de alvorligste kriminalitetsformene som mafianettverk, organisert narkosmygling, terrorvirksomhet mv. så kalles dette automatisk av naivistenes og selvdestruktive mennesker for facisme. Kreativiteten er stor! -det sankkes derimot ikke om deres eget svik mot land og folk.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2017-01-20 kl 11:54 //

   Men det er ikke dette Kent Andersen har foreslått.

   • AvatarOlav Mortensen // 2017-01-20 kl 16:57 //

    Dette er Andersens forslag:

    «Staten kan styrke sitt voldsmonopol ved selv å skape organiserte borgervern: Bevæpnede vektere, eller en bevæpnet nasjonalgarde. Kanskje det er på tide å trekke heimevernet ut av møllposen og skape en moderne, halvmilitær styrke underlagt politiet?»

    Hvorfor mener du at det er fascistisk at staten beholder sitt voldsmonopol?

    • AvatarJoakim Moellersen // 2017-01-22 kl 12:42 //

     Borgervern er det stikk motsatte av at staten beholder sitt voldsmonopol. Å opprette ekstraordinære vøpna styrker som skal skyte på utlendinger og venstresida er ganske nært definisjonen på fascisme.

     • AvatarOlav Mortensen // 2017-01-22 kl 14:27 //

      «Borgervern er det stikk motsatte av at staten beholder sitt voldsmonopol.»

      Statlig organiserte borgervern, er forslaget, og vektere og nasjonalgarde er nevnt som eksempel. Du må gjerne forsøke å vri Andersens forslag til å bety noe annet, men du har ingen dekning for denslags voldsfantasier i hans tekst.

      «Å opprette ekstraordinære vøpna styrker som skal skyte på utlendinger og venstresida er ganske nært definisjonen på fascisme.»

      Det har du mye rett i, men igjen, Andersens forslag handler om noe annet. Ingen skal skytes av irregulære rambo-styrker, tvertimot.

      Han forsøker å finne løsninger på en mulig fremtid, en fremtid der staten har mistet kontrollen over deler av sitt territorium. Han spekulerer selvsagt, det er fremdeles vanskelig å spå om fremtiden, men det er vel bra at folk forsøker å se fremover?

      Det hadde vært fint om «venstresiden» hadde vært flinkere til å presentere løsninger som mange opplever daglig, og bekymringer enda flere bærer på. Istedenfor løsninger, blir man altfor ofte servert fake news, Potemkin-kulisser, personangrep og rene fornektelser. Samt den vanlige retoriske svadaen om fascisme og nazisme. Det er så forutsigbar retorikk at store delere av «venstresiden» nærmest har meldt seg ut fra samfunnsdebatten, og det er synd.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2017-01-22 kl 15:29 //

      Borgervern er per definisjon ikke-statlig. At staten har gitt makta til et borger gjør jo bare at maktoverføringa til bøllene blir formell. Bevæpna vektere er en forsterking av at kapitalister kan kjøpe seg sitt eget politi.

      Andersen ser ikke mot en fremtid der det ene eller det andre har skjedd. Han vil ha denne fascismen her nå. Det tl tross for at Norge i dette årtiet har hatt en svært lav drapsrate, med unntak av det ene året hvor å hans meningsfelle tok livet av 77 fordi han var overbevist om at kommunister styrer landet og EU for å få inn flere innvandrere fra muslimske land.

      Løsningen på økende økonomisk usikkerhet er en forsterking av velferdsstaten samt en statlig politikk for å få vern på arbeidsplassen og flere i jobb. Det motsatte av hva denne regjeringen gjør. Økonomiske forskjeller og usikkerhet, samt sosial ekskludering er viktige årsaker til vold og usikkerhet. Denne regjeringen øker forskjellene, øker arbeidsløsheten, raserer velferdsstaten og skaper splid samfunnet ved å skylde på innvandrere for den elendige jobben de selv gjør. Sosiale løsninger på sosiale problemer er forutsigbart, men så nytter det jo også. Skyld alt på utlendingene er jo også noe vi har hørt fra høyresida før og det vet vi at bare fører med seg elendighet.

      PS! Jeg regner med du vet at det er venstresida og Sp som er imot EØS mens denne regjeringa er den mest EU-vennlige vi noensinne har hatt?

     • AvatarOlav Mortensen // 2017-01-22 kl 16:11 //

      La oss starte med en link til artikkelen, så alle vet hva som debatteres: https://www.document.no/2017/01/16/der-loven-ikke-opprettholdes/

      Hvor i artikkelen står det at Andersen vil ha et ukontrollert borgervern ? Han skriver jo rett ut at slike borgervern alltid sklir ut av kontroll, og nettopp derfor må staten beholde kontrollen. Og da er vi tilbake til utgangspunktet: Hvorfor er det fascistisk at staten beholder sitt voldsmonopol?

      Hva den norske regjeringen gjør eller har gjort, økonomisk og sosialpolitisk, er av liten interesse. Hvorfor? Fordi man ser de samme problemene også utenfor Norges grenser. Hele Europa sliter med økende lovløshet og økende utrygghet. Ikke alle land har forfalt like mye, men de fleste land er på samme vei: i retning stupet. Sverige og Frankrike har kanskje falt lengst, mens Norge hittil har klart seg sånn noenlunde. Hittil. Men alt tyder på at ting skal bli mye verre. Hva gjør vi da?

      For å finne løsninger, må vi forstå problemet. Problemet er neppe sosial ekskludering eller arbeidsløshet. I dag går jo asylsøkere rett av båten/flyet og ut på byen og begår sexovergrep. Som i Tyskland i fjor, eller i Ølen i går. Flere eksempler? Det fins tusenvis bare i Sverige. Det handler ikke om arbeidsløshet, men om kulturkollisjoner, kvinnesyn, gruppeidentitet og fravær av grenser. Det vet vi alle.

 6. AvatarOlav Mortensen // 2017-01-20 kl 16:54 //

  «På toppen av dette kommer ønsket om å sette inn militærmakt — eller bare bevæpnede sivile — for å slå ned på disse gruppene, med anerkjennelsen av at folk kommer til å bli skutt. Det er reinspikka fascisme!»

  På tredvetallet ville Einar Gerhardsen ha væpnet arbeidermilits i Norge. Var han også fascist? «øh, nei, bare de jeg ikke liker er fascister…»

 7. Likeledes kan finne sitater fra gamle SV politikere og kommunister som hyller Pol Pot, Stalin og Nord-Korea og konkludere med at disse partiene støtter folkemord?

  Skal du overbevise folk om at FrP er et rasistisk parti bør du finne bevis i partiprogrammet deres, eventuelt finne ut hvilke tiltak de har implementert etter de kom til makten som gjør de rasistisk.

Kommentarfeltet er lukket.