Mina Bai kaller Rødt-politiker for iransk spion

Det kom som et sjokk, sier den folkevalgte Ali Mirahmadi.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Det var i en diskusjon på Facebook i går at beskyldningene fra forfatter og samfunssdebattant Mina Bai blei rettet mot bydelsrepresentant for Rødt Gamle Oslo, Ali Mirahmadi.

«Mirahmadi, er det ikke noe iransk ambassade eller Imam ali senter du kan gå å cashe ut for din propaganda. gjør det for guds skyld, du har gjort nok». Slik henvender Nettavisen-bloggeren og Klassekampen-spaltisten seg til Mirahmadi for første gang i Facebook-tråden på Shakeel Rehmans vegg. Diskusjonen handlet om at Nettavisen og Kjetil Rollness skal arrangere islamkonferanse hvor Bai er en av deltakerne.  «Og du er sikkert en iransk regime troll, slik jeg har skjønt», fortsetter hun.

LES OGSÅ: FpU-leder sammenligner okkupasjonsboikott med nazisme

Iransk spion
«her ser du en veldig godt eksempel fra Mina Bai som kaller meg for iransk spion», følger Mirahmadi opp hvorpå han får svar fra Bai: «Det gjør jeg absolutt, når du kaller en stortingsrepresentant som vi ha rasismestemmer`? herregud….». Det følges umiddelbart opp av en ny kommentar: «Mirahmadi, hvor mye betaler de deg?»

bai-mirahmadi1

Først tok jeg det ikke alvorlig. Jeg tenkte det var en spøk fra hennes side. Da spør jeg om bekreftelse og tenker at hun vil avfeie det hele, men i stedet forsterker hun den ved å bekrefte at jeg skal være en spion. Det kom som et sjokk! sier Ali Mirahmadi til Radikal Portal.

Mina Bai er kortere i sin kommentar:

— Jeg har ingen kommentar. Skrev til ham hva jeg mener og ferdig med det.

LES OGSÅ: Islamofobi og kampen mot rasisme

— Bai synes det er greit
— Hun kunne beklaget, gått tilbake på kommentaren, men det ønsker hun ikke. Det viser at hun synes det er greit å holde på slik, sier Mirahmadi.

— Da hun gjentok beskyldningene og stilte meg spørsmål en rekke spørsmål. Jeg følte det svært ubehagelig, som å være i et avhør.

Ti ganger påstår eller spør Bai om Mirahmadi får penger fra det iranske regimet eller bekrefter beskyldningene om at han er spion. Bai selv er født i Iran og kom til Norge på 1990-tallet, mens Ali Mirahmadi er sønn av iranske flyktninger.

bai-marihmadi2

LES OGSÅ: Hvordan unngå islamistiske terrorangrep i Norge

Totalitær bølleoppførsel
Rollness og Nettavisens konferanse om Islam og ytringsklima inviterer en rekke gjester som mener mange muslimer innskrenker ytringsrommet. Mirahmadi mener mange av de selverklærte islamkritikerne selv holder på med ekskludering av meningsmotstandere, en praksis han kaller totalitær bølleoppførsel.

— Dette er en form for ekskludering. De søker å gjøre det så ubehagelig som mulig å være uenige med dem. Det er ikke uvanlig å få et ekstremiststempel slengt etter seg i en eller annen form hvis man yter dem motstand. Bølleoppførsel er det det er.

Rødt-politikeren bekrefter at flere han kjenner blir skremt av framferden.

— Jeg har fått meldinger fra folk som er redde for at de skal bli ofre for slike angrep selv. Det understreker poenget om at slike angrep har en ekskluderende effekt.

— Samtidig som de flagger ytringsfrihetens sak tar de i bruk ufine midler for å stenge meninger ute fra debatten. Det er faktisk totalitært og det er paradoksalt at de ender opp med å ligne på det de hevder å motarbeide, påpeker Mirahmadi.

Han mener noen miljøer ikke er interesserte i debatt, men heller i å utestenge stemmer som er kritiske:

— Ex-muslims of Norway, Senter For Sekulær Integrering og deler av Likestilling, integrering, mangfold (LIM) har blitt en sekterisk boble.

 

bai-mirahmadi3

Absurde påstander
— Beskyldningene er såpass absurde at jeg ikke har noe behov for å forsvare meg mot dem, forteller Mirahmadi som også uttrykker at han synes det er et lavmål at hans etniske bakgrunn skal holdes mot ham ved at han blir koblet opp mot et regime han har protestert mot.

Selv om han mener Bais kommentarer er grove ler han også, da han mener beskyldningene er latterlige.

— Sosialister blir fengsla i Iran, kanskje henretta. Jeg har demonstrert utafor ambassaden og kritisert regimet mye… Og selv er jeg ateist.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

9 kommentarer på Mina Bai kaller Rødt-politiker for iransk spion

 1. Unnskyld, men her snur han saken fullstendig på hodet:
  «Dette er en form for ekskludering. De søker å gjøre det så ubehagelig som mulig å være uenige med dem. Det er ikke uvanlig å få et ekstremiststempel slengt etter seg i en eller annen form hvis man yter dem motstand. Bølleoppførsel er det det er.»

  Dette er jo hva folk på «min» side står for. Selv er jeg blitt stemplet som identitær fordi jeg uten å vite hva vedkommende sto for, ga et intervju med en person – ironisk nok om Radikal portals lite heldige opptreden i karikaturstriden de igangsatte.
  Er jeg identitær fordi jeg uten å vite om det snakker med en person anklageren ikke kunne finne bevis på at var det det viste seg at vedkommende var?
  Jeg synes jo ikke det, men har enda ikke fått verken beklagelse eller dementi.

  Synes det singler fælt i glasshuset deres nå. Dere er ikke selv åpne for kritikk av dere, og begge sider er nøyaktig like gode og like lukket og like motstander-stemplende.

  • AvatarRune Steffensen // 2016-12-05 kl 21:21 //

   Vi ser vel det samme i Utrop/Amal Aden-debatten: et fyrverkeri av drittkasting og hersketeknikker der svært få tar stilling til hva saken egentlig handler om, som for meg er at en profilert samfunndebatant mottar mengder med trusler uten at saken blir etterforsket eller at det reises tiltale mot noen.

   • AvatarLyn_Gordon // 2016-12-06 kl 03:47 //

    Hvor har du det fra at de ikke blir etterforsket? Politiet gikk selv ut og sa de tok truslene alvorlig. Ali må forvente svar på tiltale og bli «trollet» tilbake når han holder på som han gjorde. Avskrive hele konferansen som ett sirkus og stort sett stemple størstedelen av panelet for rasister. Konsekvent skrive de og dere som om hele panelet hadde en felles agenda. Anklage Solhjell for å fiske etter rasist-stemmer er også ganske grovt.

   • AvatarWhat the...? // 2016-12-06 kl 20:26 //

    Nei. Ikke samme i det hele tatt. Mina Bai er tatt med buksene nede. Hun er et nettroll uten evne til å kritisk vurdere sin egen dårlige oppførsel. Som samfunnsdebattant gjør det henne verdiløs. At du fortsetter å støtte henne forteller mer om deg enn noe annet.

    • AvatarRune Steffensen // 2016-12-06 kl 20:40 //

     QED

    • AvatarLyn_Gordon // 2016-12-06 kl 21:26 //

     Har jeg sagt det var det samme? Har heller ikke støttet henne. Det jeg sa var at Ali må forvente å bli trollet tilbake når har kommer med helt hinsides påstander..

  • AvatarWhat the...? // 2016-12-06 kl 20:25 //

   Fantastisk for noe tullprat. Finner ikke en eneste artikkel på Radikal Portal hvor noen Kristin B. Bruun blir omtalt som «identitær». Men du følte vel behov for å fremstille deg selv som et offer?

   Skjermdumpene over taler for seg selv. At du vil bortforklare de forteller mer om deg selv enn noe annet.

 2. AvatarArveKaspersen // 2017-01-20 kl 12:51 //

  Hva med å fokusere på Mirahmadis hatefulle ytringer? Han slenger ut rasiststempel i alle retninger bare fordi han er uenig i det de sier. Dette er per definisjon troling og hat, og Mina Bai har helt rett i karakteristikken av Mirahmadi.

Kommentarfeltet er lukket.