Nei, Listhaug. Din tommel opp er grotesk

Foto: commons.wikimedia.org

Jeg vil ikke «like og dele» at en liten gutt blir sendt til utrygghet i Afghanistan.

Guri Waalen Borch
Om Guri Waalen Borch (36 artikler)
Guri Waalen Borch er mphil. i Peace and Conflict Transformation fra Universitetet i Tromsø.

«En deportert afghansk gutt reiser tilbake til et land som på ingen måte er hans hjem», er tittelen i New York Times’ artikkel den 12. november. Gutten er 7 år gammel, landet han må reise fra er Norge. Sylvi Listhaug jublet over artikkelen to dager etter: «Det er et viktig signal som når ut til hele verden gjennom New York Times. (…) Lik og del hvis du er enig!»

new-york-times

Lørdag kveld satt jeg og så på barne-tv med mine to jenter på fem og sju år. Vi så på den første av tre deler av filmen «Bestevenner». «Naisha», ei av tre bestevenner i et ganske vanlig norsk klasserom, skulle egentlig være Lucia på Luciadagen, men forsvinner plutselig uten å få sagt hadet til de to bestevenninnene sine. Naisha og mora hennes hadde fått avslag på asylsøknaden. Det ble noen tårer i sofakroken. Jeg sa til jentene mine: «Husk at det bare er film!» Men jeg visste jo at det ikke «bare var film». Barn som ikke kjenner annen hverdag enn den norske, sendes til utrygghet i ustabile land.

LES OGSÅ: – Pappa, i dag var det tre barn som begynte å gråte i klassen 

Dagen etter leste jeg om Massoud (7), gutten New York Times skriver om i artikkelen Listhaug refererer til. Han hadde bursdag den dagen han ble deportert. Han skulle ha bursdagsfeiring med vennene sine, med trampoline og det hele. De rakk ikke å si ifra til noen at feiringen ikke ble noe av. Jeg hadde rett, det var ikke «bare film». Og Afghanistan er såpass farlig at landets flyktningminister svarer sarkastisk på spørsmålet fra New York Times:

We all know that Kabul is so safe, the safest place in Afghanistan. So please ask those Norwegian diplomats if Kabul is so safe, is there anywhere outside your embassy where you can go to safely?”

Det har gått for langt nå. Selv ikke et barns sårbarhet og behov for vern betyr noe når Listhaug går for nye klikk. I en nyere post går hun nå for 100 000 likes på sin Facebook-side- i tilfelle noen skulle være i tvil om at hun er opptatt av slikt.

De fleste som har kjent en sjuåring, eller har vært sju år selv en gang, har en liten plass i hjertet sitt som gjør vondt når en annen sjuåring er redd. Selv om vi ikke kjenner han eller henne. Vi kjenner sjuåringens glede over en bursdag han har ventet på, forventningen, som brått blir til redsel, usikkerhet, utrygghet.

LES OGSÅ: Uønskede asylsøkere: «De levende døde»

Listhaug merker seg historien i New York Times, og vender tommelen opp. Hva skal man lese ut av det- egentlig? At disse barna ikke teller? At vi bare kan avvise historiene deres? Denne brutale omveltningen i livet er katastrofal for Massoud. Så snur en norsk statsråd det hele til en latterlig tommel opp på Facebook, og vil vi skal like og dele?

New York Times skriver at familien kom til Norge i 2012. Da var altså Massoud tre år. Nå er Afghanistan ifølge avisa mer utrygt enn på lenge:

The Norwegian government’s position in deportation cases like the Mosavis’ is that Afghanistan is safe enough for families, including children, to be returned to — even though greater areas of the country are insecure than at any time since the American invasion in 2001.

En familie er nå splittet- Massouds søster (18) fikk bli i Norge, på grunn av sterk tilknytning til landet gjennom mange års skolegang. Massouds fire år i Norge, over halvparten av livet hans, var derimot ikke nok.

Et sårbart barn på sju år med familie og en oppsiktsvekkende streng politikk som innebærer deportasjon av barnefamilier til Afghanistan- et land som blir stadig mer utrygt å oppholde seg i. Det var det avisartikkelen handlet om. Den afghanske flyktningministeren, som nærmest ler av hvor «trygt» Afghanistan er, får det siste ordet. Det er trist, det er vondt, det er flaut- poenget er soleklart- humanismen er totalt fraværende.

Listhaugs tommel opp er grotesk.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

112 kommentarer på Nei, Listhaug. Din tommel opp er grotesk

 1. Avatarrosamiza // 2016-11-16 kl 10:53 //

  Kan bare si meg enig. Listhaugs Lik og del er mer enn grotesk. Idag var det en ny, stor bombeeksplosjon i Kabul….
  Hvor tok medmenneskeligheten veien?

  • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-17 kl 10:50 //

   mener du at Listhaug er ansvarlig for ofre etter eksplosjoner I Kabul ?

   • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 00:18 //

    Nei, ikke direkte, men det er verdt å merke seg at Frp var de det eneste partiet som var positive til invasjonen av Afganistan. Poenget til Rosamiza er nok snarere at at steder som Kabul, hvor slike eksplosjoner forekommer relativt ofte ikke er ett sted man kan kalle trygt.

    • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-22 kl 01:32 //

     Det er rein løgn.. USA angrep Afganistan etter 9/11 med fullmakt fra FN og med hjelp av NATO og Norge. AP og Stoltenberg I satt med makta i Norge i en mindretallsregjering støttet av SV og SP. Bondevik II tok over sent 2001. Veldig merkelig om FrP som ett marginalt parti uten makt i 2001 skal få skylda for å fått Norge inn i den krigen.

     Foreslår at du leser deg litt opp før du lirer av deg feilinformasjon..

     https://snl.no/Krigen_i_Afghanistan

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-23 kl 15:14 //

      Her har jeg skrevet feil. Jeg siktet til Invasjonen av Irak i 2003, ikke Afganistan.

 2. AvatarSimen Midtfjord // 2016-11-16 kl 11:18 //

  Ja buhuhu, alle som greier å svindle seg inn i Norge og har barn og klarer å klore seg fast noen år på falsk grunnlag må få evig opphold her. Det finnes titalls millioner barn i verden som er sårbare og med dårlig vern. Vi kan ikke dermed gi alle av dem som klarer å ta seg over grensen til Norge automatisk rett til å bli her med hele sin familie resten av livet. Da blir køen på Svinesund raskt uendelig lang!

 3. AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-16 kl 11:28 //

  mener skribenten seriøst at ulovlige/grunnløse immigranter som kommer til Norge av rent økonomiske årsaker, ikke skal returneres ? Vil ikke det bare bidra til å rive ned den norske økonomien og gjøre livet for alle som bor I Norge mye verre ? Skal vi kaste vekk all verdiskapning som våre foreldre og besteforeldre stod for, bare fordi «uskyldige» barn blir dratt med fra sitt hjemland på feil grunnlag? At land er ovebefolket, og har dårlig økonomi, er ikke veldig relevant for Norge, og vi bør ikke ødelegge vårt land av den grunn. Du som har barn, burde ha deres fremtid som en prioritet, og en ukontrollert innvandring vil slett ikke gi barna dine en bedre oppvekst. Kriminaliteten er allerede ukontrollerbar for politiet og norges befolkning, økonomien rundt innvandring er et dundrende tapsprosjekt, overbefokning skaper problemer med mangel på det meste som boliger, infrastruktur, miljø, mangler på rent vann osv. Vi må derfor innføre grensekontroll, og sende hjem alle som er kommer hit på feil grunnlag. Begrens befolkningsveksten, da reduseres antall fattige rundt om I verden.

  • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-16 kl 11:57 //

   Kriminaliteten har gått ned i Norge de siste femten årene. Om ikke du ser verdien av at et barn beskyttes fra krig synes jeg synd i deg. Om du tror dette barnet vil ødelegge Norge bør du lese litt mer. Vi har en regjering som tar fra fellesskapet og gir til de rikeste samtidig som de skylder på flyktninger. Reitan, Hagen, Thon og gjengen som sponser regjeringa jubler og ler når du kjøper tullet de selger deg.

   • AvatarHarald Grønn // 2016-11-16 kl 12:09 //

    Kriminaliteten ville gått enda mer ned om de ikke hadde vært for mer eller mindre fri innvandring fra landene i verden vi har absolutt aller minst til felles med, religiøst, politisk, kulturelt, økonomisk og sosialt. Det er folk som deg som har skylden for at folk som er glade i Norge blir tvunget til å stemme på de aller verste demagogene. Faen heller. Europa kryper mot ekstremhøyre fordi venstresiden ikke eier magemål.

    • Apropos magemål – på venstresida er det kun liberalisering som gjelder. Uansett hvilken ordning eller regel det gjelder på innvandringsfeltet, så skal den liberaliseres eller aller helst fjernes.

     Om en tar totaliteten av alle de liberaliseringer som f.eks. SV har fremmet, så er resultatet en mer eller mindre fri innvandring som ville ha satt selv innvandringsekstremistene i Sverige fullstendig i skammekroken.

     De økonomiske og sosiale kostnadene av en slik politikk ser vi konturene av i Sverige, hvor staten er fullstendig overbelastet, men hvor man fortsatt må kutte drastisk for å finansiere en stadig økende innvandring. Man må låne penger for å finansiere en innvandring som i fremtiden vil generere enda større utgifter.

     Innvandringen øker stadig og integreringsproblemene vokser stadig, men det økonomiske handlingsrommet for å gjøre noe med integreringsproblemene skrumper stadig inn.

     Man behøver ikke doktorgrad i sosialøkonomi for å forutsi hvilken retning denne politikken fører.

     SV og det meste av venstresida har i mange år ønsket seg denne samme utviklingen i Norge, helst i enda større grad. De kan prise seg lykkelig for at det har vært andre partier som har vært villige til å ta belastningen ved å være strenge på dette området, selv under fyrop og rasistrop fra venstresida.

     Det er faktisk de innvandringskritiske som har sørget for at venstresida har et visst handlingsrom for sosiale reformer neste gang de skulle komme til makta i Norge.

     Men vi hører selvfølgelig ingen takk.

     Kun fyrop.

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 01:11 //

      Invandring kan være kostbart i starten, men med tiden jevner dette seg ut. Se på Pakistanere for eksempel. I alle tilfeller er kostnadene vi får for å ta imot folk i nød bagateller mot de summene vi henter inn fra andre folks naturresursr og billig utenlands arbeidskraft.

     • Når du hevder at kostnadene jevner seg ut, så antar du at man har en integreringspolitikk som fungerer, slik at de sosiale og økonomiske forskjellene jevner seg ut på sikt. Dette er høyst usikkert.

      At vi «henter inn» summer fra andre folks naturressurser – vel vi tar del i internasjonal handel og kjøper f.eks kakao fra Nigeria og til gjengjeld sender vi f.eks klippfisk tilbake. Dette er normale relasjoner mellom land som begge parter er tjent med.

      Og om billig utenlandsk arbeidskraft er et gode er vel tvilsomt når det gjelder ufaglært og lavt utdannet arbeidskraft. Det er et gode for eiere av større bedrifter og for middelklassen som får billigere tjenester når de skal pusse opp badet sitt, men det er ikke noe ubetinget gode for arbeidsfolk som får sine lønninger og arbeidsvilkår reduserte. Før kunne en 55 år gammel snekker finne seg en jobb, men nå er det rett ut på trygd, for man finner lett en erstatning.

      Hva totalilteten av arbeidsinnvandringen blir for oss som samfunn er høyst usikkert, da flere som nevnt må ut på trygd og trydgeeksporten til utlandet øker, mens norske ungdommer har gitt opp å utdanne seg i disse fagene. Om unge skoleleie ungdommer blir gående ledige så er dette også en kostnad for samfunnet.

      Når det gjelder utenlandske spesialister med ekspertise som vi ikke har nok av her i landet, så er dette et gode, så på det punktet er vi nok enige.

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-23 kl 15:34 //

      At kostnadene jevner seg ut er ikke høyst usikkert. Jeg brukte Pakistanere som eksempel på dette.

      Kakao mot Klippfiskeksemplet ditt er naivt og billig. Det er en kjent sak at utenlandske AS kjøper opp land og rettigheter fra diktatorer og korupte ledere, bruker underbetalte arbeidere og henter ut enorme verdier i olje, mineraler, gass, eller andre varer. Gjennom diverse handelsavtaler bygger de samtidig ned arbeiderretigheter og vanlige folks mulighet til å motsette seg utnyttelsen. Disse avtalene er på ingen måte retferdige eller likeverdige for begge sider.

      Det du sier om utenlandsk arbeidskraft er ikke ett problem som skal skyldes på innvandrere selv, men på kyniske selskap som utnytter seg av sosial dumping og fagforeningers manglende evne til å organisere arbeiderkamp. De retigheter arbeidere har kjempet til seg i dag er ett resultat av en 200 år lang klassekamp hvor internasjonal solidaritet mellom arbeidere har vært sentralt. Ikke gi fatima skylda for at Thon er en kynisk dritsekk.

      Forøvrig så synes jeg en tidligere artikkel her på RP er relevant for en del av det du sier her: https://radikalportal.no/2016/11/11/om-fenomenet-bullshitjobber/

    • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 01:00 //

     «Mer eller mindre fri innvandring» eksisterer bare inne i hodene til folk som tror på løgner fra ytre høyre.

     Ingen tvinges til å stemme på demagoger. Det er for øvrig Sylvi Listhaug som er minister i en regjering som er den mest EU-vennlige noensinne, og jeg. som de fleste skribentene på Radikal Portal vil ha slutt på EØS-avtalen som sikrer «fri flyt av arbeidskraft» i motsetning til Listhaug, Frp og regjeringa som jobber knallhardt for at det skal ligge til grunn for omtrent alt vi gjør av politikk.

    • Eigentleg skulle me slik du skriv ha teke mot flyktningar frå t.d. Vietnam, då dei har svært lite til felles med vår kultur. Det skulle vært av interesse å få vite kvar flyktningane burde kome frå for at dei skulle ha passa til ditt krav om religiøst, politisk, kulturelt,økonomisk og sossialt.
     Argumenta dine fell på det ein må kunne kalle steingrunn.
     Ikkje lett å forstå kvar du vil hen men du greier å leggje inn eit faen heller og så skuldar du venstresida i norsk politikk for at høgreekstreme grupper kjem til makta i Europa.
     Om du les starten på innlegget til Guri Waalen Borch, vil du finne at det ho kritiserer Listhaug for er hennar reaksjon på artikkelen i New York Times. Og at politikken til regjeringa og partiet FrP vert lagt merkje til. Kan godt være at mange legg merkje til politikken som vert ført. Etter kvart har ein truleg klart å skape eit inntrykk som fortel at Noreg, som i si tid fekk i oppgåve å dele ut Nobel sin fredspris, har endra seg til eit samfunn der berre spesielt invitert kan rekne med å få innreise!

   • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-16 kl 12:38 //

    dersom denne gutten hadde vært en reell flykning, hadde han ikke blitt sendt hjem.

    • Avataralbert49 // 2016-11-16 kl 15:18 //

     Så han er ikke en reell flyktning,men søstera hans er det? Hun får jo bli. Nei,det argumentet ditt er for idiotisk,på nivå med Listhaug sin tommel.

     • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-16 kl 15:22 //

      jeg vet ingenting om denne saken, bortsett fra at han er besluttet kastet ut av Norge. Jeg tror ikke beslutningstagerne har kommet til en slik dom uten gode grunner. Han er definert som en lykkejeger, uten gyldig grunn til å få asyl I Norge. Det må vi akseptere. Synsing I etterkant, uten innsyn I begrunnelsen for avvist Asyl, blir for dumt.

     • Avataralbert49 // 2016-11-16 kl 20:38 //

      Han kom hit som 3-åring..lykkejeger?? Nei,dette er FrP politikk fra ende til annen.

     • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-17 kl 07:24 //

      dersom umyndige barn kommer sammen med foreldrene, må vi vurdere saken basert på foreldrenes situasjon. Jeg tror ikke denne 3åringen satt nede I Afghanistan og la planer om å dra til Norge selv, det var nok foreldrene eller andre som dro ham med. albert49, du er uvanlig surmaget, jeg håper du får en fin dag, og at du klarer å komme gjennom hverdagen, til tross for at du åpenbart synes livet er særdeles utfordrende.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 01:18 //

      Du vet ingenting om saken, men er likevel skråsikker. Det oppsummerer argumentene dine i denne tråden greit.

     • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-17 kl 07:27 //

      jeg er skråsikker på at beslutningstagerne gjør beslutninger ut I fra klare retningslinjer og solide fakta. Jeg har ingen grunn til å sette deres beslutninger I dårlig lys. at systemet fungerer, er absolutt verdt en tommel opp.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 10:44 //

      Så at broren ikke er flyktning, men at søstra er det synes du høres solid ut?

     • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-17 kl 10:49 //

      ja hvorfor ikke ? Jeg har ikke kjennskap til hvilke kriterier som er lagt til grunn men jeg vet at det kan slå forskjellig ut innenfor den enkelte famile. Det er ikke ideelt, jeg mener at det bør gjøres en samlet vurdering for komplette familier, og ikke for umyndige barn isolert. så de som jobber med dette kunne godt justert enkelte kriterier, enig I det.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 10:51 //

      Nå sier du at det er solid for så i neste setning at det ikke er det. Grattis!

     • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-17 kl 10:53 //

      joakim jeg slenger ut noe mens jeg er på job, og har ikke anledning til å redigere for mye. Kanskje du skulle vurdere å få deg en job også ?

     • AvatarGunnar Steine // 2016-11-17 kl 09:12 //

      Nå må du slutte å kritisere Listhaugs politikk. Som sofasitter er det utrolig lett å bedømme den politikken som føres i dag. Hvis du ikke har et alternativt forslag så kan du likeså godt tie.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 10:44 //

      Konstruktivt.

    • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 01:01 //

     “Politics preys on people’s naivety”

     – Bangambiki Habyarimana

   • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-16 kl 15:24 //

    alle barn bør beskyttes fra krig. Men med en ukontrollert overbefolkning, finnes det millioner av barn som trenger beskyttelse. Vi I Norge har hverken råd, eller forpliktelse til å hjelpe alle disse.

    • Skal vi alene hjelpe ALLE disse??? Er vi et så spesielt land?

    • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 01:17 //

     Norge er ikke og vil ikke bli overbefolket. Nok en høyreekstrem fantasi som du bør slutte å tro på.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-17 kl 03:08 //

      Norge ER overbefolket da vi ikke kan fø de menneskene som bor her.. Skulle det skje en naturkatastrofe eller noe annet som gjør at vi ikke kan importere mat og dyr/fiskefor vil det bli hungersnlød.

     • AvatarJohn Atle Vestvik // 2016-11-17 kl 04:55 //

      Ja verden ser kanskje annerledes ut fra romskipet ditt Lyn. Men om du lander på jorda en gang i fremtiden, så vil jeg anbefale deg å lese deg opp på norsk jordbrukspolitikk. Der vil se at den holdningen som dagens regjering viser til folk på flykt også har rammet bønder og deres arbeid for selvforsyningsgraden i Norge. Og rart nok, det ser ut som selvforsyningstanken og bøndenes største politiske fiender er de samme som applauderer at syvåringer utvises til krigsområder. Men du ser nok ikke slikt fra det fjerne stedet du befinner deg i Lyn Gordon.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-17 kl 13:33 //

      Det er omtrent umulig å sette seg skikkelig inn i landbrukspolitikken da den er en jungel av forskjellige interesser(mange motstridende), avtaler og subsidier. Men jeg har røtter til ett småbruk på vestlandet og har hatt sommerjobb på familiegården(som min fetter nå driver(full jobb i tillegg)) i flere sesonger i min ungdom. Har også stemt senterpartiet ved flere valg. Og en ting som er sikkert er at det var like mange om ikke flere nedlagte småbruk og like mye matjord som gikk tapt under den rødgrønne regjeringen..

     • AvatarJohn Atle Vestvik // 2016-11-17 kl 14:33 //

      Den vanskelig tilgjengelige politikken er ikke jordbrukernes verk, den er politikerskapt. og politikken har også vrt sterkt påvirket av andre interesser enn selvforsyningsgraden. Det du ser fra avstand er ikke ovebefolkning men overrepresentasjon av kapitalinteressers manglende selvbeherskelsesevne.

      Selv er jeg oppvokst like utenfor et rikt jordbruksområde. Det området har siden tidlig på 60 tallet blitt nedbygd av bolig og næringsinteresser. Og det er de interessenes neglisjering av fellesskap og levedyktighet som har styrt hele nedbyggingen. Jordvern, som nå endelig har fått sin plass i forvaltningslovverket får ennå ikke politisk støtte om det finnes smutthull og unntaksmuligheter. Ja bortsett fra ubrukelige og ubebyggelige myrområder da. De områdene blir heller kommunenes alibi i forhold til avsatt %vis areal til friluftsområde.

      Slik de korttenkte næringslivsinteressene får ture frem i vårt matfat så sitter vi snart igjen med glansbilde småbruk, omgjort til fritidseiendom til kapitaleiereliten.

      Ja, vi må kanskje gjennom en ny krise for å vekke den politiske forståelse til større selvforsyningsgrad. Men det skal ikke mer enn god regulering mot kapitaleierinteressenes ønsker, og bedre utnyttelse til. Så vil du, også fra langt ute i rommet, se at vi ikke er overbefolket. Vi er kun uten likefordelte rettigheter.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-17 kl 15:12 //

      Det jeg ser «fra rommet» er en klode med ekstrem overbefolkning som på ingen måte er bærekraftig. En klode under enormt press og ifølge WWF kan 2 av 3 dyr/fisk som var her i 1970 være utdødd i 2020. Norge er ikke bedre. Det er ikke bare matjord som er under press. Gammelskog hugges, våtmarks-områder dreneres, nye hyttefelt i fjellet bygges osv. Norge har fått omtrent en million nye innbyggere siden Kyoto-avtalen ble underskrevet. Med ca 10 tonn co2 i gjennomsnitts utslipp pr innbygger i året blir det hundre millioner tonn. Og så klager de «grønne» partiene på at utslippene går opp, mens de samme partiene er de som ivrer mest for å ta inn store antall immigranter. Forstå det den som kan..

      https://www.nrk.no/norge/wwf_-_-to-tredeler-av-verdens-dyr-blir-borte-1.13196627

      https://www.nrk.no/natur/xl/trenger-vi-den-ville-naturen_-1.13107087

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 16:55 //

      Og du klager på manglende selvforsyning mens du forsvarer en som har et uttalt mål og politikk for å bli kvitt store deler av norsk jordbruk. Forstå det den som kan…

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-17 kl 17:02 //

      Gidder ikke svare på dine useriøse påstander. Kom heller med noen kilder på Listhaug sitt mål om å «bli kvitt store deler av norsk jordbruk»

      Har heller ikke forsvart hverken Listhaugs eller FrP’s landbrukspolitikk noen steder.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 17:31 //

      Det er faktisk noen av få ting det partiet er noenlunde ærlige på, så det klarer du sikkert å finne selv.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-17 kl 17:53 //

      Så da er det vel lett å henvise til Listhags mål om å legge ned store deler av Norsk jorbruk?

      Igjen så forsvarer jeg jeg ikke FrP, har aldri stemt dem eller kommer til å gjøre det av mange grunner. Den største er FrP’s privatiserings-iver.
      Det er den helt usaklig sverting og den feilsluttningen at om en støtter ett parti/person i en sak er en automatisk en nesegrus beundrer av alt de gjør jeg tar til motmele mot..

      Ett kjapt google-søk fant jeg ingenting av det du hevder, fant bare noe selvskryt av at kornarealet øker og at de er for økt matproduksjon.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 10:42 //

      Du kan jo spørre Sylvi Listhaug hvorfor hun så på det som en prioritert oppgave å legge ned så mye av landbruket i Norge som mulig hvis det er noe som bekymrer deg.

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 01:24 //

      «…ikke kan fø de menneskene som bor her» ? Hva faen snakker du om ?

     • Kornet vi produserer her til lands er av så dårlig kvalitet at det i stor grad brukes som dyrefor. Kornet i brødet du spiser er importert.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-22 kl 10:42 //

      Hvorfor spør du ikke Sylvi Listhaug om det?

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-23 kl 15:47 //

      Dette høres i beste fall fatalistisk ut og i verste fall konspiratorisk, men i disse klimadager er jeg fristet til å gi deg ett poeng. Dette poenget vil likevel ikke berøre oss som allerede har det bedre en de fleste andre i verden. Det har vært flere tilfeller av hungersnød i vår tid hvor vi ikke ble berørt i det minste og slik vil det komme til å være en stund til er jeg redd. De som kommer tapende, lidende og døende ut av en eventuell supertørke f.eks. kommer til å være de som allerede har minst og ble født i «feil land».

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-21 kl 15:11 //

      Gjett tre ganger..

    • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 01:21 //

     Høyresida oppererer alltid med to tall: Null og alle. Vi kan ikke hjelpe alle hær i Norge, men vi kan hjælp jævlig mange flere. Vi HAR råd, vi ER forpliktet, det handler om politisk og sosial vilje. Sosialt er vi på vei (se bare på den spontane insatsen fra gressrota etter Syria), politisk… vel, regjeringa vill heller slikke Thon oppover ryggen enn å gjøre verden til en trygg en.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-21 kl 16:24 //

      Du kan ikke fulgt mye med.. Om det er noen som opererer med null og alle er det innvandrings-forkjemperne. Som nekter plent og komme med tall for hvor mange de vil hjelpe. Der er det bare å ta imot alle som kommer. Helt til det blir fullt kaos, som i Sverige. De rasjonelle som tenker i stedet for bli revet med av følelser sier f.eks at vi kan hjelpe mange flere i nærområdene. og for å ta Sverige som eksempel igjen, så kunne de dekket hele FN’s budsjett i leirene bare med det de bruker på mindreårige flyktninger.

      Og den politiske viljen er det «fredspartiet» SV som etter grundige overveielser(med noen SMS’er) teppebombet Libya?

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-23 kl 16:02 //

      Jeg er så utrolig lei av at folk som deg Lyn_Gordon (hvis det virkelig er dit navn) til det kjedsommelige argumenterer for å hjelpe folk i sine nærområder når vi for det første gjør dette, for det andre er kapasiteten på infrastruktur og rett og slett plass sprengt til godt over bristepunktet og for det tredje er det slett ikke sikkert at penger man sender til flyktninger i midtøsten vil bli brukt på flyktningene selv, men havner i lomma på korrupte marionetter for vesten. FNs høykommissær for flyktninger har vært helt klar på at «hjelp i nærområdene» linja ikke er tilstrekkelig. Vær nå snille å legge dette liket av et argument i grava. Det begynner å stinke.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-23 kl 17:19 //

      Da får en bygge opp kapasiteten da. Så kan de landene med kapasitet evt. hente flyktninger fra leirene. Det er vanskelig med dagens system da en ikke aner hvor mange som dukker opp uanmeldt. Om ikke FN klarer å dirigere pengene hvor de trengs mest, hvem skal de gjøre det? Også i Norge går massevis til om ikke korrupsjon så til advokater, saksbehandlere, «brakkebaroner» o.l. Penger som kunne blitt brukt direkte til å hjelpe

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-24 kl 12:34 //

      Ja, vi bør bygge ut kapasiteten til å ta imot flere flyktninger. Ja, vi bør hente flere flyktninger fra leirene. Dette er gode forslag Gordon. Du overasker.

     • Du har fått med deg at Sverige bruker mer penger på ensomkommende gutter/menn enn Afganistans nasjonalbudsjett? Hvor absurde er det ikke hvor mye disse beløpene kunne hjulpet i nærområdene og hvor mange flere man kunne hjulpet isteden.

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-25 kl 02:04 //

      Det er feil. De bruker omlag 25 miliarder på enslige mindreårige og Afghanistan har ett årlig budsjett på 65 miliarder. Forøvrig ganske desperat å dra en økonomisk sammenligning mellom et av verdens rikeste land mot et av verdens fattigste.

      Hva jeg synes om «nærområdeargumentet» har jeg skrevet om ovenfor, men jeg kan legge til at dette argumentet også fungerer som ett vikarierende argument for en høyreside som vet at deres egentlige motiver er moralsk og etisk bankrott.

     • Hva kunne ikke disse absurd store summene utrettet for flyktninger i flyktningeleire nærområdene i hevet standard? Etikken din skranter minst like mye senest glimrende beskrevet av Harvard-professor Paul Collier i Exodus. Du representer ikke noe mer venstreside enn meg. Vennligst slutt med de barnslige stigmatiseringsforsøkene.

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-12-01 kl 12:42 //

      Du bare gjentar tidligere dødfødte argumenter. For svar på påstandene dine kan du lese ovenfor.

   • Kriminaliteten har vel gått ned i Norge fordi man har gitt politiet incentiver til å produsere statistikk som viser nedgang. Slik fungerer New Public Management. Dette burde man vite her på Radikal Portal. Dette er jo ABC for venstresida.

    Og om man i tillegg tar med i beregningen at folk ikke gidder å anmelde straffbare forhold lengre, så tror jeg blidet blir noe annerledes. Jeg har selv opplevd flere nære venner som har opplevd grov kriminalitet som har blitt henlagt på under ei uke. En ble svindlet for 50 000 kroner ved posttyveri. Han fikk henleggelsesbrev innen ei uke var gått. Politiet har åpenbart gitt opp å bekjempe alle former for hverdagskriminaliitet og det er folk etterhvert blitt klar over, og det gir seg selvfølgelig utslag i antall anmeldelser.

    Så har vi typer av kriminalitet hvor vi har hatt en klar økning til tross for politiets stadig økende likegyldighet, Og det dreier seg først og fremst om gatekriminalitet som overfallsvoldtekter, knivstikking, gjengvold hvor flere personer mishandler en enkeltperson.

    Alle disse formene for kriminalitet var helt ukjent frem til slutten av 90-tallet når innvandringen for alvor begynte å ta seg opp. Den som dro kniv i et slagsmål eller den som fikk hjelp av kamerater i et slagsmål, eller sparket en som ligger nede, ville bli stemplet som en feiging og en forbryter den gangen, og miste all sosial anseelse.

    Slik er det ikke lenger og disse tendensene har kommet utenfra.

    Og når du sier at kriminaliteten har gått ned, så underslår du også det faktum at innvendrere fortsatt er overrepresenterte på kriminalstatistikken, til dels sterkt ovverrepresenterte, og når det gjelder enkelte land og regioner: ekstremt overrepresenterte. Så selv om kriminalistatistikken har gått ned, ville den altså ha gått enda mer ned om ikke innvandringen sørget for å holde den oppe.

    • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 01:16 //

     Du og dine prøver å male et bile av Norge som et helvete. Når det påpekes at på det området du mener ting blir verre faktisk går bedre tyr du svært tynne forklaringer. Naturligvis er det de som har minst, faller ut av arbeidsmarkedet og diskrimineres på andre måter som også er overrepresentert på kriminalstatistikken, men du later som om at det er en naturlov at disse må havne i en slik situasjon. Men nå har vi altså en regjering som søker å gjøre livene til de som har en ikke-etnisk norsk bakgrunn til et helvete og gjør sitt ytterste til å fremme fordommer, noe som naturligvis har konsekvenser for hvordan folk behandler hverandre utover den diskrimineringen staten står for.

     New public management er noe dritt og at heiegjengen til Sylvi Listhaug selv mener det er jo mildt sagt ironisk. Men NPM klarer ikke å manipulere antall drap i Norge per år. Som du kanskje husker var det en norsk rasist, en person som hadde vært medlem av Frp en tredel av livet sitt, som dro tallen noe voldsomt opp i 2011. han drepte egenhendig flere like mange personer på neon timer som blir drept i Norge på tre år. Vi har flere andre tilfeller av høyresida som tyr til rasistiske og politisk motiverte drap. Hadde disse slappa litt av hadde statistikken sett langt finere ut. Der kan kanskje du ta et ansvar for vi vet jo at blant Sylvi Listhaugs støttespillere kryr det av drapsfantasier. Vi har ikke hatt så få drap i fjor som på 44 år: http://www.aftenposten.no/norge/44-ar-siden-det-var-like-fa-drap-i-Norge-som-i-2015-197600b.htmlhttp://www.aftenposten.no/norge/44-ar-siden-det-var-like-fa-drap-i-Norge-som-i-2015-197600b.html

     • AvatarHarald Grønn // 2016-11-17 kl 11:46 //

      Når du møter folk som bruker Breivik som retorisk slegge i en debatt, vet man at man har med de absolutt jævligste skrotvenstrefolkene å gjøre. Kom igjen Møllersen, du kan synke enda lavere.

   • 55% av Norges befolkning synes Listhaug gjør en god jobb og hun har betydelig støtte fra velgere i de fleste partier. Å hjelpe barn der de er og hindre at barn tvinges ut på farefulle reiser som for mange tusen ender med drukning i Middelhavet er tvert i mot å bry seg. I motsetning til artikkelforfatteren som signaliserer at flere bør komme.

    • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 01:29 //

     Piss ! Å skape trygge ruter gjennom å åpne grensene og videre ta godt imot de som flykter for sine liv er å bry seg. Det du beskriver er egoisme og xenofobi i tynn forkledning.

     • AvatarIgnorance is bliss // 2016-11-24 kl 16:43 //

      Da synes jeg du må svare på en ting. Du som er så «godhjertet» at du er en av de som sannsynligvis er med på å ødelegge landet. Sønnen min på snart 20 hater sånne som deg. Han (jeg er enig med ham) mener dere ødelegger Norge for all fremtid. Tar i fra dem mulighetene for jobb, og det å ha mulighet til å kunne få seg en bolig i fremtiden. men tilbake til spørsmålet mitt. Og det er: Hvor mange millioner skal Norge ta imot? Det er et «utømmelig» hav av av folk der ute som vil til land de vill ha det bedre i. Noen på grunn av nød i egne land, andre fordi de vil ha det bedre. Og hva med de som blir sittende igjen i nød, krig og fattigdom. Er dette rettferdig mot dem?

      PS, du synes ikke det er «egoisme og xenofobi i tynn forkledning» å ta fra Norske barn en skikkelig fremtid, på lik linje med den vi hadde, bare fordi du mener at vi skal ha «åpne grenser»

   • AvatarIgnorance is bliss // 2016-11-17 kl 15:17 //

    Fortsetter vi slik vi holder på er det jo bare å kaste blikket over grensen om man vil vite hva resultatet blir!
    Har backpacket en del i Asia. I India f.eks er det forferdelige syn som møter en hver eneste dag. Millioner på millioner av barn lever i fattigdom, på gata. Men alle som er litt oppegående forstår jo at man ikke kan ta inn alle de til Norge. Det samme gjelder forøvrig resten av verden. Lille Norge kan ikke redde verden!

    • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 16:57 //

     Er det på grunn av innvandringen at det er så mange gatebarn i India? Er det stor innvandring fra India til Norge? Er det noen som har påstått at «lille Norge skal redde resten av verden»? Eller er det slik at stråmannsargumenter er det eneste du har å komme med?

     • AvatarIgnorance is bliss // 2016-11-17 kl 17:31 //

      Det latterligste jeg veit er når såkalt intelligente og oppegående folk GJØR seg dumme
      Stråmannsargumenter. Det er MINE argumenter. kall dem hva du vil!

      Nei det er ikke på grunn av innvandringen at det er så mange gatebarn i India. (Her spiller du idiot! Håper jeg!)
      Ja de fleste som er for «åpne grenser» mener vi skal redde hele verden. Om du ikke mener det, hvor går grensen. Skal vi bare ta inn barn fra Europa? Bare de barna du synes synd på? Hvor setter man grensen?
      Håper på svar på «jeg leker at jeg er en idiot» svarene dine 🙂 Eller kanskje ikke 🙂

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 01:32 //

      Bedre å spille idiot enn å være en.

     • AvatarIgnorance is bliss // 2016-11-21 kl 18:43 //

      Sånn kan man også se det. Men trist / Komisk (Stryk det som ikke passer) når folk man forventer skal være i alle fall litt oppegående viser seg å være på grensen til tilbakestående 🙂 Selvinnsikt kan være noe dritt, når man ikke har det!

     • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-23 kl 16:04 //

      Reflektert.

     • AvatarIgnorance is bliss // 2016-11-24 kl 16:48 //

      Håpløs!

  • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 00:55 //

   For det første er så nært som alle flyktninger som kommer fra Midøsten og Afrika ikke hær av «rent økonomiske» grunner, men fordi det ikke eksisterer et verdig livsgrunnlag i landet de kommer fra eller i de flyktningeleirene som ligger i deres nærområder. Områder som allerede er sprengflylte av 90% av de flyktningene du ikke unner skorpa du kaster. For de fleste dreier det seg om liv eller død. Norge, som ett av verdens desidert rikeste land kan ta imot flerfoldige ganger flere flyktninger til under prisen av hva den sittende regjeringa har delt ut i skatteletelser til de rikeste, uten at verken du eller jeg vil merke dette i det minste på lønsslippen eller gjenom velferden. Immigrantene (som ikke er det samme som flyktninger, men som jeg også ønsker hjertelig velkommen) du sikter til kommer i all hovedsak fra Sverige og Østeuropa og bidrar like mye til verdiskapning som mora di og besteforeldrene dine. Men jeg mistenker at det ikke er disse du vil til livs, er det vel ?

   Våre besteforeldre levde under et AP-styre som til forveksling til dagens AP i det minste kunne minne om sosialisme, våre foreldre surfa på oljebølga. Flyktninger kommer heller ikke hit pga «overbefolkning». Planeten har resurser nok til å brødfø rundt 15 miliarder mennesker, det er fordelinga av disse resursene som er skjeiv og urettferdig. Jeg synes du skal legge den neste «sydenturen» din til Afganistan for selv å se hvor «grunnløse» disse flyktningene er. Husk å ta med deg bacon og sprit.

   • Du viser jo at du ikke har satt deg noe inn i det du skriver om. Syria har feks tredoblet befolkningen sin på femti år uten at det er ressurser for dette. Sør for ekvator i Afrika fødes det over fem barn pr familie i områder som allerede har knappe ressurser. At jorda skal kunne brødfø femten milliarder mennesker som skriker etter stadig mer materielle liv når det allerede er mangel på ressurser allerede i dag i mange områder og hvor hele økosystemer står i fare for å gå under med masseutryddelse av dyre og planteliv som resultat.

    Heldigvis så er tankene du presenterer her så marginale at de knapt kan måles på meningsmålinger. Globalisme er en tilbakelagt utopi.

    • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-12-01 kl 12:44 //

     Skulle vært ett svar her, men det har blitt fjernet pga en feil (fint om RP kunne fiksa det ).

 4. Tenk på alle barna som sulter i Afrika. De har det helt forferdelig. Buuhuu…

  Ja, det er mulig å lage tåredryppende reportasjer om enkeltskjebner. Det vil alltid være noen som har det vondt rundt om i verden.
  Men kom med konkrete forslag til hvordan vi kan gjøre verden til et bedre sted. Det er ikke meningen å høre hjertesløs. Men denne kronikken bidrar med null og niks.

  • Avataralbert49 // 2016-11-16 kl 15:16 //

   Få den merra vekk fra Stortinget….da blir verden et bedre sted!

   • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-17 kl 07:28 //

    fantastisk. du er uvitende, naiv, venstrevridd, sannsynligvis lavt utdannet, og arbeidsledig ?

   • AvatarSverre Skagen // 2016-11-17 kl 07:35 //

    Jøss, du får bruke stemmeseddelen da. eller tenker du mer radikalt ettersom hun faktisk på lovlig vis er valgt inn?
    Merr er vel et kvinnefientlig uttrykk, er det ikke? Føleripolitikk din Hestk…

 5. AvatarHarald Grønn // 2016-11-16 kl 12:10 //

  Guri Waalen Borch får i om ikke annet stilt ut sin godhet her. Ellers bidrar hun med lite.

  • Avataralbert49 // 2016-11-16 kl 15:19 //

   Du bidrar jo med enda mindre,bare sure oppgulp.

   • AvatarHarald Grønn // 2016-11-17 kl 11:54 //

    Slik er det nok for alle noen ganger. Innlegget hennes er prinsippløst og oser av moral. Det fortjener ikke anerkjennende nikk.

 6. AvatarEinar Lund // 2016-11-16 kl 14:44 //

  Synes vi skal hjelpe alle barn og voksne som lider og har det vondt i hjemlandene sine. Vi har penger og god anledning til å hjelpe.. Et forsøk på en bisarr ironi.

  • Avataralbert49 // 2016-11-16 kl 15:21 //

   Vi kan jo ikke ta inn i landet absolutt alle som lider og har det vondt,det er jo noe alle skjønner. Men det finnes en mellomting mellom Mor Teresa og Adolf Hitler.

   • AvatarReidar Magnus Stang // 2016-11-16 kl 21:10 //

    Når noen klarer å trekke Hitler-kortet i denne saken, da melder jeg pass.

    • Avataralbert49 // 2016-11-16 kl 21:13 //

     Men Mor Teresa kortet tenkte du ikke på…sier jo litt om din tenkemåte ja. Dette var for å illustrere to ytterpunkter….men beklager at det lå for høyt for deg da.

     • AvatarSverre Skagen // 2016-11-17 kl 07:45 //

      Tror ikke noe av det du kommer med ligger for høyt for noen. Du trenger ikke å beklage.

 7. Dette er jo sinnelagsetikk på sitt aller verste. Forfatteren klarer bare en tanke i hodet og det er 7 åringens bursdags skuffelse. Og sitt eget eget gode og varme sinnelag i å ta vare på egnes og andre små barn og unne alle barn i verden alt godt. Som om ingen av oss andre vil det samme.

  Ikke et sekund vurderes konsekvensen av at alle som har en tilknytning til riket (søster på 18 år) og kommer fra et området med krig (Afghanistan) skal ha rett på opphold i Norge.

  Konsekvensen av at barnet sendes tilbake er at færre risikerer reisen til Europa og får livet satt på vent i flere år.

  På samme måte må trafikken i Middelhavet fra Libya løses. Flyktningene må ikke settes i land I Italia – men i f.eks. Egypt. Asylsøknaden behandles der og deretter må flyktningestatus vurderes.
  Da vil konsekvensen være at økonomien i smuglingen kollapser og at færre reiser og færre drukner.

  Konsekvensetikk alt sammen. Den etikken brukes hver eneste dag i norsk helsevesen. Hva er galt med det?

  • AvatarLeif Stian Leffi Svendsen // 2016-11-21 kl 01:43 //

   Ja, ikke sant. Mye bedre at barn dør i hjemlandene sine enn i fremmede hav.

 8. AvatarEmilyn Michelle McKenna // 2016-11-16 kl 17:09 //

  Her ser man en klassisk konsekvens av å stemme Frp. Noe må gjøres for å få fjernet dette kyniske mennesket fra den maktposisjonen. Noen forslag? føler meg villig men uviten..

  • AvatarJohn Atle Vestvik // 2016-11-17 kl 05:10 //

   En lov som krevde evne til empati for godkjenning til storting og regjering ville nok gjort seg. Men så var det å få politikere til å lovbestemme at deres viktigse funksjonevene skulle måtte godkjennes psykiatrisk da. De ser nok heller at tinget overbefolkes av mennesker med narsissitiske personlighetsforstyrrelser.

  • AvatarRonny Ellingsen // 2016-11-17 kl 07:29 //

   at du er villig, er alltid en god start.

 9. AvatarRonny moen // 2016-11-17 kl 00:52 //

  Kjekt å se at noen prøver å ødelegge landet som våre fedre og mødre bygget opp.
  Glad jeg ikke er neste generasjon som skal vokse opp med disse feministene og rødgrønne sosialistene.

 10. AvatarRobert Moseby // 2016-11-17 kl 07:37 //

  Migranter som søker asyl og ikke har gyldig grunn til å få dette skal ut.

  Det er så infantilt når man plukker ut de mest tåredryppende enkeltsakene og bruker dette som en rettesnor for hvordan norsk lov skal håndheves.

  Det må være lov å forvente at voksne folk bruker hodet og ikke lar seg overkjøre av følelser i slike saker.
  Vi kan ikke ha et lovverk basert på følelser.

  Det som er makabert, som artikkelforfatter sier på slutten, er at enkelte faktisk mener det er greit at mennesker kommer til landet vårt på falske premisser og tar med seg et spedbarn eller føder et her som en garanti for å ikke bli kastet ut om løgn avsløres eller grunnlaget for asyl på en eller annen måte frafaller.

  Mennesket med så dårlig impulskontroll og mangel på realitetsforståelse bør ikke ha stillinger som påvirker samfunnsstruktur og nasjonal fremtid.

  Asylbestemmelsene er laget for de som virkelig behøver beskyttelse, ikke for de som er flinkest til å lyve eller ikke trenger slik beskyttelse.

 11. AvatarNils Petter Mikkelsen // 2016-11-17 kl 07:44 //

  Kjære Guri Waalen Borch, som har mastergrad i Peace and Conflict Transformation ved Universitetet i Tromsø og er leder for Alna SV. Betalt hjemreise til sitt hjemland er ikke deportasjon. En deportasjon er forvise til fjerntliggende sted med innskrenkelse av frihet. Du som en tro politisk fosterdatter av Stalin bør kanskje lese deg litt opp, og du kan starte med søkeordet Gulag.

 12. Avatarjohn smith // 2016-11-17 kl 11:00 //

  Prøver du å si at Afghanistan er utrygt bare fordi det ikke er norge? Høres veldig rasistisk ut syntes du ikke?

 13. AvatarRonny moen // 2016-11-17 kl 16:00 //

  Norsk snillisme på sitt beste.Vi skal jo fedde hele verden

  • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 16:58 //

   Skal vi det? Hvem har sagt det (bortsett fra ytre høyre som gjentar det til det kjedsommelige)?

   • AvatarRonny moen // 2016-11-17 kl 18:20 //

    Hadde det vært opp til venstrevridde som deg,hadde vi vært 10 millioner mennesker i Norge nå,og 60 prosent arbeidsledige.
    Og oljefondet hadde vært tomt.

    • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 20:14 //

     Du må ha det morsomt i din lille fantasiverden. I den virkelige verden vet vi at Carl I Hagen ville selge norsk sokkel for 10 milliarder. Hadde Frp fått viljen sin hadde vi ikke hatt noe oljefond. Det er kanskje derfor de er så ivrige på å bruke det hele opp på så kort tid som mulig. Kjipt at det bare er de rikeste som skal få nyte godt av tømmingen.

     • AvatarRonny moen // 2016-11-17 kl 21:14 //

      Tullprat,Stottenberg og AP som har ødelagt nok med å sende penger ut av landet i forrige regjering.
      FRP bruker i det minste penger på Norge,ikke sender de ut av landet.
      Har hatt nok månelandinger der i gården.
      De rikeste skaper også mest arbeidsplasser,men en kommunist som deg klarer vel ikke å se godene i det.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-17 kl 22:43 //

      Denne regjeringa har jo fortsatt å gi penger til Clintons, helt til hun tapte riktignok. Å gi fellesskapets penger til søkkrike skattesnyltere er ikke «å bruke penger på Norge». Du er kanskje klar over at vi har hatt økende arbeidsløshet i under Høyre/Frp? At vi har hatt reallønnsnedgang på første gang på en liten evighet? At flere er i ufrivillig deltid? At flere er i midlertidige stillinger? Det er det de har ønsket og det er det de har fått. Det burde ingen sette pris på unntatt de som suger penger ut av dette. Det er det Høyres og Frps sponsorer som gjør. Og så ler de når folk som deg forsvarer det.

     • AvatarRonny moen // 2016-11-19 kl 06:47 //

      Bra du følger ned i timen,du er kanskje klar over at flesteparten arbeidsledige er i fra offshore næringen i disse dager?Og det har ingenting med dagen regjering å gjøre,men dagens oljepris.
      Danmark har gitt skattelette til Ap møller og maersk,hvorfor,fordi han han har over 20000 ansatte.Hvor tror du de skattepengene går tilbake til,jo den danske stat.
      Prøv å ikke tenke så sosialistisk,men heller se hva verdiskapning som kommer tilbake..
      Clintons såkalte fond,er vel heller penger rett i lommen på de rette vedkommende,det er jo fint for Stoltenberg,slik at han kan nyte sin dager som generalsekretær i Nato med sin pengestøttte til clinton,kjøpt og betalt for norske skattepenger.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-19 kl 12:41 //

      Fint at du angriper Norge støtte til Clinton, men du skjønner vel at du framstår som en hykler når du kun kritiserer de rødgrønne for å gjøre det?

      Flesteparten av de arbeidsløse er ikke fra offshore. Sjekk fakta får du uttaler deg.

      Kan ikke du gi pengene dine til rikfolk så får du kanskje arbeid? Resten av oss har annet å bruke grunkene på.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-19 kl 13:08 //

      Misunnelsen er tydeligvis sterk hos noen… Og kunnskapen desto svak. For det første er det ingen som «får» penger. Når en har prosentsats på skatt så sparer de som tjener mye mest, det er noe enhver burde forstå. Og så gjøres det noe med ett urettferdig system. Synes du det er greit at utenlandske eiere skal komme bedre ut enn Norske?

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-19 kl 14:57 //

      Forståelsen på høyresida over at det ikke er alle som ønsker å utnytte andre mennesker synes å være fraværende. Rettferdighetssansen er imidlertid slik den alltid har vært: At rike får milliarder i skattelette samtidig som at velferdsstaten raseres er gulle godt. Det er ikke jeg som har ivret for at utenlandsk kapital skal ha frie tøyler i Norge. Det er det høyresida som har stått for.

      De fleste er arbeidsløse på grunn av ei elendig regjering. Elendig for folk flest riktignok, ikke for milliardærene som kjøpte de inn i posisjon. De synes bare det er fint med høy arbeidsløshet.

      Du gjør sannelig en durabelig jobb for å forsvare Frps politikk.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-19 kl 16:21 //

      Jeg forsvarer en rettferdig skattepolitikk uavhengig av hvor den kommer fra. At du og likesinnede ikke vil ha noen Norske som kan investere i Norge fordi gud forby de kan tjene mer enn andre. Det har forøvrig aldri blitt flere fattige i Norge enn mens SV satt i regjering.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-19 kl 17:36 //

      Gjeeeesp. Du forsvarer de som vil ha fri flyt av kapital og arbeidskra og så er det argumentet ditt.

      Det blir flere fattige i Norge nå enn da SV satt i regjering.

     • AvatarLyn_Gordon // 2016-11-19 kl 17:58 //

      Gjeeesp tilbake. Du støtter de som vil ha ett urettferdig system og diskriminere Nordmenn for utenlands storkapital.

     • AvatarRonny moen // 2016-11-19 kl 14:18 //

      Tullpreik,du som bor på østlandet vet vel lite om det som skjer utenfor sinsenkrysset.
      At oljeprisen har falt så mye har satt sitt preg på offshorenæringen og ringvirkiningene av dette er høy arbeidsldighet.
      Tror du skal sjekke dine fakta heller.
      http://offshore.no/sak/267629_25-000-arbeidsplasser-er-borte.
      De rødgrønne er kjent for å gi bort i øst og i vest til eget personlig gevinst.
      Og nå de får toppjobber i utlandet skal de ikke betale skatt,snakker meg om hyklere.
      Pengene til de rike kommer tilbake i arbeidsplasser som igjen gir verdiskapning i form av skatter og avgifter.
      Skal vi tenke slik du gjør,blir Norge en vernet bedrift til slutt.

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-19 kl 15:00 //

      Du sa at «flesteparten arbeidsledige er i fra offshore næringen». Det innrømmer du nå selv at er feil. Det er jo et visst framskritt.

      Samtidig motsier du ikke at du driver med et hykleri, bare påstår at noen andre også gjør det. Hykleriet fortsetter.

      Det er ingen empiri som tyder på at det kommer arbeidsplasser ut av å gi rike folk penger.

      Det eneste du har hatt rett i er hvor jeg bor. Men selv det klarer du å ødelegge ved å krydre det hele med fordommer. Grattis!

     • AvatarRonny moen // 2016-11-20 kl 10:12 //

      Gud hjelpe meg hvor treg går det an å bli.
      Så 40000-50000 arbeidsledige i fra offshore næringen,det utgjør faktisk en ganske stor gruppe,vist denne gruppen hadde vært i arbeid,hadde arbeidsledigheten vært mindre da,kanskje?kanskje halvert?
      Men sikkert ikke i fra fra din sosialistiske verden.
      Kan heller diskuterer med veggen her,får akkurat samme svaret.
      Så begynner man å skylde på fordommer,joda,virkeligheten og sannheten det er farlig å høre,vi som har levd en stund,vet det godt.
      Når du begynner å bli voksen å kommer deg ut i verden,gutten min,og kommer deg utenfor sinsenkrysset så skal du se hvordan ting egentlig fungerer i den store verden.
      Vennlig hilsen

      Sjøkaptein med 25 års fartstid

     • AvatarJoakim Moellersen // 2016-11-20 kl 21:32 //

      Du sa at «flesteparten arbeidsledige er i fra offshore næringen». Det
      innrømmer du nå for andre gang at er feil selv om du ikke vil si det eksplisitt.

 14. AvatarCartmenez // 2016-11-18 kl 00:55 //

  Saken er jo bisarr og et dårlig eksempel på streng innvandrings politikk. Søstra får altså bli i Norge fordi hun kom først og dermed har vært her lengre enn resten av familien og fått tilknytning til Norge mens broren som har vært her over halve hans liv får ikke bli (med familien) fordi hans tilknytning ikke er sterk nok. Saken viser jo bare til hvor bissart systemet er satt opp.

  Streng innvandringspolitikk er greit men denne saken viser jo bare hvor rigid systemet er…

  Skal Listhaug vise til noe så får det jo heller være saker der de kriminelle flyktningene evt blir sent ut. Det er da en sak langt de fleste kan støtte.

Kommentarfeltet er lukket.