Fakta om fitta

Foto: Christian Mayrhofer

Jeg vil flytte fokus fra hvordan musa ser ut til hvor fantastisk den fungerer. Den er en fantastisk del av kroppen vår, og noe vi bør være stolte av uansett utseende!

Loni Bjerkholt-Pedersen
Om Loni Bjerkholt-Pedersen (30 artikler)
Loni Bjerkholt-Pedersen er bosatt i Larvik. Hun har en bachelorgrad i idrettsvitenskap og er på fritiden skribent og blogger.

Kvinner operer underlivet sitt for å se «vakrere» ut. Kvinner i pornoindustrien har små og symmetriske kjønnslepper, noe som gjør at flere vanlige kvinner skammer seg over eget underliv og faktisk legger seg under kniven. «Joda, men de må få velge som de vil», sier noen. Neida, hadde de ikke hatt et press på seg – en formening om hva som er «pent» og «riktig» – ville de aldri kjent på skammen og heller aldri operert seg, svarer jeg.

Jeg vil derfor være med på å forsøke å flytte fokus fra hvordan musa ser ut til hvor fantastisk den fungerer. Lysthuset, kusa, skattekista; er en fantastisk del av kroppen vår, og noe vi bør være stolte av uansett utseende!

1. Lukt og smak
Ja, kvinners underliv lukter og smaker. Godt til og med, hvis du spør partneren din.

2. Orgasme
En gjennomsnittlig kvinnelig orgasme varer i 8 – 10 sekunder, og noen hevder at det at er mulig for noen kvinner å ha opp til 100 orgasmer på en time. Ikke det at dette er noe å strebe etter, men vis meg en mann som får til det samme?

3. Klitoris
Klitten er ikke bare en liten ert. Det vi ser med det blotte øyet er bare en bitteliten del av et større organ, et organ som er til for nytelse. Så la deg selv få lov til å nyte, selv om du har skeive, store, små, lyse eller mørke kjønnslepper.

4. Jomfruhinna finnes ikke
Nei, det finnes ingen heldekkende hinne i skjeden vår, verken før eller etter at man debuterer seksuelt. Det som derimot finnes, er en såkalt skjedekrans som finnes rett innenfor skjedeåpningen; en «krans» av delvis elastisk bindevev:

5. Store kjønnslepper er vanligst
Det er faktisk vanligere med store kjønnslepper enn små; altså at en større prosentandel av kvinner flest har store kjønnslepper enn motsatt. Så hvorfor skal i all verden strebe etter å ha noe som er «unormalt?»

6. Fordel med lange kjønnslepper
Lange indre kjønnslepper gjør faktisk at du lettere kan oppnå orgasme, og du kan få ekstra stimuli ved samleie. Så kanskje vi kortleppede egentlig har en hel del å misunne våre langleppende medsøstre for?

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.