Her ligger jeg og spyr, Torbjørn Røe Isaksen!

wikimedia.org

Her ligger jeg da, Torbjørn Røe Isaksen. Med spy-syken, feber og vondt i magen. Klarer du å tenke deg frem til hvorfor? Nei, du gjør vel ikke det? For du tenkte vel ikke på konsekvensene av å innføre en 10% fraværgrense.

Esin Dilara Ciftci
Om Esin Dilara Ciftci (1 artikler)
Esin er ei 17 år gammel jente som opprinnelig kommer fra Sandnes men som nå bor i Mandal. Her går hun på skole og drømmer om å bli advokat.
Du skjønner det Torbjørn, det er ikke alle som har penger til å betale 200-400kr for en legetime. Jo Torbjørn, alle som er 16 og over må betale for å gå til legen. Hadde du glemt det, Torbjørn? Og Torbjørn, vi som har penger til å gå til legen har likevel ikke mulighet til å dra til legen for å få legeerklæring. Kan du gjette hvorfor? Fordi legene har ikke tid! Fordi du har sendt alle videregående elever som har vondt en eller annen plass i kroppen, rett til legekontoret du! Hva med de som faktisk trenger de legetimene, mye mer, Torbjørn? Fortell meg da, Torbjørn! For vet du hva som har skjedd nå?

Nå går folk på skolen med spysyken, feber, og smittsomme tilstander. Du klarer vel å gjette hva som har skjedd nå? Vi blir smittet. Mange av oss. Og vet du hva? Vi må fortsatt gå på skolen og smitte enda flere personer. Og vet du hva? Det vil ikke stoppe, fordi noen har ikke penger til en legetime mens andre får ikke tilgang til en legetime fordi legen ikke har tid. Og forresten, legen vil ikke ha deg på legekontoret om du har spysyken. Dette burde vel du visst, kunnskapminister? Og ja du, kanskje dere kan innføre stipend til ungdom igjen? Så får flere råd til å dra til legen hver gang de er i dårlig form, sånn som dere krever.

LES OGSÅ: Vi er klare til omkamp om fraværsgrensa 

Misbruk av tillit
Torbjørn, det er greit at du ikke stoler på oss ungdommer når det kommer til fravær. Fordi mange av oss har skuffet og misbrukt tilliten dere en gang hadde til oss. Vær så snill, kan du ikke stole på foreldrene våre, i det minste? Tror du min mamma hadde skrevet en lapp til læreren om at jeg var syk, når jeg ikke er det? Tror du at du ønsker min fremtid det beste, mer enn min egen mamma gjør? Om en lapp fra en foreldre er god nok fra 1 klasse til 10 klasse, så kan jeg søren meg banne på at den lappen er like troverdig 2 måneder etter 10 klasse er over, når videregående begynner!

Jeg vil lære jeg, Torbjørn. Jeg skal bli advokat. Jeg elsker skole. Men jeg får ikke lært noe, for nå sitter jeg på skolen med vondt i hodet, mens kroppen kaldsvetter og magen skyter opp alt jeg har spist. Det gjør at jeg ikke klarer å konsentrere meg på skolen, det gjør at jeg fryser på skolen og det gjør at jeg ikke klarer å spise noe frokost før skolen det, Torbjørn. Takk skal du faen meg ha!

LES OGSÅ: Ja til studielønn og organisering av studenter 

Å skyve problemet under gullteppet
Da du ville minske på skulking så gjorde du en feil. Jeg forstår prinsippet, og jeg forstår at skulking er ett problem. Jeg VET at de fleste forstår problemet her og forstår prinsippet og poenget med 10% regelen, men du prøvde ikke å finne ut av selve problemet! Du prøvde ikke å finne ut av dette her du: Hvorfor vil ikke folk på skolen? Hva gjør at folk skulker?

Istedet så tok du ett valg om å skyve selve problemet til skulking, under det forbanna gullteppet du står på! Du prøvde ikke å fikse selve problemet du, du innførte en regel som nå gir mer konsekvenser enn fordeler. Vi vil ha problemet løst på en skikkelig måte, vi vil ha vekk grunnen til at ungdommen skulker!

Hilsen en syk videregående elev som i morgen må gå på skolen fordi hun ikke kan få legetime fordi legene ikke har tid, og hilsen ca resten av klassen min hvor 50% har feber, hoster og har vondt.

PS: urettferdigheten over de som sliter psykisk trenger jeg vel ikke å gå inn på, for jeg håper inderlig at Norges ungdommer har klart å få deg til å forstå at dette er meget urettferdig for de som sliter med mer enn spy-syken.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.