Tiltalt for palestinske flagg – Celtic-fans svarer med å samle inn 1,5 mill til Palestina

Palestinske flagg på fotballkamp. Foto: Nasya Bahfen

UEFA kan bøtlegge Celtic fordi tilhengere hadde med seg palestinske flagg på tribunen. Israelsk politi truet med fengsel ved gjentakelse. Svaret fra de skotske fotballsupporterne er mer solidaritet.

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Kristian Bredal Larsen

Bilder av Celtic-fans som viftet med palestinske flagg i kampen mot det israelske laget Hapoel Be’er Sheva 17. august gikk verden rundt. UEFA, det europeiske fotballforbundet, truer klubben med en bot på 15.000 pund og viser til et regel som forbyr ytringer som ikke er passende på sportsarrangement, spesielt politiske, ideologiske, religiøse, støtende eller provoserende.

Celticfansen svarte med kampanjen #matchthefineforpalestine på Gofundme, som så langt har samlet inn drøyt 140.000 pund, over 1,5 millioner kroner. Pengene går til «Medical Aid for Palestinians» og sports- og kultursenteret Lajee i flyktningeleiren Aida. Celtic.fansen har samarbeidet med Lajeesenteret i seks år som nå har laget en takkevideoen som kan sees under.

Talsperson for det israelske politiet hadde sagt at forsøk på å vifte med det Palestinske flagget i returoppgjøret i går ikke ville bli tolerert, ifølge The Guardian. Palestinske flagg kvar ikke tillatt på stadion og sikkerhetstiltak ble iverksatt, ett av disse var potensielle arrestasjoner. Det hevdes at Palestinske flagg er en provokasjon og at et idrettsarrangement ikke er en anledning for å ytre seg politisk.

Tiltalen mot Celtic avgjøres av UEFA 22. september. Den skotske klubben vant oppgjøret i Glascow 5-2 og selv om de tapte returoppgjøret i Israel 0-2 er det de som går videre til gruppespillet i Mesterligaen.

https://www.youtube.com/watch?v=Zdm09DOieHc

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Tiltalt for palestinske flagg – Celtic-fans svarer med å samle inn 1,5 mill til Palestina

  1. AvatarBjarte Hein // 2016-08-24 kl 21:14 //

    Irske?

Kommentarfeltet er lukket.