Jeg kjenner på en overveldende avmakt

Jeg har ikke anmeldt, og det gjør meg kvalm å innrømme det. Jeg skulle ønske jeg ikke på forhånd kjente til statistikken. 

anonym
Om anonym (35 artikler)
Denne skribenten har, i samråd med Radikal Portal, valgt å være anonym.

Jeg var i et forhold med en mann som grovt mishandlet meg fysisk, seksuelt og psykisk. Dette forholdet og ettervirkningene av det har ødelagt hele mitt liv.

Jeg har ikke anmeldt, og det gjør meg kvalm å innrømme det. Jeg skulle ønske jeg ikke på forhånd kjente til statistikken. Jeg skulle ønske jeg ikke visste hvilken påkjenning for en allerede nedbrutt psyke anmeldings- og rettsprosessen er. Jeg skulle ønske jeg hadde tiltro til politi og dommere, jeg skulle ønske jeg ikke tvilte på at systemet var på min side, for da ville jeg ha anmeldt.

Nå har jeg i stedet ikke bare skyldfølelse over selve overgrepene, men i tillegg over at jeg ikke har orket å «gjøre det riktige»; å anmelde. I tillegg til følelsen av at det var min feil at jeg ble mishandlet i et forhold jeg ikke klarte å komme meg ut av, føler jeg et stort ansvar over at mannen som gjorde dette fortsatt går fri og har funnet et nytt offer.

Sjokket over den måten mange «helt vanlige» menn (og kulturen de skaper) beskytter hverandre på var stort, men sjokket over og frykten om at jeg ikke kan være trygg i rettens hender er større. Jeg kjenner på en overveldende avmakt.

Jeg verken vil eller klarer å skrive mer eller bedre om dette nå. Jeg er redd jeg aldri kommer til å føle meg trygg nok til å gjøre noe mer enn dette, så takk for muligheten til å få vevd min historie inn i skammens store lappeteppe.

Kvinne

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Jeg kjenner på en overveldende avmakt

  1. At «helt vanlige menn» beskytter hverandre er ikke min oppfattelse. Tvert i mot så ser de fleste menn på voldtekt som noe av det ynkeligste man kan foreta seg. Skal man i det hele tatt generalisere så er vel heller noen kvinner kvinners verste fiende. Noe som viste seg i den omtalte rettsaken.

Kommentarfeltet er lukket.