Voldtekt?

Jeg husker ikke om jeg gråt, jeg var en tøff liten jente og fikk mye skryt hjemme for at jeg ikke gråt, eller sladret...

anonym
Om anonym (35 artikler)
Denne skribenten har, i samråd med Radikal Portal, valgt å være anonym.

Teksten inneholder triggere for overgrepsofre. Vil du ha hjelp eller kjenner du noen som trenger det etter en lignende hendelse kan du ringe landsdekkene telefon for incest og seksuelt misbrukte og deres pårørende: 800 57 000.

Første gangen var jeg tre, eller kanskje fire. Vi var med min storesøsters venner nede i skogen, og jeg måtte kle meg naken og suge på tissen til guttene. Husker at det ikke var så ille med ham som var ca. på min alder, men de store guttene på ti-tolv år smakte fryktelig og den ene tisset i munnen min (trodde jeg). Jeg husker ikke om jeg gråt, jeg var en tøff liten jente og fikk mye skryt hjemme for at jeg ikke gråt, eller sladret…

Senere ble det ubehagelig å være alene med min søster. Hun var seks år eldre og da jeg var sju til ti ville hun fange meg, kle oss nakne, holde meg hardt fast over seg og gni venusberget sitt mot mitt i noe som virket som timer. Det gjorde vondt, spesielt siden hun hadde fått hår og gned veldig intenst. I perioder ble huden min nesten skrellet av. Men det var utenkelig å snakke med noen om noe slikt, og dessuten var jeg faktisk ingen sladrehank…

På en av mine første fester som trettenåring ble jeg selvfølgelig full. Da jeg kom ut fra toalettet ute i gangen sto den kjempekule gutten som bodde i leiligheten og ventet. Han dyttet meg tilbake inn på toalettet, snudde meg rundt, dro ned buksa mi og knullet meg helt enkelt der på do. Jeg var drita og mest redd noen skulle oppdage oss. Jeg visste klart at dette ville jeg ikke, men tror faktisk ikke jeg sa det engang. Da han var ferdig gikk han bare. Jeg ble ikke sint, bare lei meg og sur. Gikk fem kilometer hjem midt på vinteren uten yttertøy og sko.

Jeg har aldri følt meg voldtatt. Jeg har husket dette som ‘hendelser’ uten felles referanser og uten å sette det i sammenheng med et sexliv som ikke ga meg noen glede før langt ut i voksen alder. Jeg er fortsatt ikke sikker, hverken på om begrepet ‘voldtekt’ kan brukes om dette, eller om det har preget meg på noen måte.

Faktisk har jeg (tross psykologers hint om at jeg ‘ligner en som er utsatt for overgrep’) ikke sett på dette som problematisk på noen måte, før jeg leste denne lille teksten i dag:

«Mange unge forteller ikke om overgrep

Av dem som var under 13 år da de hadde seksuell kontakt med noen som var minst fem år eldre, oppga en av fire at de ikke fortalte det til noen før denne undersøkelsen.»

Den satt som en stein i magen.

Kvinne noen og førti.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned