Epost-lekkasjer viser at det Demokratiske partiet motarbeidet Bernie Sanders

Foto: Wikimedia Commons

Partitopper fra Demokratene jobbet i hemmelighet mot venstrekandidaten Bernie Sanders i nominasjonsvalget.

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Kristian Larsen Bredal

Wikileaks har publisert en database med 20.000 eposter og dokumenter som viser at personer høyt oppe i det Demokratiske partiet motarbeidet Bernie Sanders kampanje for å bli partiets presidentkandidat. I lengre tid har Wikileaks annonsert at de vil slippe eposter mottatt fra hakkeren Guccifer 2.0.

Sanders’ tilhengere har lenge ment at det Demokratiske partiet saboterte for hans kandidatur. Partiets formann Debbie Wasserman Schultz, som ledet Clintons kampanje mot Obama i 2008, har gjentatte ganger benektet dette og insistert på at partiet er nøytralt. Nøytralitet i nominasjonskampen er nedfelt i partiets eget regelverk, men er ikke et krav i amerikansk lovgivning.

LES OGSÅ: Bernie Sanders sin klassekamp – ein sosialisme for fattige amerikanarar

Ville bruke religion
Blant de avslørende epostene som så langt har dukket opp diskuteres det hvordan Sanders’ religion kan brukes mot ham, og forslag fra partiets pressesekretærer om å fremstille Sanders kampanje som uorganisert. Epostene gir også et unikt innblikk i hvordan samarbeidet med mellom det Demokratiske partiet og pressen fungerer. Mika Brezinski på programmet «Morning Joe» var en av få nyhetsankerne på tv som var kritisk til Debbie Wasserman Schultz’ lederegenskaper. Dette provoserte Schultz så mye at hun ville kontakte konserndirektør i MSNBC Phil Griffin for å få henne til å be om unnskyldning.  I en annen epost kontakter hun Chuck Todd, som leder programmet «Meet the press», for å ta opp samme problemstilling.

Wikileaks melder at de vil fortsette å publisere eposter frem mot Demokratenes landsmøte den  25. juli.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned