Jeg strekker ut en hånd

Foto: Pablo

Jeg velger å strekke ut en hånd, ikke bare til kristne og jøder, men til alle mennesker. For det er det vi først og fremst er.

Arslan Younus
Om Arslan Younus (2 artikler)
Arslan Younus er en mossing som flyttet til Norge som 2-åring. Helt siden ungdomstiden har han diskutert rasisme, innvandring og integrering.

I mange hundre år har det vært store konflikter mellom kristne, jøder og muslimer. De verste konfliktene startet kanskje med korstogene, men så fortsatte de med utvidelsen av kalifatet, kolonisering, og nå i moderne tid Israel-Palestina-konflikten, krigen mot terror og selvmordsbombing. Noen ganger kan det se ut som ting bare blir verre, men mange ganger ser man at folk er lei av all krigingen. Muslimer, kristne og jøder har jo tross alt ikke så ulike religioner som flere av oss tror. For meg som muslim er andre muslimer mine søsken i troen, mens kristne og jøder er som mine søskenbarn i den samme troen. Dem de følger er noen av de viktigste profetene i min tro. Derfor er det kanskje på tide at vi prøver å utvikle oss vekk fra den voldelige historien vår, og strever mot en fredeligere fremtid. Hvis ikke for oss selv, så kanskje for våre barns skyld. Jeg vil at min to år gamle datter skal vokse opp i en fredeligere verden enn den jeg vokste opp i.

LES OGSÅ om fredsarbeid: Oslo slutter seg til internasjonalt fredsnettverk

Når det er sagt, så er mange mennesker hverken muslimer, kristne eller jøder. Over halvparten av verdens befolkning tilhører ingen av disse religionene. Noen følger andre religioner, mens andre ikke tror på Gud eller religioner i det hele tatt. Hva med alle disse menneskene? Hva er de for meg? Her vil jeg sitere et av de helligste menneskene for muslimer, svigersønnen til profet Mohammad, Ali. Han sa noe som «Det finnes to typer mennesker i verden, de er enten dine brødre i troen, eller dine like i menneskeheten». Med dette sitatet som inspirasjon velger jeg å strekke ut en hånd, ikke bare til kristne og jøder, men til alle mennesker. For det er det vi først og fremst er. Uansett hva vi har valgt å tro på eller ikke tro på, så er vi mennesker, mennesker som deler den samme verden.

Jeg håper så mange som mulig vil ta imot denne hånden min, så vi kan leve side om side som gode naboer og venner. Mange av oss gjør det allerede, men det er fortsatt altfor mange som ikke gjør det. De kjenner hverandre ikke, og har derfor fordommer mot hverandre, noe som gjør at de enten misliker hverandre, eller er redde. Med denne hånden min håper jeg at vi kan bli kvitt noen av fordommene våre, slik at vi kommer nærmere hverandre.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.