Politiet angrep tilfeldige forbipasserende i Christiania

Stillbilde fra video av Christiania Dokumentar

I nok et tilfelle av politiovergrep i Christiania angriper politiet tilskuere og tilfeldige forbipasserende. En journalist ble slått til blods i angrepet som ble fanget på film.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Eivind E. Dahl

En arrestasjon i Christianias Pusherstreet, av to personer mistenkt for hasjhandel, endte med at politiet stormet og banket tilfeldige tilskuere og forbipasserende. Hendelsen skjedde torsdag rundt klokken 11, ifølge Modkraft. Arrestasjonen, som ble utført av aggressive politibetjenter fra politihøyskolen, ble møtt med motstand og tilrop. Ifølge politibetjentene også stenkasting.

Da politiet skulle forlate området med de to anholdte personene, endte de med å storme og banke opp tilfeldige tilskuere og forbipasserende. En journalist fra CA-DOK (Christianias dokumentargruppe) ble slått til blods, og ble siden hentet av sykebil. Hendelsen ble fanget på video, blant annet av journalisten som ble banket opp.

Video fra hendelsene (OBS! sterke bilder):

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti skal nylig ha oppfordret politiet til å legge ressurser i å få slutt på hasjhandelen i Christiania. Dette har skapt reaksjoner fra danske Venstre.

Angrepet må ses i sammenheng med en rekke tilfeller av politivold i Christiania. Nylig ble en politibetjent siktet for vold etter bruk av pepperspray mot en anholdt person i den okkuperte bydelen.

Christianias dokumentargruppe har tidligere anmeldt politiet for det de mener er systematisk politivold.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned