Den Tyrkisk Islamske Union i Norge sprer hatbudskap

Den Tyrkisk Islamske Union har hyllet president Erdogan og sendt truende og hatske meldinger på sin Twitter-konto.

Oppfordring til drap, religiøst og rasistisk hat samt hyllester av den stadig mer autoritære presidenten i Tyrkia er blant det man finner på den religiøse gruppas twitterkonto.

Forfatteren ønsket anonymitet av sikkerhetshensyn.

Mens norsk media fortsatt er opptatt av en imams støtte til en islamistisk drapsmann i Pakistan, har en helt annen aktør utfoldt seg i nabolaget til Oslo-moskeen Jamaat E-Ahle-Sunnat. Den Tyrkisk Islamske Unions offisielle Twitter-konto fanger oppmerksomheten til sine følgere med hatefulle meldinger. En gjennomgang av over 1000 tweets gir inntrykk av et rasistisk og religiøst hat mot folk og religioner utenfor islam. Foreningen agerer som president Erdogan og hans regjeringspartis propaganda-organ, kaller flere stater for mordere og promoterer til og med religiøse massakrer.

USA og Russland får skylda for terrorisme i Tyrkia
Tweeten under ble postet av unionen etter eksplosjonen i Ankara, som drepte 38 mennesker den 13. mars i år.

blaming USA and Russia for terrorism

«De ansvarlige for angrepet er USA og Russland… In kampen mot ISIS’ navn blir våpen og militær trening gitt til terroristene…»

killer israel 2

“Vi har ikke glemt morderen Israel. Er de uskyldige, unge menneskene som støtter Gulen-bevegelsen klar over slikt barbari?»

Gülen-bevegelsen er en internasjonal og sosial bevegelse ledet av den tyrkiske islamske lærde og predikant, Fethullah Gülen. Helt siden de første dagene under Erdogans ledelse, har Gülen støttet regjeringspartiet AKP. De siste par årene har imidlertid Erdogan-tilhengere og medlemmer av Gülen-bevegelsen ligget i konflikt.

Massakre på kinesere obligatorisk
“Hvordan kan man forvente nåde fra det kinesiske folk som spiser aper og hunder? Massakre på slike folkemord er religiøst obligatorisk…”

Killing Chinese who eat monkey and dog is religiously obligatory

Tweeten må ses i lys av at tyrkere føler et nært historiske og religiøst slektskap med Uighur-folket i Xinjiang. Hundrevis av tyrkiske Uighur-folk ble drept og torturert av Kina i 2014. Enorme anti-kinesiske demonstrasjoner fulgte i Tyrkia.

«De fordømte jødene» og hyllest av religiøs død
doomed jews

“Søndagsunderholdning av de fordømte Jødene…”

Tweeten over linker til en YouTube-video av israelere som underholdes av bombingen av Gaza. Disse bildene ble også publisert av New York Times i juli 2014.

martyrs son becomes a martyr

“Sønnen av en martyr blir martyr, og sønnen av en forræder blir forræder. Disse forræderne forrådte in sin tid ottomanerne.” (ottomanere er det gamle navnet på tyrkere).

«Sønnen av en martyr blir martyr» er et provokativt ordtak som hyller død for religionens skyld. Dette uttrykket kobler islamske tanker om et etterliv til selvmordsbombere som er regnet som martyrer og dermed, i tankene til radikale islamsiter, belønnes med det evige paradis. At Den Tyrkis Islamske Union kringskaster slike tanker om martyrer og «forrædere» er bekymringsverdig.

Siden forfatterne av disse tweetene mest sannsynlig er hypnotisert av Erdogans propaganda i massemediene, har de innhyllet seg med en rekke fobier som tvinger dem til å tenke at alle som er uenige i ideologien deres enten er fiende, forræder eller dobbeltagent.

Uheldigvis når unionens forulempende, anklagende, hatefulle og rasistiske meldinger også frem til deres norske medlemmer. I tillegg til meldingene, oppmuntrer de sine medlemmer til å stemme på Erdogan:

erdogan propaganda

“En leder må være som Erdogan. Upålitelige mennesker kan ikke bli ledere…»

I will vote for Erdogan

“Jeg stemmer på Erdogan”

Forrædere kan vente seg det verste
Neste tweet antyder oppfordring av tortur eller drap for de såkalte forræderne av fedrelandet:

promoting torture

“Her er bilder av de statlige forræderne… Man burde spidde disse forræderne med en gang…”

Minoritetspersoner med høy utdannelse forbigås av ekstremistene, og de viktige posisjonene i organisasjonen blir besatt av de mest hatefulle. Heldigvis viser denne twitterkontoen også at langt fra alle tyrkere i Norge støtter Den Tyrkisk Islamske Union. Selv om organisasjonen har over 3000 medlemmer i Norge, har den offisielle twitterkontoen deres bare 37 følgere. De aller færreste tyrkere bosatt i Norge støtter eller er enige i de ekstremistiske og anti-humanistiske synspunktene fra unionens talsmann.

———————————

I en epost til Radikal Portal skriver Den Tyrkisk Islamske Union at innleggene ikke er ikke synspunktene til foreningen og de lover en grundig gjennomgang av sine konti på sosiale medier. Twitterkontoen er nå slettet, men det ligger fremdeles en kobling til den på hjemmesidene deres. Gjennom sin talsperson forteller grupppa at saken vil bli tatt videre til politiet.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

5 kommentarer på Den Tyrkisk Islamske Union i Norge sprer hatbudskap

 1. Jøss, først leste jeg at «oppfinneren» av islamofobi utrykket innrømmer å hatt feil i nesten alt på bloggen til steigan og så dette på radikal portal, skal «raddisvenstre» ta over for dokumentno eller?

  • AvatarJoakim Moellersen // 2016-04-14 kl 20:19 //

   Antirasisme har hele tiden vært en viktig del av Radikal Portals arbeid. Denne artikkelen passer fint inn det arbeidet.
   Islamofobi er høyst reelt uansett hva Steigan måtte mene om saken.

  • Documentno har vel fleire sams lesarar med Steigan enn det har med RP.

Kommentarfeltet er lukket.