Kjenner du bydelen min, Mazyar Keshvari?

Foto: Tor Iver Wilhelmsen

Å sammenligne Søndre Nordstrand i Oslo med belgiske Molenbeek er hårreisende.

Rameen N. Sheikh
Om Rameen N. Sheikh (2 artikler)
Rameen N. Sheikh er leder i Oslo Rød Ungdom.

Nylig uttalte Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, at det er i ferd med å utvikle seg parallelsamfunn i Norge på lik linje med Molenbeek i Belgia.  Blant bydelene i Oslo nevner han blant annet Søndre Nordstrand som en bydel i faresonen. Det er bydelen min, jeg er født og vokst opp på Holmlia i Søndre Nordstrand og har bodd her i nå 18 år, som er hele livet mitt. Det jeg lurer på er om Keshvari noen gang har vært her?
Molenbeek fins ikke i Norge
Jeg syns det er hårreisende at Keshvari sammenligner bydeler i Oslo med bydelen Molenbeek i Belgia, som er i en helt annen situasjon enn det vi har i Norge. Jeg tror ikke det finnes en eneste bydel i Oslo eller et eneste sted i Norge som er i nærheten av det mange forsteder og bydeler i Europa er, noe både Kripos og PST bekrefter. Det finnes altså ingen tilsvarende parallelsamfunn hos oss som i andre europeiske land. Til tross for dette, nekter Keshvari å ta budskapet innover seg.
Minoriteter isolerer seg
Keshvari sier at innvandrere isolerer seg fra samfunnet for øvrig og trekker seg tilbake i minoritetsamfunnene og omgås bare med dem. Da jeg gikk i Fjeldund barnehage på Holmlia var det både barn med minoritetsbakgrunn og etnisk norske som gikk der, og de fulgte meg videre når jeg senere begynte på Lusetjern barneskole og så Holmlia ungdomsskole. Det var aldri slik at alle minoritetsbarn og etnisk norske barn lekte hver for seg da vi var små, det var ingen som lærte oss at det var noen forskjell på oss. Gjennom hele oppveksten min har det alltid vært et ikke-tema, vi var barn og vi lekte sammen fordi det var gøy. Sånn var det med den saken.
Ulik etnisitet, men venner for livet
På ungdomsskolen fikk jeg venner for livet som er etnisk norske og som jeg fortsatt treffer, til tross for at vi har valgt å gå på ulike videregående skoler. Senest i påsken var jeg med en av mine bestevenninner og hennes familie på Vestlandet på hytta deres, og det er en av de beste påskene jeg har hatt. Den samme venninnen ble ofte med meg hjem i pausen på ungdomsskolen og spiste pakistansk mat som hun av og til syntes var litt for sterk. Men selv om vi har ulike etnisiteter, så har det aldri vært noen forskjell på oss utover det.
Lytt mer til forskningen, Keshvari
På Holmlia omgås vi sammen, vi lærer å kjenne hverandre og trives veldig godt med det. Det er absolutt ikke Molenbeek-tilstander i Søndre Nordstrand. Jeg syns Keshvari skal holde seg for god til å uttale seg om bydeler han ikke kjenner til, og kanskje lytte litt mer til forskningsbaserte vurderinger fra Kripos og PST som avkrefter påstandene han har basert på sine fordommer.
Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.