Hurtigruten tar side med streikebrytere – boikott Hurtigruten!

FOTO: Martin Ravneberg

Hurtigruten har valgt side og tatt streikerbryteres lag i havnekonflikten. Det kan ikke aksepteres.

Martin Ravneberg
Om Martin Ravneberg (2 artikler)
Martin Ravneberg er forskningsassistent, filosofistudent og medlem av Motmakt.

Denne uka valgte Hurtigruten klart side med streikebryter-selskapet Nor Lines i havnekonflikten i Tromsø.

I over to år har tolv havnearbeidere i Tromsø vært ute i streik. De ble først tatt ut i sympatistreik til støtte for havnearbeiderne i Risavika havn der arbeidskjøper ikke ville inngå noen tariffavtale.

Politi mot streikende
Streiken var rettet mot selskapet Nor Lines som blant annet frakter gods på Hurtigruten. Det har hvert en lang og tøff kamp for de tolv havnearbeiderne, som har måttet stå og se streikebrytere ta over jobbene deres. Både arbeiderne og sympatiserende har opplevd å bli arrestert av politiet, undertegnede inkludert.

Men kampvilje har de ikke mangla, og forrige måned varsla de at de ville blokkere alt av Nor Lines’ losse- og lastearbeid på Tromsø havn fra 22. februar til 4. mars.

Hurtigruten inn i konflikten
Fram til da hadde hurtigruten ikke vært en del av konflikten, og hadde heller ikke blitt rammet av den. Men denne uka har Hurtigruten valgt å gå inn i konflikten ved å legge om Hurtigrutens ruter for å frakte gods rundt de lovlige blokadene havnearbeiderne har organisert i Tromsø. Hurtigruten har begynt å legge til kai ved Skattøra havn. Streikebryter-selskapet Nor Lines har nå stengt ned driften på Tromsø havn og flyttet den til Skattøra. Skattøra havn er en privat havn der en lovlig blokade av streikebryteri vanskelig lar seg gjennomføre. På denne måten bidrar Hurtigruten direkte til å undergrave havnearbeidernes streik.

Streik er det viktigste middelet vi har for å forhindre utnyttelse og sikre arbeiders rettigheter, derfor går nå Transportarbeiderklubben postnord Oslo ut og krever boikott av Hurtigruten.

Under kan du lese uttalelsen fra Transportarbeiderklubben Postnord Oslo.

Uttalelse

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Hurtigruten tar side med streikebrytere – boikott Hurtigruten!

  1. AvatarJarle Hammen Knudsen // 2016-03-02 kl 22:50 //

    Bildet med uttalelsen fra Transportarbeiderklubben Postnord Oslo er så lite at jeg ikke kan lese teksten.

Kommentarfeltet er lukket.