Leselista for radikalere i året som gikk

Illustrasjon: Adam Oskar

Radikal Portal fortsatte fremgangen fra året før. Er du sosialist, maktkritisk eller samfunnsengasjert -- her er de mest populære sakene på Radikal Portal i fjor.

Vegard Velle
Om Vegard Velle (12 artikler)
@VegardVelle er journalist. Han har gitt ut bøkene En annen verden er mulig og De nye korstogenes tid. Velle har vært styremedlem i Rødt, Fredsinitiativet, Norsk klimanettverk og Norges sosiale forum.

Året 2015 gikk fra skinnende optimisme og håp til mørk tragedie, krig og rasisme. I Syria raste krigen videre, folk flyktet i milliontall og mange druknet i Middelhavet. Stormaktene, og spesielt Russland, ble trukket aktivt inn i krigen. I tyske Dresden mobiliserte Pegida mot innvandring og islam. I Paris sto ISIS bak et terrorangrep som drepte 130 mennesker. Tyrkia startet krigføringen mot kurderne igjen, etter mange års fred. EU tvang Hellas til å privatisere, selge ut og kutte, på tross av folkets nei i folkeavstemningen. I Hellas, Spania og England gikk venstresiden frem, representert ved henholdsvis Syriza, Podemos og Corbyn. I USA utfordret Bernie Sanders Hillary Clinton.
I Norge opplevde vi generalstreik mot regjeringens rasering av arbeidsmiljøloven, fortsatt streik blant havnearbeiderne, kommunevalg og maktskifter i storbyene, sterk vekst i antallet flyktninger og solidariske holdninger blant tusenvis, men også en forsterking av rasisme og islamofobi. I Førdefjorden fortsetter kampen mot dumping av slagg i fjorden.

Her er ti på topp-sakene som engasjerte folk på Radikal Portal i fjor (mest populært på toppen):

1. Uførebløffen
2. Nå får det faen meg være nok islamhat
3. Norsk hykleri i Amazonas
4. Skolen hvor nesten alle lærerne sluttet
5. Grov hets fra Frp-tilhengere: Massedrapene på Utøya var jakttrening
6. Tisa hotell – et hjem for oss, et helvete for deg
7. Men verst av alt er ensidigheten
8. Ta fitta di tilbake
9. Det borgerlige evangelium – 1. kjosebok
10. Rapport fra en krigssone

Nettsiden hadde 871.656 besøk, 1.190.788 sidevisninger og 575.278 unike besøkende, opp med drøyt 143.000 besøkende fra året før.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned