7 tegn på at du er hardcore feminist

FOTO: Photograph of American Women Replacing Men Fighting in Europe

Du blir av venner, kollegaer og bekjente bare betegnet som «feministen».

Loni Bjerkholt-Pedersen
Om Loni Bjerkholt-Pedersen (30 artikler)
Loni Bjerkholt-Pedersen er bosatt i Larvik. Hun har en bachelorgrad i idrettsvitenskap og er på fritiden skribent og blogger.

Vi feminister; vi rødstrømpekledde, hårete og uflidde badasser har en del ufravikelige prinsipper. Prinsipper som mange andre ikke vil vedkjenne seg, men som jeg selv, som Ottar-feminist, er ganske så stolt av.

  1. Du lar ikke bare være å se på «two and a half men» fordi Charlie Sheen spiller i serien. Du boikotter hele kanalen, TV3, fordi de sender noe som helst med Charlie Sheen i.
  2. Du går alltid inn i en debatt om kjønn med de homofobe, fremmedfryktende familiemedlemmene dine, uansett om det er barnebursdag, julaften eller begravelse.
  3. Du lar ikke bare være å handle parfymer som bruker halvnakne kvinnekropper i reklamen sin, du tenker også at hun som jobber i butikken er en ignorant du først vil tvangsfjerne mascaraen på, for deretter å indoktrinere med feministisk teori.
  4. Du får vondt i nakken oftere enn før. Fordi du svært ofte blir oppgitt over snevre og sexistiske kommentarer, noe som gjør at du rister MYE på hodet. Og fordi du nikker så kraftig og gjenkjennende til foredrag av Marta Breen, til Ottars kampsaker og til artikler delt av Kvinnefronten.
  5. Du går med høye hæler på fest sjeldnere enn før, selv om du ser stutt-tjukk ut. Fordi du blir kvalm av tanken på at høye hæler ble skapt for å forhindre at kvinnelige sexslaver slapp unna.
  6. Du blir av venner, kollegaer og bekjente bare betegnet som «feministen».
  7. Innimellom blir du sur på menn. Bare fordi de er menn. Men du forsøker etter beste evne å skjule det.
Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.